Skip to main content

9 ianuarie: Radu Moraru vrea să înfiinţeze Naşul TV pe bani publici. Cât câştigă jurnaliştii străini

 

Radu Moraru intenţionează să organizeze, săptămâna aceasta, o subscripţie publică pentru a înfiinţa postul Naşul TV, valoarea unei acţiuni fiind de 100 de euro, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

“Foarte curând, eu şi echipa 'Naşul' vom prezenta proiectul televiziunii şi al subscripţiei publice (...). Vom folosi toate mijloacele comerciale pentru ca subscripţia să fie un succes şi să avem asigurat un buget pe termen lung. Avem variante pentru toate scenariile”, susţine jurnalistul pe blogul său.

În acest context, Moraru este de părere că "o televiziune sănătoasă, care să nu depindă de bani guvernamentali sau de cel care e ministru sau presedinte”, trebuie gândită că o afacere rentabilă.

Dincolo de entuziasm, civism, solidaritate, necesitatea unui reper în informarea cât de cât corectă, 'Naşul TV' înseamnă o afacere! Dacă afacerea nu va merge, toate sentimentele frumoase vor dispărea într-un fum, e drept, dintr-o cenuşă promitatoare”, a mai scris Morar pe blogul său.
Radu Moraru vrea să înfiinţeze Naşul TV pe bani publici. Vezi cât costă o acţiune

Un ziarist cu vechime în presă poate câştiga până la 77.000 de dolari pe an în SUA, iar o diplomă de masterat îi poate creşte remuneraţia cu 20.000 de dolari. Adevărul a realizat o radiografie a salariilor din presa internaţională, pe baza datelor site-urilor de recrutare şi ale asociaţiilor de profil. Un ziar mic din orăşelul Nacogdoches, Texas, cu un tiraj de 8.000 de exemplare, a scos la ofertă un job de reporter plătit cu până la 2.500 de dolari pe lună, salariu net. Pe de altă parte, ca editor, la agenţia de ştiri Law360, salariul net este 3.750 de dolari pe lună.

În general, un jurnalist abia intrat în meserie câştigă între 27.022 şi 33.573 de dolari net pe an, dar după 20 de ani în breaslă poate obţine până la 77.000 de dolari net anual.
Salariile jurnaliştilor în lume

Jurnaliştii români "adesea din lipsă de profesionalism, înţeleg foarte greşit ce se întâmplă în România sau nu înţeleg deloc", a spus preşedintele Traian Băsescu la o întâlnire a studenţilor români din străinătate, relatează Mediafax.

"Îmi pare rău să vă dezamăgesc cumplit. Am fost invitat pentru o scurtă intervenţie, va fi ceva mai lungă, pentru că vreau să profit de un lucru care mi se pare important. Mulţi, cei mai mulţi dintre dumneavoastră trăiţi în străinătate, vă informaţi din mijloacele mass-media, care adesea, din lipsă de profesionalism, înţeleg foarte greşit ce se întâmplă în România sau nu înţeleg deloc. Cred că e o oportunitate această întâlnire cu dumneavoastră să vă spun câte ceva despre România, care vreţi să vă primească înapoi. Nu-i mai cereţi României să vă primească înapoi, că ea vă aşteaptă", a declarat preşedintele Băsescu la cea de-a treia Gală a Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Băsescu despre jurnalişti: Din lipsă de profesionalism, înţeleg foarte greşit ce se întâmplă

Euforia TV bagă în grilă trei noi seriale coreene: City Hunter, Curtezana şi Băiat rău, scrie Evenimentul zilei. După ce TVR1 a deschis poarta serialelor coreene şi a creat un public fidel, Naţional TV şi Euforia TV au preluat reţeta şi difuzează tot mai multe k-drama.

Dacă Naţional TV şi TVR 1 rămân fidele serialelor de inspiraţie istorică, Euforia TV, televiziunea favorită a postului coreean SBS, aduce în grilă subiecte din actualitate.
Noi titluri coreene pe Euforia TV

Digitalizarea şi social media, crearea de campanii care preiau tot mai multe elemente din zona publicităţii şi îndepărtarea tot mai mare de PR-ul clasic în care principala activitate era cea de relaţionare cu presa, vor fi principalele tendinţe care vor marca anul acesta piaţa de relaţii publice, spun managerii a câteva dintre cele mai agenţii de relaţii publice de pe piaţa locală, potrivit Wall-Street.ro.

