Skip to main content

Mihai Craiu face televiziune pentru constănţeni

 

ACTUALIZARE: Mihai Craiu a primit licenţa din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. CNA a avut şapte voturi pro şi unul împotrivă (Christian Mititelu). Mai multe detalii din proiectul depus la CNA, în articol.

Publicitate

Mihai Craiu, proprietarul Media Consulta International, vrea să lanseze un post regional de ştiri şi informaţii sub numele de Dobrogea TV.

Media Consulta International (MCI), a cărei unic acţionar este Mihai Craiu, a solicitat CNA-ului o licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice. Această cerere va fi analizată de forul audiovizual în şedinţa de mâine.

Până în momentul de faţă am investit circa 200 de mii de euro, exclusiv în echipamente, fără campania publicitară”, a declarat Mihai Craiu pentru paginademedia.ro.

Mihai Craiu estimează că investiţiile făcute în noul post vor putea fi acoperite în următorii trei ani.

Televiziunea Doborgea TV va începe să emită de la 1 decembrie, potrivit declaraţiei făcute de Mihai Craiu în faţa CNA-ului. Echipa postului este formată din 16 persoane din care şase sunt cameramani.

Postul va emite prin intermediul tuturor societăţilor de cablu din zonă, RCS&RDS, UPC, Romtelecom şi Canal S – o reţea locală care acoperă 60% din municipiul Constanţa. Mihai Craiu a spus că are deja un acord de principiu cu aceşti operatori de cablu.

De ce un post regional şi nu unul naţional?

Mihai Craiu, pentru paginademedia.ro:

“În primul rând, pentru că la nivel naţionl competiţia este extreme de mare şi nu am încă resursele necesare. În al doilea rând, pentru că în zona aceea de ţară eu am identificat un potenţial mare: nu există încă un post regional puternic care să coaguleze resurse şi know-how şi care să se impună. Şi, nu în ultimul rând, din perspectiva potenţialului turistic al acoperirii unor resurse specific de nişă de tipul comerţ bursier, informaţii maritime, turismul legat de Deltă sau de Doborgea. Cred că sunt printre primii care se mişcă în această zonă”, a spus proprietarul Media Consulta.

Despre echipa Dobrogea TV:

  • Postul va avea 16 angajaţi, din care şase sunt cameramani.
  • Administratorul postului şi responabilul cu politica editorială: Daniela Bică.
  • Echipa tehnică este condusă de O Video, compania care a furnizat toate echipamentele direct de la Londra şi care asigură şi trainingul angajaţilor.
  • Consilier pe probleme tehnice: Vladimir Bogdănescu, "cel care a făcut şi Şcoala de Televiziune Tudor Vornicu, precum şi toate Antenele lui Voiculescu – din punct de vedere tehnic”.

Structura de programe a postului conţine ştiri şi informaţii în proporţie de 70%, programe educative, culturale , religioase (10%) şi publicitate (20%).

Noul canal TV va difuza 60% producţie proprie şi 40% programe ale altor producători (emisiunile de tip magazin pentru zilele de duminică).

Cum arată grila de programe?

În continuare, câteva emisiuni care se regăsesc în proiectul depus la CNA:

  • "Dobrogea News" - jurnale de ştiri cu durata de la 10 la 40 minute
  • "Actualitatea Dobrogeană" - care îşi propune să prezinte şi să analizeze principalele evenimente sociale, politice, economice, culturale, religioase etc. (difuzată de luni până vineri, între 09.10-10.00 şi 10.10-11.00).
  • "Raportul zilei" - în care vor fi prezentate, analizate şi dezbătute principalele evenimente ale zilei (de luni până vineri între orele 16.30 şi 18.00).
  • Dobrogea Live & Life – o emisune documentar ce prezintă viaţa dobrogenilor (sâmbăta de la 10:10 pana la orele 11:00- reluare duminica).
  • "180 de minute" - o sinteză a zilei, pe parcursul a trei ore de emsie (de luni până vineri, între orele 20.00-23.00),
  • "eDobrogea" - emisiune de cultură şi informaţie din IT&C (sâmbăta între orele 09:10-10:00) etc.
  • 7 zile 7arte” – o sinteză a săptămânii cu principalele evenimente şi agenda fiecărei zile. (sâmbăta şi duminica, de la ora 20:00 pana la 22:00).

