Skip to main content

CENZURĂ LA ADEVĂRUL: Articolul de prima pagină, interzis pe site

 

ACTUALIZARE: "Este o decizie a directorului editorial" (Răzvan Ionescu, n. red), a declarat pentru paginademedia.ro Mălin Bot, redactor-şef Adevărul online. "El mi-a comunicat-o şi el este în măsură să ofere explicaţii şi argumente pentru această decizie", a continuat el.

Publicitate

Cel mai important subiect din ziarul Adevărul de astăzi nu a fost suficient de important şi pentru varianta online a publicaţiei. O anchetă marcată Exclusiv Adevărul ce poartă titlul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul” a fost interzisă pe online.

Din informaţiile paginademedia.ro, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, aseară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Mai multe detalii, în continuare.

Autorul materialului, Alex Nedea, tratează ironic situaţia pe propriul blog.

„Din surse neconspiraţioniste şi nepământene am aflat că serverele din ziua de astăzi sunt prea performante pentru presa tipărită şi nu recunosc anumite articole de pe hârtie. Probabil e o scăpare pe undeva. Până va fi îndreptată eroarea de pe server public articolul aici”, spune Nedea pe blogul său.

Ce spun părţile implicate

Nu comentez în niciun fel”, a spus Răzvan Ionescu, contactactat de paginademedia.ro.

La rândul său, Peter Imre a refuzat să comenteze cazul: „Vă mulţumesc pentru telefon. La revedere”.

Nu pot să fac nicio precizare legată de orice ţine de locul meu de muncă. La angajare am semnat o clauză de confidenţialitate pe care o respect cât voi sta pe aici”, a declarat Alex Nedea, autorul anchetei.

Detalii din articolul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul

  • "Cristian Boureanu a vândut fictiv două societăţi comerciale unor afacerişti-fantomă, dispuşi chipurile să îi preia firme care figurează în actele contabile cu datorii de uste de mii de euro."
  • "Una dintre cele două firme de care s-a descotorosit Boureanu trebuia să achite, de un an, materiale de construcţii în valoare de 600.000 de euro. Cealaltă societate cedată a contractat un credit bancar de 250.000 de euro."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tudor Tudor
    Patronul nu are DREPTUL sa faca orice, ci are POSIBILITATEA de a face orice. Evident, cu asumarea riscului ca organizatia respectiva de presa sa-si piarda treptat din credibilitate, de unde o scadere a audientei, de unde o scadere a veniturilor din publicitate, de unde in final disparitia organizatiei respective de presa. Dar la noi, unde presa functioneaza pe orice principii, numai pe ale economiei de piata nu, evident ca patronul isi poate asuma DREPTUL de a face orice. Greatza...
  • reporter reporter
    oportunist si cabotin, da!
  • Ziare offline Ziare offline
    Are datorii la camatarii despre care a scris ani intregi cand era la Cimisoara :))))))))
  • Ziare offline Ziare offline
    @ Malin Bot: Esti si mereu ai fost un oportunist. Ti-o spune un timisorean care stie cat de limitat esti si ce vorbeau cei din redactie despre marele jurnalist Malin Bot! Si atat timp cat pui un subaltern sa sune la alti redactor-sefi de la alte siteuri si n-ai sange in instalatie sa suni personal, ca de la red sef la red sef nu vei stii cinbe sunt. Nu mai incerca sa fii primadona (desi poate nu ti-ar sta rau) si nu mai ruga pe altii sa faca ceea ce tu nu ai curaj!
  • botulism botulism
    malin bot a avut si el ocazia unui moment de glorie. putea sa ia atitudine in fata perversului aluia de imre, care baga numai fitile si se implica atat de tare in editorial, incat uita ca el de fapt trebuie sa aduca bani in holding, ca pentru asta e platit. dar nu, malinache a facut pe el in pantaloni si a executat ordinul. ceea ce nu stie baiatul asta e ca daca o data te-ai lasat calcat in picioare de oameni de teapa lui imre, vei ramane un pres toata viata.
  • un om un om
    @lelia
    ai postat un comentariu pe scurt si la obiect. Mi-e dor de stilul acesta punctual si obiectiv, de a spune lucrurilor pe nume si ma bucur de fiecare data cand simt sau banuiesc prezenta ta in spatele unei postari sau scriindu-se despre tine. Partea trista este ca Malin nu a inteles nimic din comentariul tau pentru simplul fapt ca ai adus in discutie subiectul moralitate. Cu siguranta ca-i vei spune si-n fata aceste lucruri - ai mai facut-o - dar nu va intelege nimic, atent fiind sa faca un dialog sublim, sa impresioneze auditorii si sa nu mictionenze prea des in urmata emotiilor create de prezenta ta.
  • regele sassu al doilea regele sassu al doilea
    baietii sunt pregatiti pentru orice:)
  • Horea Horea
    @ CiprianVS

