Skip to main content

CENZURĂ LA ADEVĂRUL: Articolul de prima pagină, interzis pe site

 

ACTUALIZARE: "Este o decizie a directorului editorial" (Răzvan Ionescu, n. red), a declarat pentru paginademedia.ro Mălin Bot, redactor-şef Adevărul online. "El mi-a comunicat-o şi el este în măsură să ofere explicaţii şi argumente pentru această decizie", a continuat el.

Publicitate

Cel mai important subiect din ziarul Adevărul de astăzi nu a fost suficient de important şi pentru varianta online a publicaţiei. O anchetă marcată Exclusiv Adevărul ce poartă titlul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul” a fost interzisă pe online.

Din informaţiile paginademedia.ro, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, aseară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Mai multe detalii, în continuare.

Autorul materialului, Alex Nedea, tratează ironic situaţia pe propriul blog.

„Din surse neconspiraţioniste şi nepământene am aflat că serverele din ziua de astăzi sunt prea performante pentru presa tipărită şi nu recunosc anumite articole de pe hârtie. Probabil e o scăpare pe undeva. Până va fi îndreptată eroarea de pe server public articolul aici”, spune Nedea pe blogul său.

Ce spun părţile implicate

Nu comentez în niciun fel”, a spus Răzvan Ionescu, contactactat de paginademedia.ro.

La rândul său, Peter Imre a refuzat să comenteze cazul: „Vă mulţumesc pentru telefon. La revedere”.

Nu pot să fac nicio precizare legată de orice ţine de locul meu de muncă. La angajare am semnat o clauză de confidenţialitate pe care o respect cât voi sta pe aici”, a declarat Alex Nedea, autorul anchetei.

Detalii din articolul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul

  • "Cristian Boureanu a vândut fictiv două societăţi comerciale unor afacerişti-fantomă, dispuşi chipurile să îi preia firme care figurează în actele contabile cu datorii de uste de mii de euro."
  • "Una dintre cele două firme de care s-a descotorosit Boureanu trebuia să achite, de un an, materiale de construcţii în valoare de 600.000 de euro. Cealaltă societate cedată a contractat un credit bancar de 250.000 de euro."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sile sile
    asa e, asa e popa asta nu e prost deloc, dar deloc-deloc: maline, fii Homo jurnalisticus si da-ti dreq demisia o data :))))) !
  • Stie-tot Stie-tot
    Stancu si-a programat, ca in fiecare an, concediul bah fraierilor: pleaca pe 19 decembrie si revine cu forte proaspete pe 10 ianuarie. Ma rog, vorba vine ca pleaca, el e de fapt plecat tot timpul cu gandul la pasarile alea pe care le pastoreste pe luxosul domeniu de la Snagov.
  • Omul cu foamea-n gat Omul cu foamea-n gat
    Domnule Andrei Stefan, baiat de nevasta de mogul, tu n-ai nimic de zis nene? Hai, baga-te in seama amice, ca te plimbi prin Holdingul lui Dinu ca un curcan in calduri... Tu ti-ai luat leafa aia de 15.000 euro netto sau o sa-ti chioraie matele prin Caraibe, de n-o sa mai ai cu ce s-o intretii pe blonda de la reviste?!
  • cioc cioc
    ce-a facut azi malin bot e rusinos. nu stiu cum de omul asta se poate numi jurnalist! baiatul ala nedea a muncit pe branci sa aduca la ziarul ala, s-asa, vai de mama lui, ditamai investigatia, iar bot ii arunca munca la cosul de gunoi ca sa faca sluj la tractorist, sa nu il dea afara. ce-avea ma, daca nu faceai pe sclavul, si te opuneai? ti-era ca te duci cu primul accelerat la timisoara?
  • Cineva Cineva
    Cartianu, Ionescu si Imre functioneaza dupa aceleasi principii: banii, banii, banii- sa-l frigem pe patriciu cat mai putem si apoi sa ne mai plimbam si noi putin! Cica Razvan Ionescu si Imre au avut discutii aprinse- poate au avut trabucuri aprinse atunci cand Peter, asa cum il alinta Ionescu pe idolul sau, ii dadea ordin sa nu mai publice ancheta despre acest mare parlamentar Boureanu.
    Acest mare jurnalist in viata Ionescu nu stie sa faca nimic, se crede frumos, dar daca te uiti la el mai bine iti dai seama ca sta cel putin jumatate de ora in oglinda si mai nou a devneit presul lui Imre. Cel mai rau in cazul de fata este ca in loc sa-si ceara scuze fata de jurnalistul care a muncit pentru acea ancheta, a plect putin impreuna cu Imre la o mica sindrofie la Chisinau. Asociatia jurnalistilor din Romania al carei membru este acest Razvan Ionescu nu se autosesizeaza, nu are nicio pozitie pentru incalcarea grosolana a regulilor jurnalismului de bun simt!?
  • Cineva Cineva
    Directorii astia editoriali, facuti la apelul de seara, mai ceva ca la comunsiti, cu inteligenta medie, dar treinuiti de securisti cu state vechi, fani declarati ai vedetutelor gen Andreea Raicu si alte parasute, ar trebui sa devina studii de caz la orice scoala de jurnalism din intreaga lumea. ASA NU!
  • bussiness insider bussiness insider
    "Din această cauză, aseară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre". chiar credeti ca asa s-a intamplat!?
    Razvan Ionescu nu a zis nici bleau, dimpotriva l-a aprobat pe Peter cu care se trage se izmene si cu care imparte banii de cioace! ca de asa sunt baietii de bani gata sau aia care si-au tras bani din FNI. Exista unele asemanari izbitoare intre cei doi: la amandoi le place sa serveasca la mese/ unuia pe unde apuca, celalalt la Clubul Diplomatilor unde taticu e sefut, la amandoio le plac femeile,uneori si le si impart!! Toata ziua asta fac amandoi in redactie si apoi mai si discuta!! Apoi se mai intreaba de ce dracu merge asa de prost. De cand a venit Ionescu in redactie n-a facut decat sa evalueze dupa ureche, sa se simuleze ca face disponibilizari, sa inchida ziare si sa creeze pe site o nou sectiune- Marea Criza- iar daca citesti stirile alea ai impresia ca vine a 15.000 apocalipsa!!!Asta e scoala Marelui Cristoiu: te uiti toata ziua dupa fuste si te crezi mare barbat, faci din rahat bici pentru audienta si te porti execrabil cu oamenii, ca si cand tu ai fi cel putin un Pulitzer la activ! Daca ar fi avut macar jumatate de coloana vertebrala Razvan Ionescu ar fi trebuit sa-si dea demisia a doua zi si nu sa calatoreasca langa Peter in avion spre Moldova!! Rusine Razvan Ionescu!Deontologi ca tine manjesc orice Asociatie a Jurnalistilor din Romania!
  • eu eu
    imi cer scuze de off topic, dar poata e o stire

