Skip to main content

Discovery, emisiuni speciale pentru elevi

 

Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, a lansat proiectul Şcoala Discovery, o serie de emisiuni speciale pentru elevi.

Publicitate

Mark Hollinger, Preşedinte şi CEO Discovery Networks International, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, începând din 16 ianuarie, Discovery Channel România va difuza de la ora 14.00 o oră de programe educaţionale fără reclame.

Detalii despre seria de emisiuni, în continuare:

Din partea Ministerului Educaţiei a fost prezent Daniel Funeriu. Ministrul a spus că programele Discovery se adresează elevilor din clasele V-XII şi reprezintă o resursă educaţională opţională.

Daniel Funeriu a mai spus că acest proiect educaţional desfăşurat în parteneriat cu Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) nu implică niciun cost din partea Ministerului pe care îl conduce.

La conferinţa de presă  care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară, din Bucureşti, au mai luat parte secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei Monica Anisie, Ada Roseti, director de programe pe Europa de Sud-Est, şi Danny Forster, prezentatorul emisiunii "Inginerie extremă".

Discovery Channel va difuza aceste programe, de luni până vineri de la ora 14.00, şi în reluare a doua zi, de la ora 8.00. Emisiunile educative din cursul săptămânii vor fi reluate apoi în weekend sub forma unui bloc de programe dedicat.

Despre Şcoala Discovery

  • Programele abordează subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. Aceste emisiuni sunt menite să-i ajute pe elevi să înţeleagă mai bine materiile cu caracter ştinţific predate la calsă.

  • Toate emisiunile educative vor fi dublate în limba română şi vor avea nişte cartoane care în vor anunţa pe telespectatori că este vorba de un program educativ. La începtul fiecărei emisiuni va fi specificat domeniul din care face parte “lecţia Discovery”.

  • În perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 episoade, urmând ca acestea sa fie reluate până la finalul semestrului.

  • Pe perioada vacanţei de vară Discovery Channel va opri difuzarea emisiunilor educative, reluarea lor din toamnă depinzând de feedback-ul venit din partea profesorilor şi de rezultatele elevilor.

  • Şcoala Discovery are două componente principale. Pe lângă linia de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel în România, mai are şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.

  • Site-ul dedicat acestui program educativ, scoala.discovery.ro, a fost creat special pentru profesori şi conţine şi conţine materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, în interacţiunea cu elevii.

  • Portalul include o grilă de programe şi un Ghid pentru Profesori complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.

Pentru a măsura felul în care programele Discovery sunt folosite de profesori şi elevi, cu scopul optimizării acestui proiect, Discovery Networks şi Ministerul Educaţiei au selectat un grup de 110 de şcoli din România, care vor fi monitorizate îndeaproape şi ai căror profesori vor fi instruiţi să utilizeze noile instrumente de lucru.

Cum a pornit Şcoala Discovery?

Şcoala Discovery este un proiect dezvoltat în parteneriat cu Discovery Education, o platformă înfiinţată în Statele Unite în 2004, care susţine profesorii şi elevii, cu scopul de a stimula curiozitatea firească a celor din urmă.

În America, acest tip de program a ajuns la peste un milion de profesori şi 35 de milioane de elevi.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) este o divizie a Discovery Communications, companie specializată în domeniul programelor documentare care ajunge la peste 1,5 miliarde abonaţi din 210 ţări.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    uite, un program numai bun de preluat de catre televiziunea publica.stam ata de prost la educatie!

Trimite un comentariu

sus