Skip to main content

Reportaj: Ce n-au văzut românii din Vocea României. Glume cu X Factor la Vocea României

 


Publicitate

Glume cu X Factor în platoul de la Vocea României? Da, dar în pauzele de publicitate.

“Eu sunt singurul care îl am pe Factorul X”, e convins Pavel Bartoş într-una dintre pauze. A ajuns la această concluzie după ce a rugat-o pe Loredana să "arbitreze" meciul dintre el şi Brenciu la capitolul "cine e mai sexy".

Reporterul paginademedia.ro Cristiana Constantinescu a fost aseară în platoul de la Vocea României. Publicul şi-a făcut poze în scaunele juriului. Loredana îşi verifică des telefonul în pauze, îşi face poze, iar Brenciu nu se opreşte din vorbit.

Ce nu au văzut românii din Vocea României, într-un reportaj de la faţa locului:

Marţi, 22 noiembrie, ora 20.00. Am ajuns la Buftea, împreună cu o echipă Pro TV şi câţiva jurnalişti, în studioul în care se filmează emisiunea Vocea României. E o seară specială, pentru că e prima ediţie live, din şapte, şi în care urmează să fie eliminaţi doi concurenţi.

Am intrat într-o clădire ca o hală, plină de lume. După ce am trecut pe lângă câteva rulote, pe uşile cărora erau scrise numele celor patru membri ai juriului, am urcat pe o scară îngustă şi am ajuns direct în studio.

Platoul e foarte aglomerat, toată lumea e de câteva ore bune acolo. La televizor studioul pare mult mai mare. Sunt 700 de locuri pentru public, majoritatea sunt susţinători ai concurenţilor din această seară şi ai juraţilor. Cei mai mulţi sunt simpatizanţi ai lui Smiley, ei sunt şi cei mai gălăgioşi.

Cu un sfert de oră înainte de începerea emisiunii îl văd pe scenă pe Cristi Rotaru, cel care are, între altele, misiunea de a le arăta spectatorilor din platou unde să se aşeze, care verifică “volumul” aplauzelor şi al uralelor. Pe parcursul emisiunii toate manifestările zgomotoase de simpatie ale publicului sunt spontane. Nu sunt aplaudaci, cum am văzut la alte emisiuni, nu e nevoie să i se spună publicului “mai cu viaţă“ şi nici să aplaude mai tare.

Cristi Rotaru ne mai spune, calm, înainte de start, că rolul publicului în acest show este foarte important. Şi că “spectacolul îl facem cu toţii: concurenţi, juriu şi publicul din platou”.

Relaxare generală. Mona Segall dirijează din afara platoului.

Cu 10 minute înainte de startul live-ului, atmosfera e foarte destinsă. Este lucrul care m-a surprins cel mai mult, pe tot parcursul emisiunii. Îl văd şi pe Pavel Bartoş, pus pe glume, publicul râde zgomotos, cameramanii îşi verifică aparatura, dar nimeni nu pare stresat. Fiecare ştie ce are de făcut, repetiţiile dese se văd.

O văd şi pe Greta Dan, regizor de platou, o recunosc de la emisiunile lui Teo de la Pro TV. Casca o ţine permanent în legătură cu producătoarea, Mona Segall, care e în car, undeva în afara platoului, de unde dirijează toată desfăşurarea de forţe.

Mai jos, în stânga, recunosc o parte dintre concurenţi. E vorba de echipele Loredanei şi a lui Marius Moga, care vor concura săptămâna viitoare, pe 29 noiembrie. Îşi dau ocheade şi fac pronosticuri.

Mamma mia pentru Loredana. Moga îşi arată ciorapii

Versurile melodiei Mamma Mia, interpretată de membrii juriului, se succed pe un monitor mare de lângă mine şi după Loredana apar pe scenă, pe rând, în figuri de dans, Brenciu, Smiley şi Moga.

Piesa se termină şi, după o mică introducere, vine şi prima pauză. Scurtă, de trei minute, în care publicul e rugat să nu se ridice. Membrii juriului îşi ocupă locurile pe scaunele roşii. Brenciu e pus pe glume, Loredana îşi retuşează machiajul şi părul, Smiley îşi salută fanii zgomotoşi, iar Moga îşi etalează pantofii violet şi şosetele în dungi colorate.

