Skip to main content

Party TV, televiziunea lui Costi Ioniţă, a rămas fără drept de emisie

 

Două televiziuni de nişă şi-au pierdut astăzi dreptul de emisie. Este vorba de Party TV şi Autentic TV Cinema.

Publicitate

Costi Ioniţă a rămas fără licenţă pentru televiziunea de muzică pentru care a primit dreptul de transmisie în 2007.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa de emisie a postului Party TV pentru că au întrerupt emisia pentru mai mult de 90 de zile, cum prevede legislaţia audiovizuală.


Compania Happy Media, deţinută de Costi Ioniţă, a obţinut în iunie 2007 o licenţă de emisie prin satelit pentru programele postului Party TV.

Forul audiovizual i-a ridicat licenţa pentru că postul Party TV şi-a întrerupt emisia pentru mai mult de 90 de zile. Termenul de 90 de zile, stabilit de legea audiovizualului, a expirat pe 29 decembrie 2011.

Fără licenţă a rămas şi Autentic TV Cinema, post de filme româneşti

Societatea Really Good Ideas Media a pierdut dreptul de emisie prin satelit pentru Autentic TV Cinema. Motivul? Pe 15 decembrie 2011 au trecut doi ani de când postul de filme a primit licenţa de la CNA (la jumătatea lunii decembrie 2009).

La momentul respectiv, reprezentanţii postului de filme anunţau că lansează postul în martie 2010. În proiectul cu care a obţinut licenţa pentru postul de filme  se specifica că structura programelor "va fi formată din filme româneşti din toate timpurile, de la primele filmări până la cele mai noi filme româneşti.”

În urmă cu doi ani, în echipa proiectului, pe care preşedintele CNA, Răsvan Popescu, îl numea un fel de "HBO românesc", erau Adrian Iacobini, Dan Silviu Boerescu şi Camelia Spătaru. Regizorul Radu Gabrea  susţinea proiectul, în calitate de consultant, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • FaraUnID FaraUnID
    "Party TV, televiziunea lui Costi Ioniţă..."

    Ultima data cand am verificat, Ionita Constantin detinea doar 10% din actiunile Party TV - In concluzie nu poate fi televiziunea lui din moment ce actionar majoritar este/era Dumitru Emilia cu 45% din actiuni.

    Intr-un comunicat oficial Ionita Constantin a declarat "Am renunţat noi de ceva vreme la Party TV, pentru că nu a fost foarte rentabilă. Nu am mai depus solicitare la CNA pentru reluarea emisiei Party TV, pentru că nu ne-a mai interesat"

    Un alt motiv, foarte plauzibil, pentru care postul de televiziune Party TV si-a incetat emisia este acela ca unul din actionari, in speta Ionut Samoila (35% din actiuni Party TV) si-a infiintat propriile posturi TV muzicale: Mooz Dance, Mooz Hits, Mooz Ro si Mooz HD.

    Iar ca fapt divers Party TV, astazi, 13.01.2012, se afla in grila IPTV Dolce.

    Cat priveste Autentic TV Cinema - personal nu am auzit de acesta.
  • Livero Livero
    @Seba: Emit si prin IPTV si prin streaming. Ca sa fiu mai precis posibilitatile oferite sunt :
    "- Set-top box IPTV - va putem furniza noi aceste STB-uri dezvoltate in Korea special pentru compania noastra.
    - Preluarea semnalului de la o adresa IP, via streaming. http://stream.partytv.ro:7425/Party "

    Eu daca am societate de televiziune prin cablu am posibilitatea sa preiau acea adresa mms si sa retransmit acel post in reteaua mea ( cel putin asa inteleg din raspunsul primit de la ei ) sau sa achizitionez acel set-top BOX.

    Daca va uitati online se pot observa cum curg dedicatiile. Nu cred ca ar fi asa multe dedicatii cand postul nu este retransmis online nici macar pe pagina oficiala a televiziunii.
  • seba seba
    Pai ba, un stream mms nu inseamna IPTV. Pot sa-ti fac si eu ce fel de stream vrei si n-am treaba cu CNA-ul.
  • Horatiu Horatiu
    Asta cu doi ani de cand postul a primit licenta de la CNA e dubioasa.
    In ultimii zece ani, o treime din radiouri si televiziuni au depasit cei doi ani pentru intrarea in emisie.
    Astia sunt primii carora li s-a retras licenta si asta, banuiesc, pentru ca nu mai vroiau sa o opereze.
    Legea la CNA e doar "orientativa" si vorbesc din proprie experienta: am fost la un concurs de acordare a licentelor radio si a castigat exact firma care... nu a fost la concurs !
  • cris cris
    Pai daca ei au cerut (si au obtinut) licenta de transmisie prin satelit, nu prin satelit trebuiau sa transmita?
  • Mihai Mihai
    Trebuie schimbata licenta din TV-S (satelit) in TV-C (cablu).
  • Livero Livero
    Eu stiu ca cei de la PARTY TV emit prin IPTV si sunt retransmisi de cativa cablisti mici ( cei care au achizitionat aparatul necesar retransmiterii )
    Daca ne uitam la adresa mms://stream.partytv.ro:7425 folosita de acei cablisti observam ca postul emite in continuare. Oare care este situatia? sau daca nu folosesc traditionalul "satelit" se considera ca nu emit. Mai era si in must cary............
  • fsgn d fsgn d
    pai daca costita oricum nu mai emitea de 90 de zile, suspendarea licentei nu il afecteaza, nu?

Trimite un comentariu

sus