Skip to main content

17 Ianuarie. The New York Times şi Al Jazeera, cu ochii pe România

 

Protestele din România au fost în atenţia presei internaţionale. BBC, AFP, CNN, Reuters, Euronews şi AlJazeera şi New York Times au scris despre evenimentele din central Capitalei, relatează Adevărul şi Daily Business.

Publicitate

Majoritatea jurnaliştilor străini au vorbit despre caracterul violent al manifestaţiilor şi au scos în evidenţă faptul că, deşi a pornit de la demisia doctorului Arafat, oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de Traian Băsescu şi de măsurile de austeritate.
„The New York Times“ şi Al Jazeera, cu ochii pe România


Reprezentanţii Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind susţin că jurnaliştii care relatează din zona protestelor ar trebui să beneficieze de un spor de200% din salariul de bază, potrivit Contractului colectiv de muncă din mass-media, anunţă Daily Business.ro.

În cazul în care angajatul acceptă să participe la aceste evenimente, angajatorul trebuie să plătească, conform articolului 30, aliniatul d) din CCM, un spor de 200% din salariul de bază”, au anunţat reprezentanţii MediaSind.
Sindicalistii cer 200% spor la salariu pentru jurnalistii care transmit de la proteste

Liviu David, director de creatie la agentia de publicitate Next Advertising, afirmă că principalul motiv pentru care românii au ieşit în stradă este ca aceştia nu mai suportau să fie batjocoriţi “de nişte şmecheri care tratează România ca pe propriul joc de Farmville (n.red. joc care simulează activitatea în cadrul unei ferme)”.

Episodul cu Raed Arafat a fost relevant pentru toată această atitudine a clasei politice şi pentru sistemul antiperformanţă în care funcţionăm. A fost picătura care a umplut paharul”, spune publicitarul pentru Wall-Street.ro.
David, Next Advertising: Oamenii s-au saturat sa fie batjocoriti de smecherii care trateaza Romania ca pe un joc de Farmville

Emil Gal, românul de 25 de ani, a atras pentru firma sa, Brainient, o finanţare de 1,8 milioane de dolari de la un grup de investitori strategici, printre care şi fondul de investiţii ceh Credo Ventures, scrie Wall-Street.ro.

Banii vor fi utilizaţi pentru a mări echipa, pentru a extinde birourile pe care compania le are la Londra şi la Bucureşti şi pentru a deschide o nouă filială în New York. Compania lui Emil Gal este cunoscută pentru lansarea în 2008 a unei platforme de publicitate pentru video online.
Cine este antreprenorul roman care la 25 de ani cucereste Londra. Acum se extinde la New York

Televiziunea pentru femei Euforia, parte a trustului Intact, a împlinit ieri şase ani de la prima emisie. În 2012, Euforia TV va continua difuzarea serialelor drama, anunţă Jurnalul Naţional. Trei seriale coreene şi un sezon Dr. OZ se anunţă în noul an.
Euforia TV este de 6 ani cu tine!

Oana Cociaşu, Managing Director Lowe&Partners, a declarat pentru Wall-Street.ro, că nu exclude lansarea unei agenţii specializate în BTL. Săptămâna aceasta compania a anunţat extinderea serviciilor BTL şi numirea lui Mircea Sebe pe funcţia de director al diviziei.
Cociaşu, Lowe&Partners: Nu excludem lansarea unei companii de BTL

Sursa Foto: Antena3.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vocea presei romaniei vocea presei romaniei
    Unde naiba va credeti cu sporul de 200%? In Pampas? Cand noi muncim fortat pe drepturi de autor, chiar daca ne dorim carte de munca? Care salariu de baza? Trezeste-te, unde ai auzit de contract de munca?
    Ce, nu stiati? Uimire totala!
  • dave88_ady dave88_ady
    in toata lumea au fost difuzate stiri legate de protestele din Romania. Aici gasiti cateva stiri in format video http://www.youtube.com/user/NewYear2012world

Trimite un comentariu

sus