Investiţii:

  • Pe lângă investiţiile făcute în echipamente (200.000 de euro), Mihai Craiu a spus că urmează să mai investească circa 250.000 de mii de euro, în campanie publicitară, producţie şi lansare.
  • În proiectul depus la CNA se estimează că postul Dobrogea TV va avea un venit de circa 25.100 pe lună. Din această sumă 20.000 de euro vor fi bani obţinuţi din publicitate, iar 5.000 de euro din producţie TV. Televiziunea va avea cheltuieli estimate la 17.400 de euro.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • george george
    Vă informez că postul de televiziune REALITATEA TV DOBROGEA care emite pe canalul 47-8P, este singurul post regional pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, şi ca urmare, în conformitate cu Art.82 alin.(2) din Legea 504/2002: Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţei, trebuie să fie retransmis de către toţi operatorii CATV din judeţul Constanţa, atât în sistem analogic, cât şi în sistem digital.
    Vă rog să luaţi măsurile necesare pentru intrarea în legalitate, în cel mai scurt timp posibil.
    Săptămâna viitoare se vor face controale care vor viza respectarea Art. 82 din Legea 504/2002.

    Doina Stoica


    CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
    SERVICIUL INSPECŢIE - ZONA CONSTANŢA
  • terente terente
    Manaca o piine si fratii Vlad si Bogdan Ionescu la afacerea asta? Craiule, daca citesti aici intreaba-l pe Vlad de la scoala de tv cam citi bani are de dat inapoi prin tara si mai ales cand ii da. Tie nu ti-a dat nicio teapa inca ??? Sau poate ii pui coordonatori la dobrogea tv, ce-as mai rade!!!
  • Costin Costin
    Eu am alta nedumerire: Ce inseamna o televiziune cu 16!!! angajati? Care vrea sa produca 70% productie proprie.
    Pana si Nat-Geo. Romania are mai multi. Suna cam ... ciudat. Sau cei 16 sunt angajati cu acte si restu .. la negru?
  • anti kgb anti kgb
    neptunul mie mi-a lasat intotdeauna o senzatie de post disperat sa iasa in evidenta prin orice lucru. de la ce penibil e geoana, la ce aiurea e basescu si pana la ce dezastru are loc in romania azi, pana la nu stiu ce crime, accidente, violuri. stirile nu au pic de echdistanta, emisiunile sunt amorfe(exceptie reporter de vacanta si matinalul) iar anunturile cons jud ct si ale primariei sunt omni prezente(cu toate ca "deserveste" si alte judete din jur). la stirile lor vezi aproape numai stiri din constanta si ff rar din tulcea, calarasi si 1-2 din bucuresti. si va intreb. este neptunul post national, doar ca are acperire nationala? eu unul cred ca nu.
  • anti kgb anti kgb
    Nu va suparati pe mine, dar la cat de rosiatic e neptunul si cat ii aduleaza pe cei de la consiliul judetean si pe mazare, pana si un otv constanta ar avea succes. In neptun s-au bagat pana acum peste 6 milioane de euro(unele surse vb de 12 mil eu) si s-au achizitionat sute de filme, desene, clipuri, care de live si rec., totul ca sa dea televiziunii un aspect profesional si mai ales national. Si din punctul meu de vedere au dat cu bata de piftie. Asa ca... Bafta Dobrogea tv.
  • george george
    O noua televiziune de partid marca Elena Udrea si ofiterul sau Oancea. Cand o sa cada asta va ajunge mai rau decat Nastase...
  • geo geo
    Asa cum NeptunTV se vede aproape in toata tara prin RCS@RDS, cel putin, asa si Dobrogea TV, care le va face concurenta celor de la NeptunTV, vor fi vazuti in tara, de cei interesati, chiar daca emit de la Constanta...
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    amuzant...chiar asa de rau sta Basescu la el acasa si are nevoie de o vuvuzea regionala?

    Steven, foarte corecta observatia cu Neptun TV.
  • Radu Radu
    Ar trebui sa-l ajute pe Oancea pentru a misca un pic B1Tv, ca erau prieteni la un moment dat.Nu-ti poti lasa prietenul la FOARTE GREU, nu?
  • steven steven
    Ar trebui sa ia in calcul ca exista un Neptun tv care emite prin satelit la nivel national si mai este preluat si de digi dth?
  • Ionescu marin Ionescu marin
    Super tare echipa!!! Sigur va avea succes. Bogdanescu e dat naiba in domeniul lui, O-video la fel iar Dana a demonstrat.
    Multa bafta!

Trimite un comentariu

sus