Skip to main content

Adevarul.ro publică articolul cenzurat. Directorul editorial Răzvan Ionescu îşi asumă "întârzierea"

 

Site-ul adevarul.ro a publicat miercuri seară ancheta despre Cristi Boureanu, care fusese oprită cu o zi înainte (prezentă doar pe varianta tipărită a ziarului Adevărul).

Publicitate

În deschiderea textului de pe net, Răzvan Ionescu spune că a fost vorba de "o întârziere", pe care şi-o asumă. Cristi Boureanu a recunoscut, însă, pentru ActiveWatch că el a intervenit cu o zi înainte pentru ca materialul să nu apară pe ediţia online a ziarului.

Mai multe detalii, în continuare.

Cristi Boureanu, a confirmat pentru ActiveWatch că a contactat ziarul după apariţia articolului:

„Ăsta e motivul pentru care articolul nu a apărut pe site. Le-am explicat altor oameni din redacţie că informaţiile nu sunt corecte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când se scriu numai minciuni despre mine”, a spus Boureanu pentru ActiveWatch.

Iată cum arată deschiderea articolului de pe Adevarul.ro:

"Principalul subiect al ediţiei tipărite a ziarului „Adevărul” de ieri a fost o anchetă despre afacerile deputatului PDL Cristian Boureanu. Publicarea subiectului pe adevarul.ro a fost întârziată ca urmare a unei decizii pe care şi-o asumă directorul editorial al Adevărul Holding, Razvan Ionescu. Facem precizarea că adevarul.ro nu este şi nu trebuie să fie o copie fidelă a conţinutului din ediţia tipărită. Pentru a elimina orice suspiciune, am hotărât să publicăm acum, integral, subiectul exclusiv al ziarului "Adevărul" şi pe editia online."

Ediţia tipărită a ziarului Adevărul de marţi de deschidea cu anchetă marcată Exclusiv AdevărulBouranu, ţepar prin metoda boschetarul”. Materialul nu a apărut însă şi pe internet.