    Am gasit (cu greu) o definitie (elaborata in fostul nostru stat SOCIALIST)pentru cenzura.

    DEX: CENZÚRĂ- Control exercitat de statul CAPITALIST asupra publicațiilor și tipăriturilor, pentru a împiedica propagarea ideilor înaintate și a informațiilor reale.

    Interesanta definitie. Multe concluzii se pot trage din continutul sau.

    P.S. Desigur, daca-i vorba de "mezeluri nocive", INDIGNAREA trebuie sa fie maxima!
  • geo geo
    poate tine de politica lor editoriala si comerciala; nu baga articolul pe site ptr ca editia print sa aiba o vinzare buna(a se citi nu mai e loc la magazie ptr retururi...)
  • Costel Costel
    Cu banii pe care-i iau Dinescu și Bușcu la Cacațavencii ca să scrie un articol scremut pe săptămînă s-ar putea plăti salariile a 30 de jurnaliști de la Adevărul. Afară cu ei din trustul nostru, domnule Patriciu! O dată cu ei ați adus în trust turnători la Securitate ca Ivanciuc. Afară cu lichelele astea, ne fac rău financiar și ca imagine!
  • fix fix
    Doar un raspuns anonim merita un "jurnalist" care, intr-un amarat de post pe un forum, lasa, chiar in prima fraza, ditamai cacofonia ("ca cei" e un exemplu de cacofonie, in cazul in care niciunul dintre cunoscuti nu ti-a povestit, inca) sau virgule intre subiect si predicat: "Cineva care stă pe un site să înjure un alt coleg sub protecția anonimatului și nu-i spune celui vizat ÎN FAȚĂ ceea ce are de spus, nu poate discuta de onoare".
    Dar poate ca si observatiile astea iti par doar frustrari..
  • le grand postaque le grand postaque
    La rândul său, Peter Imre a refuzat să comenteze cazul: „Vă mulţumesc pentru telefon. La revedere”.

    Petrisor, asta nu pare a fi o flegma?
    Cred ca Imre P. nu respecta prea mult site-ul asta.
    Ce scrie la deontologie?
    Intoarcem si celalalt obraz?
    Il mai sunam umili dar echidistanti si alta data?
    Ii acordam circumstante atenuante? (poate servea meniul cu chifla, apa plata si garnitura, poate alerga vreo secretara).
    Eu, ca vizitator al site-ului, ma simt jignit de Imre.
    Daca tu nu esti deranjat, apara-ma pe mine, Petrisor!
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    Dinescu nu da din pix fara cateva "0" in coada.
  • Bobby Bobby
    http://cupresadeperete.wordpress.com/2011/12/06/soc-un-server-prea-performant-refuza-o-ancheta-din-presa-tiparita-neperformanta/ asta este articolul
  • sile sile
    uite cine vb si se pisss pe lasii de ziaristi, un insider al intestinului gross al adh!
    adica ala neproductiv direct, care se plimba prin masini/e angajat pe pile sau nuri/se invarte prin adh cu telefonul la ureche si fumeaza 200% cat poate!
    ufff, scuze, m-am enervat...
    Deci: sa mai vorbesti cand o sa afli ca inaintea lui sau nu se pune virgula (nu, nu sunt grigore clapaugul , nici Corectorul demis de orcan, dar ma enerveaza sa vad comentarii de la ineptii ramasi de la cornete sau adusi de shrek care paraziteaza 'scriitorii la ziar'!...
    grigore, imi dai amenzi? mie, care am facut cakofonia 'shrek care' :))))), tu, care reusesti sa faci o cacofonie, stricto sensu vorbind, la fiecare 7-8 cuvinte rostite alternativ?!

Trimite un comentariu

sus