Estimarile noastre arată că piaţa de PR a avut anul trecut o revenire cu 10-20% faţă de 2010. Probabil că primele 15 agenţii de PR din România, cele care fac 80% din piaţă, însumează cifre de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2011. Iar domeniul îşi va continua ascensiunea şi în acest an, când ne aşteptăm la o creştere de aproximativ 10% faţă de 2011”, afirmă Hortensia Năstase, directorul general al GolinHarris Bucureşti, agenţie parte a grupului de comunicare Lowe România.
Cât va fi piaţa de PR în 2012 şi care vor principalele tendinţe

Grupul RTL, una dintre cele mai importante companii media europene, a anunţat că se retrage din Grecia, hotărând să îşi vândă participaţia de 70% deţinută în compania grecească Alpha Media lui Dimitris Contominas, un om de afaceri din Grecia, scrie Adevărul, care citează Broadband TV News.

Valoarea tranzacţiei, care ar urma să fie finalizată în primul trimestru din acest an, nu a fost dezvăluită.
Grupul media RTL se retrage din Grecia

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mai tare decat adevarul Mai tare decat adevarul
    Am realizat si eu o radiografie a salariilor jurnalistilor americani folosint celebrul Goagal. Am intrebat "how much is the salary" ca si cum vorbeam cu Esca, si am dat peste publicatia oficiala a guvernului SUA, Occupational Outlook Handbook, pusa pe un sait guvernamental american la adresa http://www.bls.gov/oco/ocos088.htm

    Zice asa: "Salaries for news analysts, reporters, and correspondents vary widely." (Deci e rost sa facem o radiografie cu exemple individuale, fiindca ele se vor potrivi ca nuca in perete.)

    In plus "Median annual wages of reporters and correspondents were $34,850 in May 2008. The middle 50 percent earned between $25,760 and $52,160. The lowest 10 percent earned less than $20,180, and the highest 10 percent earned more than $77,480. Median annual wages of reporters and correspondents were $33,430 in newspaper, periodical, book, and directory publishing, and $37,710 in radio and television broadcasting."

    Daca mediana este 33 de mii, asta inseamna ca jumatate din gurnalistii americani iau mai putin de atata. Dar in radiografia Adevarul zice ca debutantii iau intre 27 si 33 de mii. Asta ori inseamna ca vreo jumatate din gurnalistii americai sunt debutanti, ori ca nu le le da al 13-lea salariu cand inainteaza in vechime, ori ca radografiile trebuie lasate pe seama radiologilor.
  • mbelu ciao mbelu ciao
    Eu zic sa merga tot cu M Bela ciao si cu idiotul ala care avea matinal dimineata la 10 Tv. Nu are cum sa nu dea lovitura cu astia 2. Cica M Bela Ciao a aflat si ea cine a fost Octavian Paler si cine e Jean Paler. Ca nu stia.
  • Alex.D Alex.D
    Eugene si eu as putea spune la fel despre sclavi nashosului sau ai baselului dar din fericire eu stiu cum sa tratez si opiniile contrare afinitatilor mele.Vezi tu,aici e diferenta mare intre cele doua tipuri de "sclavi"...obsedatule:P.
  • Eugen Eugen
    Sclavii lui Felix sunt pe net.
    Mi-e sila!
  • zgura zgura
    Doar doua chestiuni la care ar putea sa se gandeasca un potential investitor in proiectul lui Radu Moraru:

    Daca isi vede contributia ca pe o investitie, in sensul ca ar putea pe viitor sa scoata profit, sa nu uite ca doua proiecte personale ale lui Radu Moraru au dat chix in mai putin de un an: Vox News si 10 TV

    Daca prin contributia sa vrea sa sustine clamata lupta antisistem si antisecuristi a lui Radu Moraru, sa nu uite ca Radu Moraru nu si-a facut averea ca ucenic al lui Gavrila Ogoranu, ci ca slujbas energic al fratilor Paunescu
  • Postmodern Postmodern
    ba da... gros are soriciul
  • dan dan
    nu-i prost cine cere;-) dar nashu e...
  • fsgn d fsgn d
    morar asta cred ca e cazut in cap... cine sa ii dea o suta de euro pe o actiune la un rahat de televiziune? evident ca va fi un fiasco, asta daca isi inchipuie cineva ca va reusi sa vinda jumate de actiune macar...
  • udi alan udi alan
    departe de a l simpatiza pe baiatul asta r.m., ba chiar nu am decat repulsie, totusi ideea lui e interesanta! dovada in plus ca i un baiat uns cu toate alifiile pestilentiale...
  • Alex.D Alex.D
    Hahahahhahahaahahahha.....ca sa nu mai spun ca am si intrat de curiozitate pe blogul superultramega Nashos si e plin de oameni care nu si-au luat pastilele.Eu unul sper ca raspunsurile alea la postari sunt fabulatii create sub pseudonim, daca nu inseamna ca isi are si domnu' adeptii lui iar tara se duce de rapa incetul cu incetul.

Trimite un comentariu

sus