După cump paginademedia.ro a scris aici, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, luni seară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • publicitarul publicitarul
    pai nu merita? ce realizari are ca manager, ca ziarist, ca orice?! ZERO BARAT!
  • Frustratilor Frustratilor
    Ce va mai place sa aruncati cu noroi in R.Ionescu !!!
  • Eugen Eugen
    Articolul este furat de pe Bursa si Fin.ro. Ticaloshia de a fura un articol bazat pe munca altui ziarist in timp ce pretinzi ca este exclusiv – este dezonoranta. Oricat te-ai porcai tu pe forumuri, sub anonimat, trebuie sa se stie ca Alex Nedea a plagiat, publicand un subiect de notorietate si vanzandu-l ca exclusiv. In fond, asta se numeste dezinforare, nu informare – atat timp cat publicul avea deja la dispuzitie informatia. Este onorabil sa citezti sursa! Altfel se numeste hotie, iar impostorul care o practica va deveni notoriu mai devreme sau mai tarziu. In plus, dupa ce Bursa a publicat informatiile in premiera, Fin.ro a dezvoltat subiectul mai pe larg::http://www.fin.ro/articol_45736/boureanu-a-scapat-de-datorii-de-9-mil–lei-vanzand-firmele-catre-irakieni-fantoma.html . Toate astea se intamplau cu un an inainte ca angajatul de la Adevarul sa pretinda ca a descoperit subiectul “in exclusivitate”.
  • Borcanul gol Borcanul gol
    @ Nu zau: vorbesti ca o tzatza, deci nu poti fi decat Ramonica, amanta-adjuncta a pletosului. Acuma pozati amandoi in revolutionari si va rugati sa pice Shrek. Daca mai are vreun pic de minte, capcaunul ar trebui sa va zboare pe amandoi, inainte sa zboare el insusi. Ar avea suficiente motive s-o faca, voi stiti mai bine :)
  • fomista fomista
    @Nu zau, zis si BOrcan: Borcane, iar scrii sub pseudonim, ca Elena Udrea la emisiunea lui Turcescu ? ti-au murit laudatorii ? vezi ca ai coloana vertebrala eliptica de atribut. doar ca nu ma hotarasc asuptra cuvantului: gelatinoasa sau mucilaginoasa...
  • Nu zau Nu zau
    Dupa cum scrii, asta care il injuri cu bale la gura pe Sabin Orcan, nu poti fi decat un ratat dat afara cine stie din ce motiv. Poate pentru ca erai prea prost si nu erai in stare sa scrii doua randuri coerente. Sabin Orcan si-a castigat respectul oamenilor pentru ca are coloana vertebrala si a dovedit ca ii pasa ce se intampla chiar daca treaba cu articolul cenzurat nu era din ograda lui. Asa ca atunci cand o sa plece Shrek eu propun mai bine sa-si faca un ziar cu retardatii ca tine!
  • Borcanul gol Borcanul gol
    Borcan este un oportunist de prima clasa. Nu-i pasa de oamenii lui, pe care i-a recrutat cu promisiuni mincinoase anii trecuti, iar acum isi iau salariile cu 2-3 luni intarziere. In schimb, o face pe deontologul si bate apropouri la Shrek. In mod sigur n-ar fi iesit din pozitia "ghiocel" daca nu simtea miros de sange. Shrek, fa un serviciu tuturor si, in momentul cand iesi pe usa din dos, ia-l si pe pletos cu tine. Si nu-l uita nici pe gibonul de Cartianu!
  • CN CN
    N-am spus ca-l cred pe Boureanu(tocmai invers), ci ca argumentatia celor de la Adevarul este subreda. Si fiecare argumentatie subreda, atunci cand e vorba de un escroc precum Boureanu, care trebuie tocat profesionist, adauga o pata pe obrazul presei. Si e pacat.
  • CN CN
    Mi-e teama ca traiesti o confuzie terminologica: pacatele lui Nistorescu tin de concepte precum abuz de putere, partizanat politic/economic, trafic de influenta s.a. Vezi cate cuvinte pline de miez? Hai sa incercam sa citim mai mult, ca limba romana (si cultura universala) au multe concepte abstracte, suficiente ca sa descrie comprotamentele umane aberante! Ideea de cenzura este foarte puternica, pentru ca este brutala, de aceea ar fi mai bine sa o pastram pentru a denumi influentele din afara institutiei de presa, ca sa nu trivializam conceptele prin relativizare. Sa fim seriosi, Nistorescu nu facea altceva decat fac numerosi sefi de ziare din alte tari, US included. Cenzura adevarata insa facea regimul comunist (eu am 58 de ani, stiu ce spun) cand nu iesea nimic in presa scrisa sau la TV daca nu trecuse mai intai prin masinaria Agerpres! Sa-l compari pe Nistorescu, fie si indirect, cu comunismul ceausist este deja mult prea mult, nu crezi?
  • CN CN
    Habar n-am de unde stia Boureanu, a dat el ceva explicatii dar cam confuze. Insa n-ai inteles esenta spuselor mele (nici tu): eu nu-l scuz pe Borueanu, ci spun doar ca nu e nevoie sa strigam "Cenzura!" acolo unde avem de-a face cu conflict de interese, lipsa de profesionalism sau prostie pura (din partea celor de la Adevarul). Nu de alta, dar cenzura este ceva aparte si riscam sa demonetizam termenul (nu de alta, dar daca mai sta mult PDL la putere, s-ar putea sa fim nevoiti sa il pomeninm din ce in ce mai des, si pe bune!)
    Oricum, ideea de a bloca informatia in felul asta (a aparut pe print, dar nu bagam materialul pe editia online!) e o idiotenie, broscoiul de Peter Imre ar trebui sa stie asta: e de-ajuns sa scaneze cineva articolul din print si sa il urce pe un blog! Si te-acoperi de ridicol, cum a reusit Adevarul!
  • CN CN
    @Gogu
    Nu prea ai inteles ce vroiam sa spun (anume, ca lucrurile sunt mai complicate decat par). Oricum, sunt de acord cu ce spui de la "Idiot e ala care executa..." pana la O zi buna". Problema este ca ziaristi capabili sa transpuna in realitate aceasta normalitate de care vorbesti tu nu prea sunt, cel putin nu la Adevarul, iar situatia creata cu Boureanu tocmai asta demonstreaza. Eu sunt convins ca Boureanu este vinovat (cu V mare), dar modul in care Adevarul a gestionat disputa cu PDL-istul asta gelat e cel putin stangaci, si ii da ocazia individului sa iasa in fata ca "persecutat". Concluzia: pana cand jurnalistii (si ma refer la toti, de la reporter la redactor-sef) nu vor fi destul de profesionisti incat sa nu mai apara balbaieli de-astea, politicienii corupti si smecheri ca Boureanu o sa continue sa existe.
    Apropo, nu sunt Cornel Nistorescu, e doar o potrivire de initiale. Si nici nu lucrez in presa. Sunt doar, alaturi de multi dintre cei de aici (you, Gogule, included), doar unul dintre proshtii care stam pe net in loc sa iesim in strada...
  • Liliana Liliana
    Eni, tu esti Eugen Ciufu, editorul lui Nedea, alaturi de care ai plagiat articolul din Bursa. Te-am vazut in redactie cum postezi comentarii pe Pagina de Media. :))
  • eni eni
    ete asa se afirma anonimi ca sergiu, si mai aud 10 cititori de pagina de media de el, o minume unica in viata lui:))
  • Sergiu Sergiu
    :) Evident ca dreptatea va trimufa. Impostura nu. Deci, lasa google, citeaza sursa (cand e vorba de ziaristi mai rapizi ca tine) si iesi pe teren. O zi buna.
  • Alex Nedea Alex Nedea
    @Sergiu
    Eu ma pot uita oricand in oglinda si sa fiu impacat cu mine insumi.
    Am urcat aici primul document de la care am inceput aceasta ancheta. Poate te ajuta in "publicitate" sa stii cum altii cauta prin mii de firme ca sa ajunga la un subiect bun ca ulterior altii sa il acuze de palgiat. Si cu asta inchei aceasta polemica inutila. Dreptatea va triumfa. http://www.docstoc.com/docs/107563841/SUCIU

Trimite un comentariu

sus