    in Bucuresti, pe rcs analogic, Romania TV a intrat in locul Antena 2.

    ham ham ham felix
  • CiprianVS CiprianVS
    Lucrurile sunt putin mai complicate decat le vedeti dvs. Va rog, imaginati-va afirmatia aplicata la un producator de mezeluri (scuzati fortarea, incerc sa fac exemplul sugestiv): pe banii lui, in fabrica lui, poate sa puna orice in produsele sale, chiar si otrava. Credeti?
    Eu cred ca fiecare meserie are regulile ei si ca ea are utilitate sociala doar atat timp cat aceste reguli sunt respectate. Altfel e doar o "inselaciune", prevazuta sau nu de CP.
    In rest, din pacate, aveti dreptate: exista cenzura, asa cum exista si mezeluri nocive. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne indignam (ca tot e la moda) si, atunci cand avem cum, sa le denuntam si/sau combatem.
    Totusi, cred ca in ultima vreme cuvantul cenzura este folosit cam prea usor. Nu orice decizie de nepublicare este automat si cenzura. In acest caz titlul este sustinut de atitudinea de "no comment" a celor responsabili - daca ar fi existat argumente de ordinul politicii editoriale (sau de alt gen) probabil ca ele ar fi fost invocate. Dar, in multe alte situatii, acuzatia de cenzura este doar un instrument al "troll"-ilor din spatiul public romanesc.
  • INSIDER INSIDER
    Oameni buni, vorbiti toti de parca nu ati fi din trust. Toti care sunteti aici, inca mai lucrati. Mi-e sila de toti! unul nu are curajul sa se duca la Imre, sau sa-si mobilizeze subalternii sa faceti greva. sa nu mai iasa ziarele si sa se plateasca salariile! nu sa iasa ziarele si salariile nu. E greseala conducerii, sa plateasca ei, sa isi dea demisia si sa plece. Cum puteti sa inghititi atata kkt? jurnalisti lui peste! de comercial ce sa mai zic, varza si ei! Dana, nu mai face distribuitia(ti-e prea frica, nimeni nu ti-a ras[uns la cv-urile trimise...fata asta de la abonamente...vai mama ei...aaaaa. Sorinel Blaga...te laudai ca ai....mari....esti un pisercios...pupincurist atat la imre cat si paturica...mi-e sila de voi! FARA PIC DE COLOANA! VA MERITATI SOARTA! TRACTORISTUL V-A CALARIT! si voi acceptati....asta-i cel mai rau....
  • Horea Horea
    Titele!!!
    Tocmai in Coreea de Nord? Pai acolo nu sunt patroni de ziare!
    Acolo nici nu se pomeneste de CENZURA. Acolo doar se aplica 100%. Lasa-ma domnule macar in aia de ... Sud!

