Skip to main content

18 ianuarie: Antena3, cei mai mai mulţi reporteri loviţi la proteste

 

Antena 3 a fost instituţia de presă cea mai afectată de violenţele din centrul Capitalei. Hainele lui Adrian Anghel, asistent de imagine, au luat foc după ce a fost lovit de un cocktail Molotov.

Publicitate

Alexandru Capraru, reporter, a fost lovit în cap cu o piatră aruncată de un protestatar în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, la fel ca şi operatorul Andrei Ferariu.

Reporterul special Petre Nichita a fost lovit în cap, de către un turbulent, cu un lanţ metalic, operatorul său Dragos Stoian, pe corp (în acelaşi incident), iar reporterului special Carmina Othman i-a luat foc părul în miezul evenimentelor, relatează Jurnalul Naţional.

De aseemenea, redactorul redactorul DeCe NewsLucian Negrea a fost bătut, umilit de jandarmi, amendat şi dus cu duba la secţia de poliţie, deşi avea legitimaţia de presă la vedere, iar un reporter de televiziune i-a avertizat pe aceştia că lovesc un ziarist.

Printre victimele jandarmilor s-au mai numărat Cătălin Lupăşteanu, corespondent al agenţiei de ştiri Mediafax, şi Cristian Ionescu şi Petre Zoltan. Cei trei au fost agresaţi de forţele de ordine aproape de zona Unirii, loc în care se aflau pentru a surprinde haosul creat de huliganii care vandalizau străzi şi magazine, mai scrie Jurnalul.ro.
Jurnalişti la treabă, victime ale violenţelor

Enciclopedia online Wikipedia a anunţat, luni, că intenţionează să îşi închidă paginile în limba engleză pentru 24 de ore, miercuri, cu scopul de a protesta faţă de un proiect de lege contra pirateriei pe internet, care este analizat în această perioadă de Congresul american, scrie Mediafax.

"Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează, miercuri, faţă de o lege rea" , a scris pe contul său de Twitter Jimmy Wales, fondatorul acestei enciclopedii participative online. "Ultimele detalii sunt încă analizate, dar se pare că acest consens va viza mai degrabă o închidere totală decât una parţială. Va fi o nebunie. Sper că Wikipedia va conduce la o blocare a sistemului telefonic de la Washington, miercuri! Transmiteţi acest mesaj tuturor cunoştinţelor", a adăugat Jimmy Wales.
Protest la Wikipedia - Enciclopedia închide miercuri paginile în engleză: "Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp"

Agenţia de publicitate full service On Media şi-a schimbat numele, începând cu 1 ianuarie 2012, în Adbrain Partners, după mai bine de 10 ani de prezenţă pe piaţa de comunicare, se arată într-un anunţ al companiei, notează DailyBusiness.ro.

Am simţit nevoia să facem această schimbare deoarece numele On Media nu reflecta în totalitate faptul că suntem o agenţie de publicitate full service. Am intrat pe piaţa din România cu servicii exclusiv de media. De-alungul timpului, serviiciile oferite s-au diversificat astfel încât astăzi suntem o agenţie full-service, oferind consultanţă în advertising, relaţii publice şi media”, a afirmat Vlad Schuster, acţionar şi general manager Adbrain.

Adbrain Partners „mosteneste” de la On Media un portofoliu stabil de clienţi printre care KFC, Scania, Pizza Hut, Paul Maison de Qualite, Petrom, Hard Rock Cafe.
Agenţia On Media devine Adbrain Partners

Associated Press (AP) şi-a deschis un nou birou în Phenian, devenind prima organizaţie internaţională de ştiri care va furniza full-time fluxuri de ştiri, foto şi video din Coreea de Nord, scrie Adevărul.

La ceremonia de deschidere de luni, care vine la mai puţin de o lună după moartea longevivului conducător Kim Jong II, preşedintele AP, Tom Curley, şi o delegaţie de editori au inaugurat biroul, situat în sediul central al Agenţiei de stat coreene în centrul oraşului Phenian.

Astfel, prezenţa Associated Press în Coreea de Nord se extinde, după ce în 2006, a pus la punct un birou specializat în transmisii video în Phenian. Filmările în exclusivitate ale AP au fost folosite de mass-media din întreaga lume după moartea lui Kim Jong Il.
Coreea de Nord, un prim pas spre democratizare? Associated Press deschide un nou birou în Phenian

De la 2,4 milioane de utilizatori în ianuarie la 4,1 milioane în decembrie 2011, în perioada februarie - martie mai multe branduri româneşti au depăşit 100.000 de fani şi pragul de 3 milioane de utilizatori a fost depăşit în martie, notează Wall-Street.ro.

În luna ianuarie a anului trecut au fost create cele mai multe pagini româneşti - peste 1.200.
În august 2011 numărul de utilizatori Facebook din Bucureşti a depăşit 1 milion.
Cum a crescut Facebook în România în 2011

O reclamă neoficială a texanului Ron Paul care vrea sa devina candidatul republicanilor la Preşedinţia SUA, îi prezintă pe chinezi în anul 2030, râzând de americani pentru că ţara lor s-a prăbuşit economic şi militar pentru că nu au făcut alegerile potrivite, scrie Adevărul.

Ron Paul a încercat să stopeze colapsul SUA, dar media l-a ignorat. Acum banii lor au ajuns la fel de bun ca hârtie igienică, susţin chinezii, în videoclip.


VIDEO Campanie murdară în SUA: Chinezii vor râde de americani pentru că banii lor ajung hârtie igienică

Identităţile istorice diferite este unul dintre lucrurile pe care Danny Forster le apreciază cel mai mult la oraşele din Europa de Est, spune prezentatorul emisiunii Inginerie Extremă, de la Discovery Channel, într-un interviu pentru Adevărul.

Alături de un cameraman şi un sunetist, Danny Forster ia la bani mărunţi cele mai impresionante structuri construite de om, explicând, pe înţelesul tuturor, cum se fabrică zgârie-norii sau tunelurile care traversează Alpii. A vizitat România datorită lansării proiectului educaţional „Şcoala Discovery" şi a stat de vorbă cu „Adevărul".

Cum a început experienţa ta în televiziune?

"Lucram la teza de absolvire de la Harvard, când o reclamă despre un job de prezentator TV mi-a atras atenţia. Am trimis un demo de trei minute, ce a dus la angajarea mea la Discovery, în 2006, iar showul a debutat cu primele 14 episoade în iulie, cu mine, analizând tehnologia din spatele roller-coasterurilor. Discovery m-a ales pe mine din sute de aplicanţi. Mi s-a spus că e datorită aspectului meu de glumeţ şi tocilar şi a entuziasmului pentru arhitectură, inginerie şi construcţii."
Danny Forster, prezentator la Discovery Channel: În România, poţi vedea istoria doar plimbându-te pe străzi

Sursa foto: Jurnalul.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vlad vlad
    Romanii "iubesc" antenele :))
  • B. B.
    ăștia nu sunt jurnaliști, monsieur!
  • Dragos Dragos
    Da, dar intr-un fel e de inteles, pentru ca la A3 sunt si cei mai isterici prezentatori si reporteri...parca-s instruiti de Dana Grecu - mama lor.

Trimite un comentariu

sus