Skip to main content

VIDEO: Prigoană despre începuturile Realităţii: Gâdea a venit la mine cu o casetă de istoria religiei. Mădălin Ionescu, profesor de istorie, vroia să prezinte ştirile.

 

La începuturile Realitatea TV, intenţiile lui Mihai Gâdea, actualul director de la Antena 3, ţineau de zona religioasă, a povestit Silviu Prigoană, în exclusivitate la PaginademediaTV. Absolvent de Teologie, Gâdea a venit la Realitatea cu o casetă de istoria religiei, însă Silviu Prigoană i-a propus un talk-show social.

Publicitate

Un alt nume care a bătut la poarta Realităţii, la începuturi, este Mădălin Ionescu, la vremea respectivă profesor de istorie, care ar fi dorit să prezinte ştirile. Filmul cu el, în articol

Înainte de detalii, un fragment cu Mihai Gâdea la începuturile Realităţii TV, prezentat în exclusivitate la PaginademediaTV:

Mihai Gâdea, la începuturile Realităţii

Alte fragmente video, în continuare:

Emisiunea PaginademediaTV a fost filmată în studiul LTV, cu sprijinul companiei DirectOne.

Silviu Prigoană: Emisiunea se filma într-un sediu al Cultului Adventist de ziua a şaptea

Prigoană, la PaginademediaTV:

„A venit la mine – el terminând Teologia şi fiind preot adventist - cu o casetă de istoria religiei, pe care să o punem sâmbăta sau duminica dimineaţa, cu istoria religiei. I-am spus că nu accept chestia asta, pentru că noi nu facem educaţie religioasă. Dar, având feţiţoara aceea, având un speech - ştiţi, preoţii neoprotestanţi au altă alură, nu au haine dintr-alea ciudate, ei umblă îmbrăcaţi la costum - am zis că putem să facem o emisiune socială, cu care vom da lovitura. Şi am demonstrat, în timp, că chiar am dat lovitura...”

Tak-show-ul social pe care l-a prezentat Mihai Gâdea la Realitatea se numea În centrul atenţiei. Dacă primele două ediţii au fost difuzate din studioul Realităţii, următoarele s-au filmat într-un studio care aparţinea Cultului Adventist de Ziua a Şaptea.

Prigoană, la PaginademediaTV:

"Era sediul lor central, unde acum au deschis o televiziune foarte mare, se numeşe Hope TV şi emit prin satelit 24 de ore".

Silviu Prigoană despre începuturile lui Mihai Gâdea

Mădălin Ionescu a vrut la ştiri, dar citea prea repede

Şi Mădălin Ionescu şi-a încercat norocul la Realitatea, căutând un job în televiziune.

„A mai venit Mădălin Ionescu, era profesor de istorie. A spus aş vrea să prezint ştirile la dumneavoastră. A încercat el de vreo două ori să prezinte ştirile (la fel şi Gâdea, a încercat să prezinte ştirile, dar vorbea ca o mitralieră de pe prompter). N-a ţinut cu ştirile şi i-am zis: măi tu trebuie să faci, totuşi, un talk-show social.”

Silviu Prigoană i-a propus, însă, lui Mădălin Ionescu al gen de emisiune.

„Am reuşit cu domnul Mădălin Ionescu, am făcut la început o emisiune istorică, după care mi-am dat seama că nu merge, şi am făcut o emisiune despre chestii oculte, ascunse, pentru că el avea talent în chestii de-astea. Am numit-o Adevărul din spatele adevărului, care se ocupa în general de masonerie şi tot felul de lucruri mai puţin cunoscute de public, care atrăgeau şi făceau rating.

Emisiunea de istorie am dat-o pe urmă domnului Cioroianu, care era profesor de istorie la vremea respectivă, pe urmă l-au văzut Liberalii la televizor, l-au luat la ei şi l-au făcut ministru.”

Ce spune Silviu Prigoană despre Mădălin Ionescu de acum?

"Eu nu spun nimic. El a ales ce vrea să facă în viaţă. Dacă el a considerat că vrea să facă aşa, e foarte bine. El făcea nişte emisiuni absolut senzaţionale, pe vremea aceea, când eram eu patron", a mai adăugat Silviu Prigoană.

Ca şi Mihai Gâdea şi mulţi alţii, şi Mădălin Ionescu a părăsit la Realitatea după plecarea lui Silviu Prigoană.

Mădălin Ionescu, într-o înregistrare de acum zece ani, prezentată în exclusivitate la PaginademediaTV:

Mădălin Ionescu, acum 10 ani

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com
viewscnt

Trimite un comentariu

sus