Skip to main content

27 ianuarie: Românii nu au încredere în Guvern, dar se încred în mass-media

 

Protestele de stradă din aceste zile şi actualul context politic au făcut ca doar 9% dintre români să mai aibă încredere în instituţiile Parlamentului şi Guvernului, în timp ce mass-media se află în topul încrederii acordate de cetăţenii României, într-o măsură mare şi foarte mare, adunând un total de 19%, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs, citat de DailyBusiness.ro.

Publicitate

La polul opus, românii au încredere în mică şi foarte mică măsură în Guvern (90%), Parlament (95%), Justiţie (85%) şi Poliţie (80%).

O credibilitate mare sau foarte mare este acordată doar de o mică parte dintre respondenţi, Guvern (6%), Parlament (3%), Justiţie (11%) şi Poliţie (17%).

Sondajele au fost efectuate la nivel naţional pe un eşantion de 2.243 de respondenţi, în ianuarie 2012, vin în contextul politic actual şi îşi propun să analizeze dacă peceptia publică vis-a-vis de instituţiile naţionale şi politice, a suferit modificări în ceea ce priveşte gradul de credibilitate acordat.
Românii nu au încredere în Guvern, dar se încred în mass-media

Reprezentanţii statelor Uniunii Europene au semnat tratatul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), un echivalent al controversatului SOPA din Statele Unite ale Americii, potrivit Totb.ro, citat de Evz.ro.

România se află printre semnatarele acestui tratat, alături de alte 21 de ţări. Documentul a fost semnat la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez. Adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, Joe Nakano, a susţinut că semnarea tratatului va duce la o colaborare internaţională eficientă între statele europene, dar şi cele care au aderat şi vor adera la ACTA.

Ţările care au mai semnat tratatul astăzi sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Statul care a iniţiat proiectul, Japonia, împreună cu Australia, Canada, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, dar şi Statele Unite, au aderat la tratat pe 1 octombrie 2011.
Internetul ar putea fi cenzurat. România a semnat ACTA

România ocupă locul 47, alături de SUA şi Argentina, în clasamentul mondial al libertăţii presei 2011-2012, dat publicităţii de Reporteri Fără Frontiere, scrie HotNews.ro. România este în creştere uşoară faţă de precedentul index (locul 52 în 2010), în timp ce SUA coboară 27 de locuri, din cauza arestării mai multor jurnalişti care acopereau mişcarea Occupy Wall Street.

Potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere, cel puţin 25 de jurnalişti au fost arestaţi sau bătuţi de poliţie în SUA, pe parcursul a două luni, pe fondul protestelor Occupy Wall Street.

În privinţa ţărilor europene, organizaţia arată că progresul în privinţă libertăţii presei a fost minor în cazul României, Franţei sau Spaniei, în timp ce în ţări precum Bulgaria (locul 80), Grecia (locul 70) şi Italia (61), lipsa voinţei politice a făcut ca încălcările libertăţii presei să rămână o problemă.
Reporteri Fără Frontiere: România - pe acelaşi loc cu SUA în ultimul clasament global al libertăţii presei

Mihaela Rădulescu a vorbit într-un interviu acordat Jurnalului Naţional despre posibilitatea de a mai lucra în televiziune.
JN: Te întorci la tv, la Realitatea, unde şef este fostul tău soţ sau sunt nişte speculaţii ieftine?
Mihaela Rădulescu: “Iefti­ne sigur nu sunt, îţi dai seama că n-aş munci pe gratis! Glumesc, dar încă nu e cazul să discut propunerile pe care le-am primit. În măsura în care, ca şi până acum, voi putea face emi­siuni fără să lipsesc în timpul săp­tămânii de lângă fiul meu, e posibil să iau în considerare invitaţiile pri­mite. La urma urmei, în meseria asta nu performezi decât atâta vreme cât eşti dorit, nu câtă vreme vrei tu să fii musai pe micul ecran, nu?”
Mihaela Rădulescu: "E posibil să iau în considerare in­vitaţiile de a mă întoarce în televiziune"

Facebook se schimbă din nou, introducând obligatoriu aplicaţia pe care a lansat-o anul trecut şi care modifica până acum profilele utilizatorilor doar la solicitarea acestora.

Aplicaţia Timeline de la Facebook, care expune întreaga istorie a utilizatorilor pe site pe paginile de profil ale acestora, va fi introdusă automat, scrie Mediafax, care citează Daily Mail.
Noul "look" Facebook putea fi adoptat până acum de către utilizatori doar în cazul în care îşi doreau acest lucru.
Facebook îţi SCHIMBĂ din nou profilul! Aplicaţia care îţi va dezvălui "întreaga istorie" devine OBLIGATORIE

Anul acesta va fi unul în care în domeniul comunicării vor apărea tot mai multe campanii digitale şi de retail marketing, în timp ce clienţii care vor miza în continuare pe publicitate tradiţională vor avea dificultăţi, a declarat pentru Wall-Street.ro, Radu Florescu, directorul general al grupului de comunicare Centrade Saatchi&Saatchi, cu afaceri în jurul a 50 de milioane de euro anul trecut.

