Skip to main content

6 decembrie: Conducerea TVR vrea restructurări, studioul Timişoara vrea salarii mai mari

 

Sindicaliştii de la studioul TVR Timişoara au dat în judecată Societatea Romană de Televiziune, primul termen al litigiului de muncă - aşa cum figurează cazul pe portal.just.ro - fiind 23 noiembrie 2011, iar următorul, pe 11 ianuarie 2012, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Contactaţi de HotNews.ro, reprezentanţii TVR au declarat că Sindicatul Liber al Studioului TVR Timişoara solicită ca instanţa să oblige Televiziunea publică să majoreze salariile de bază ale angajaţilor acestui canal regional, membri de sindicat, dar şi să plătească diferenţa dintre salariul de bază şi cel majorat pentru întreaga perioadă 2008-2011.

Ce spune conducerea TVR în această chestiune?

"Planificarea bugetară pe 2012 prevede o reducere a cheltuielilor TVR cu 50 de milioane de lei. Dacă legea va obliga TVR la indexarea salariilor membrilor sindicali din Timişoara, vom reevalua planul actual al restructurării TVR, în sensul în care vom fi nevoiţi să reducem şi mai mult cheltuielile cu personalul.

Important este să atingem ţinta echilibrării veniturilor cu cheltuielile. Mizăm însă pe realism. Asemenea acţiuni sunt contraproductive. Dincolo de aspectul legal al situaţiei, importantă este şi atitudinea responsabilă".
În ajunul restructurărilor de la Televiziunea publică, sindicaliştii de la studioul TVR Timişoara cer în instanţă indexarea salariilor

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor de Excelentă TVR Internaţional, "dedicată personalităţilor şi proiectelor care au obţinut rezultate deosebite în promovarea României", avea drept scop să marcheze 130 de ani de relaţii diplomatice româno-hispanice.

Evenimentul transmis de TVR 1 şi TVR Internaţional a atras, însă, atenţia mai mult prin osanalele aduse unuia dintre nominalizaţii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, William Brânză, al cărui nume a fost asociat cu cele ale lui Mircea Eliade şi Marin Sorescu, relatează HotNews.ro şi Gândul.info.

William Brânză, care nu era în sală, a fost prezentat de profesoara Magda Jianu în termeni precum: "pribeag el însuşi în căutare de alte identităţi, a experimentat asprimea departelui"; "ajunsese într-o perioadă scurtă de timp liantul şi motorul românilor din străinătate (...) ştergându-le lăcrima, aducându-le aproape umărul personal (...)"; "cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor (...), armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Brânză".

Profesoara a continuat prezentarea deşi prezentatorii Galei au intervenit de două ori, în încercarea de a o întrerupe şi de a spune mai repede numele premiatului. Pe Gândul.info găsi o relatare pe larg a Galei care s-a desfăşurat sâmbătă seara.

Reţelele internaţionale ZenithOptimedia, GroupM şi Magna Global şi-au revizuit în sens negativ prognozele privind evoluţia cheltuielilor de publicitate la nivel global pentru 2012, apreciind că acestea vor creşte anul viitor, dar într-un ritm mai lent decat apreciau anterior, scrie HotNews.ro.

Un nou raport ZenithOptimedia, citat de Reuters, apreciază că piaţa globală de publicitate va creşte cu 4,7% în 2012, în timp ce GroupM şi Magna Global, citate de Brand Republic, estimează o creştere de 6,4%, respectiv 5% pentru anul viitor.

ZenithOptimedia aprecia, în octombrie, că la nivel global cheltuielile de publicitate vor creşte cu 3,6% în 2011 şi cu 5,3% în 2012. Acum, aceeaşi reţea estimează o creştere de 3,5% anul acesta şi de 4,75 anul viitor. Potrivit Reuters, motivul acestei diminuări constă în efectele crizei euro asupra nivelului de încredere ce se simte în mediul de afaceri.
Reţelele internaţionale de media îşi ajustează prognozele privind piaţa de publicitate în 2012

Vânzarea de titluri străine către abonaţii din România sau a ziarelor naţionale către alte state, creşterea cotei de piaţă prin falimentul unor jucători sau campaniile de marketing sunt câteva dintre reţetele aplicate de distribuitorii de presă tipărită pentru a compensa scăderea încasărilor, scrie DailyBusiness.ro.

Mihai Manea, director general al Manpres Distribution, a declarat că firma pe care o reprezintă deţine un număr de 1.700 de ziare internaţionale, care îşi găsesc cumpărători în România în rândul hotelurilor, a ambasadelor, a multinaţionalelor sau chiar a serviciilor secrete, după cum ne-a declarat Manea.

Pe de altă parte, Mihnea Vasiliu, general manager al Ringier România, companie care deţine departament propriu de distribuţie, a spus că în ţara noastră nu există un sistem de abonare, pentru că românii nu îşi fac abonamente, ci cumpără de la tarabă.

"Ziarele au foarte puţine abonamentea", a spus Vasiliu. Potrivit acestuia, cei mai afectaţi de scăderea vânzărilor sunt comercianţii la tarabă.
Operaţiunea "Supravieţuirea": Distribuitorii vând ziare străine în România şi româneşti în străinătate

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Observator Observator
    Măi Mişule!
    Tu esti sofer sau, portar la TVR?

    "Poate reporterul cu studii medii este cu 10 clase decat cel cu facultate."

    Ce-ai vrut sa spui măi cu aceasta propozitie?

    Că, tu ai cumva doar 10 clase?
    Tu n-ai aflat Mişule că cei cu studii medii abia stiu sa scrie? De ce reportaje sa fie ei in stare?
    Apoi, stii ca exista si LEGI referitoare la angajari si salarizari?
    La şcoală, Mişule!
  • Mishu Mishu
    De cand o diploma te face mai profesionist? Poate reporterul cu studii medii este cu 10 clase decat cel cu facultate. Gandire comunista.
    Evaluarea trebuie sa se faca dupa ce stii si nu dupa hartiile fara valoare pe care le numiti voi diplome.
  • karma karma
    pana sa faca restructurari conducerea "profesionista" a TVR trebuie sa vina in fata angajatilor si sa le explice cum e posibil sa dublezi datoria intr-un an, cum e posibil sa ai o redactie de 100 de oameni la sport in conditiile in care tu pierzi 500 de mii euro la un meci de CL. cum poti sa faci achizitii saptamanal, plangandu-te ca nu ai bani de salarii. si mumai ales cum sa evaluezi niste oamneni pe un domeniu in care ai fost numit politic si de spre care nu stii nimic dar mimezi...
  • Horea Horea
    Unde sunteti voi cei 3000 de angajati ai TVR-ului?
    N-aveti chiar nimic de comentat? Chiar totul va convine cum e "pe la voi"?
  • Maria Maria
    Eu stiu sofer care are salariu mai mare decat a jurnalistului cu studii superioare.
  • Observator Observator
    In tot TVR-ul trebuie revazute salariile angajatilor!!!
    Nu se poate ca un reporter cu studii medii sa aiba un salariu mai mare ca si cel cu studii superioare! Doar la Televiziunea Publica din Romania e posibil asa ceva.

    NU mai pomeniti de restructurari pana cand si ACUM prin "usa din spate" se fac noi angajari!

Trimite un comentariu

sus