Începe din nou live-ul, Pavel Bartoş prezintă concurenţii, citind de pe prompter, apoi pe noua coprezentatoare, Roxana Ionescu (sau Mama Natură). Se vede că are emoţii, dar face faţă.

Pavel Bartoş: Eu sunt singurul care-l am pe Factorul X. Loredana se pozează cu telefonul

Concurenţii se succed pe scenă, atmosfera este, în continuare, foarte destinsă, publicul îşi susţine candidaţii, juriul îi urmăreşte cu zâmbetul pe buze.

În timpul filmuleţelor de prezentare a concurenţilor se râde mult. Şi în pauzele de publicitate se glumeşte. Ca şi în timpul transmisiei, Brenciu şi Bartoş se tachinează, o întreabă pe Loredana care e mai sexy dintre ei şi fac glume cu X Factor! Concluzia lui Bartoş? Eu sunt singurul care îl am pe Factorul X.

În pauzele de publicitate Loredana îşi verifică des telefonul, la un moment dat intră pe Facebook, apoi îşi face poze cu telefonul şi verifică cum îi stă părul.

Mă surprinde relaxarea juriului, a prezentatorilor şi a tuturor celor implicaţi, deşi se vede că în spatele acestui produs stau sute de ore de muncă şi repetiţii.

Repetiţiile pentru săptămâna viitoare încep a doua zi

Aflu că pregătirile pentru marţi seara încep imediat după terminarea unui show, chiar de a doua zi. Concurenţii repetă mai întâi piesele cu antrenorii, în studiourile acestora. Cu câteva zile înainte de show, vin în platoul emisiunii, pentru a repeta melodiile pe scenă, cu band-ul lui George Natsis şi dansatorii, pun la punct coregrafia, scenografia şi toate detaliile.

Marţea, concurenţii, echipa de producţie şi cea tehnică vin de dimineaţă în platou. Se face o repetiţie generală, cu toate detaliile. Mă întreb cum mai pot tinerii ăştia de 16, 19 sau 22 de ani să cânte live, la ora 22, după o zi întreagă de muncă în platou.

Publicul se pozează în scaunele juriului. Ce se întâmplă după oprirea camerelor

Ora 24.00. Prima ediţie live a emisiunii Vocea României s-a încheiat. Brenciu şi Smiley au eliminat câte un concurent, într-un suspans pe care l-a simţit fiecare dintre cei care asistă la spectacol.

După ce Bartoş şi-a luat la revedere de la telespectatori, susţinătorii concurenţilor care “s-au salvat” de la eliminare dau buzna pe scenă şi se îmbrăţişează, se felicită şi curg câteva lacrimi. E de admirat versatilitatea lui Brenciu, care trece cu iscusinţă de la starea de tristeţe provocată de eliminare, la jovialitatea bine cunoscută.

Juraţii dau interviuri, autografe şi fac fotografii pentru fani şi presă. Şi, din nou, Smiley e cel mai solicitat, chiar dacă pe loc îşi face apariţia iubita lui, Laura Cosoi, care îl scrutează când e luat pe sus de admiratoarele de 16 ani.

Loredana se retrage în rulota special amenajată pentru fiecare membru al juriului, Moga pleacă, iar Brenciu e dornic de interviuri. Şi vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte...

Înainte de a părăsi sala, câţiva băieţi din public se fotografiză în scaunele juraţilor, visându-se, probabil, judecători la Vocea României. Şi Brenciu vorbeşte, vorbeşte... Până când bodyguarzii ne roagă respectuos să părăsim studioul, pentru că se închide.

E deja miercuri, ora 00.30 şi toată lumea se pregăteşte pentru o nouă ediţie live. Mai sunt încă şase, iar marea finală va fi pe 26 decembrie, când vom afla cine ia premiul de 100 000 de euro.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Comentarii

  • matei matei
    reklam!
  • Raul Raul
    Adevarati profesionisti ! :)

Trimite un comentariu

sus