    P.S. Si acum foarte serios: n-am nici o legatura (dar absolut niciuna) nici cu petrolul si nici cu ziarul in discutie. M-am exprimat doar in postura de spectator.
  • Popa Prostu' Popa Prostu'
    Maline, daca taceai - filosof ramaneai! Mai bine ai explica clar fanilor tai cum de ai scos de pe site ditamai articolul de investigatie beton si-l lasi pe papagalul sef aka Ionescu sa isi asume decizia. Adevarul, Maline, e ca pozati in deontologi, dar sunteti niste slugoi, niste milogi pe care tractoristul-ospatar v-a aliniat si nu miscati in front. Ti-ai dat onoarea (alde Cartianu, Stancu si Ionescu au bagat-o de mult la Borcan) si ti-ai patat o cariera altfel remarcabila pentru cine? Pentru doi sefi care pe langa tine n-au valoare nici cat negru sub unghie. Imre e definitiv compromis in ochii nostri iar bataile lui de joc i se vor intoarce impotriva. Ionescu e un nimeni care n-a scris nimic in viata lui, Stancu e un gandac pervers care e calcat de mult in picioare si rade cu gura pana la urechi, Borcan e praf si va ajunge propriul lui coordonator in trust ("baietii sint gata de orice"), iar Cartianu nu mai are nevoie de comentarii ca s-au exprimat pe aici unii mult mai complex si mai la obiect decat mine. Ei bine, Malin, tu intre astia ai ajuns; tu, care ai scris carti, care ti-ai pus curul la bataie in investigatii complexe si riscante, care ne faceai sa fim mandri te tine, tu te privesti in oglinda dimineata si probabil iti spui: iata-ma intre unii de la care ce dracu pot invata?! Tu, Malin, realizeaza ca inca poti sa nu fii compromis dupa falimentul ce bate la usa!
  • publicitarul publicitarul
    oameni buni, faceti GREVA! Veniti la redactie, dar nu lucrati, a vada si sefii cum e daca nu ies ziarele si revistele. Daca voi nu faceti nimic, sotuatia o sa se perpetueze la nesfirsit, o sa va ameteasca cu cite 5-600 de lei cit sa stati linistiti, dar salariile intregi nu le mai primiti. Dupa 15-20 dec n-o sa mai vedeti picior de sef, o sa plece toti spre destinatii exotice, sa se refaca dupa atita efort, si voi o sa plingeti la usi inchise. Petrisor, stii ca se inchide TV? Pardon, intra in conservare!
  • vasile333 vasile333
    Paginile neintrate in online se gasesc l aurmatoarele linkuri:
    http://www.docstoc.com/docs/107286294/06_ADV_6dec
    si aici
    http://www.docstoc.com/docs/107286602/Boureanu-tepar-prin-metoda-boschetar-pagina-2
  • lelia lelia
    malin bot este un jurnalist bun! opinia asta nu mi-o va schimba nimeni. nu a ajuns sef pentru ca a fost ruda cuiva. dar mai departe a gresit!
    malin, stii bine ca aici se discuta sub anonimat. asa e sistemul, asa l-ai promovat si tu chiar.
    o sa iti scriu aici ce o sa-ti spun si in fata la momentul pe care am sa il aleg eu: in momentul in care esti sef si se iau asemenea decizii esti obligat moralmente sa pleci. daca decizia a fost (si) a ta este o decizie proasta, mizerabila si trebuie sa pleci. daca (mai degraba) decizia ti s-a impus trebuie sa pleci pentru ca nu asa (si stii bine asta) se face jurnalism.
    facand plecaciuni in fata unor oameni de nimic si decizii care te fac sa iti fie rusine de tine nu iti poti face meseria. iar meseria si responsabilitatea ta era ca articolul respectiv sa apara acolo indiferent cat de prieten este Boureanu cu IMre sau patriciu. acesti oameni au facut averi dand astfel de tepe statului, partenerilor si bancilor. si tu trebuie sa poti scrie despre ei fara sa te comporti ca ei. cam asta e ce am eu de spus. am sa pot sa iti repet ce am scris aici si privindu-te in ochi, fii sigur de asta. dar tu ai sa poti sa te uiti in ochii mei? si daca o sa "treci" (si) peste asta respectul meu pentru tine o sa scada exponential. pentru ca niste bani pe care o sa ii cheltui maine nu o sa poata inlocui respectul pe care tu si altii trebuie sa ti-l poarte. am zis, howk!ps: stii cine o sa plateasca teapa la banca (de exemplu) a lui boureanu? tu! si cu mine! si cu altii din jurul tau. printre altii!

Trimite un comentariu

sus