El a adăugat că alte lucruri foarte importante în acest an pentru clienţi vor fi ideile inovatoare, reducerea costurilor şi soluţiile integrate de comunicare.
Florescu, Saatchi&Saatchi: Cei care încă se concentrează pe publicitatea tradiţională vor avea dificultăţi în 2012

Epocă de Aur este văzută azi ca o perioadă eco în istoria modernă a ţării, astfel că aniversarea zilei de naştere a lui Nicolae Ceauşescu a fost prilej pentru mulţi publicitari şi bloggeri de a-şi aduce aminte cum "Recuperau, Reconditionau, Refoloseau", scrie DailyBusiness.ro.

Printre acestea se număra chiar Coca-Cola Hellenic, care a implementat Conceptul RE, ca platformă activă de CSR.

"Conceptul RE nu este străin românilor, el făcând parte din viaţa lor zilnică încă de pe vremea lui Ceauşescu. Epoca de Aur a fost probabil cea mai eco perioadă din istoria modernă a ţării. Sub oblăduirea partidului, a şcolii, a alimentarei de la colţ, a tovarăşelor învăţătoare şi vânzătoare, cu toţii făceam RE după RE până la victoria finală a ecologiei", susţin reprezentanţii agenţiei Next Advertising.
Mişcarea eco pe vremea lui Ceauşescu. Publicitarii de azi, reciclatorii de ieri

Julian Assange, fondatorul controversatului site Wikileaks, va modera emisiunea „The World Tomorrow“ la canalul rusesc Russia Today (RT), scrie Adevărul, care citează The Telegraph.

Emisiunea ar trebui să aibă ca invitaţi „politicieni cheie, gânditori şi revoluţionari din toată lumea“, spune Assange.

Show-ul va fi difuzat săptămânal şi va avea 10 episoade de câte o jumătate de oră. „The World Tomorrow“ ar trebui să înceapă în luna martie.

RT este un post rusesc în limba engleză retransmis în toată lumea şi poate fi accesat de 430 de milioane de oameni. Postul a fost fondat de Kremlin în 2005 şi este recunoscut pentru propaganda anti-americană.
Fondatorul Wikileaks va avea un talk-show la o televiziune rusească

"X Factor" sau "American Idol" nu mai sunt de ajuns pentru Simon Cowell. Producătorul pregăteşte o altă emisiune asemănătoare, dedicată de această dată DJ-ilor cu talent.

Emisiunea-concurs ar trebui să găsească cel mai talentat DJ al lumii, aşa cum descrie Cowell formatul, scrie revista "NME", citată de Evz.ro.

Noua emisiune, în care Sony Music şi Overbrook Entertainment au anunţat deja că se vor implica, urmăreşte formatul inventat de Cowell. Cei mai buni DJ se vor lupta pentru apreciera publicului şi a unor arbitri experţi în acest gen de muzică. Cowell nu a dat însă mai multe detalii despre acestă nouă producţie.
Simon Cowell va lansa o emisiune de talente pentru DJ

Sursa foto: Mediafax

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • fsgn d fsgn d
    romanii, prosti ca intotdeauna, pai cum sa ai incredere in presa???? ce timpenie... cu guvernul, hai ca inteleg, dar cum sa ai incredere in presa???
  • Barbu Barbu
    Probabil ca au incredere in Presedintie! :))
  • Dani Dani
    Titlul este ca romanii nu au incredere in Guvern. Mai jos aflam ca si in Parlament.
    Mai usor cu manipularea baieti, nu suntem toti prosti, zau asa!
  • dan dan
    Romanii traiesc intr-o mare iluzie! Au incredere in mass-media fara ca ei sa stie ca de fapt toata presa corporatista serveste interesele politicienilor de stanga sau de dreapta.
  • Maria Maria
    Mircea Badea - premier
    Gadea - ministrul smereniei prefacute
    Dana Grecu - ministrul apararii
    Bichir - patriarh
    .......
  • BRAZCO BRAZCO
    Despre mass-media ... si cum a fost pus in lant "cainele de paza al democratiei"
  • Horea Horea
    O, dar cum am uitat s-o enumar pe "impartiala" si matura Culcer!?
  • Horea Horea
    Oricum, candva, guvernul Boc va pica.
    Ce-ar fi sa se formeze un Guvern din jurnalistii vestiti?
    Pe ce portofolii i-ati plasa pe unii ca: Gadea, Turcescu, Mircea Badea, Cristoiu, Dana Grecu, Moraru, Striblea,Bichir, C.T. Popescu, A. Cretulescu, Radu Tudor, Turturica, ...?

Trimite un comentariu

sus