Skip to main content

Digi 24 a primit licenţa de la CNA. Data de lansare: 1 martie

 

Publicitate

Digi 24, undă verde de la CNA. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat transformarea televiziunii generaliste 10 TV, pentru care RCS&RDS deţine o licenţă audiovizuală din decembrie 2010, în Digi 24.

Proiectul RCS&RDS a obţinut opt voturi pentru şi doar unul împotrivă, din partea Cristinei Trepcea.

Feriţi-vă, s-ar putea să apară o televiziune normală. E o întoarcere a televiziunii undeva unde s-a pierdut pe o străduţă întunecată. Nu cred că putem vorbi despre concurenţă. În primele şase luni de zile nu ne dorim să măsurăm audienţa”, a declarat George Orbean, manager de proiect, în faţa Consiliului.

Noul post de televiziune al RCS&RDS va fi lansat pe 1 martie.

La şedinta CNA de astăzi au fost prezenţi Răzvan Mitroi (redactor-şef), Cosmin Prelipceanu (realizator TV), Antoaneta Dohotaru (producător general), Valeria Dorneanu (trainer), Luca Niculescu (Realizator TV) şi George Orbean (manager de proiect).

Discuţiile purtate de membrii CNA înainte de vot, în absenţa echipei Digi 24:

Mihai Mălaimare, membru CNA:

“În absenţa unei reacţii a pieţei, CNA-ul nu are nicio problemă. Noi am putea să informăm Parlamentul în legătură cu această temere.”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Să facem un apel către Parlament să modifice legea astfel încât să nu mai permită ca un cablist să fie şi furnizor de conţinut. “

Ce au mai spus reprezentanţii Digi24:

  • Ne bazăm foarte mult pe teritoriu şi pe infrastructura Rcs&Rds şi aici avem un avantaj editorial: legături foarte multe cu ţara şi foarte rapide. Avem un departament de corespondenţi la Bucureşti.
  • În momentul de faţă avem 4 staţii locale: Braşov, Craiova, Timişoara şi Oradea. Vom avea în jur de 10 staţii locale. Focusul este pe staţia centrală acum. Ca să vă daţi seama de dimensiunile unei staţii locale, fiecare va avea în jur de 15-20 de angajati.
  • Dacă vă uitaţi la structura acţionariatului vedeţi că noi suntem feriţi de influenţe politice.

Luca Niculescu, despre talk-show de la 20.00-21.00:

"Ştiti ce fel de gen de emisiuni am făcut eu până acum... Vor fi dezbateri pe teme serioase. Dezbaterea pe unul dintre subiectele zilei, cu unul sau mai mulţi invitaţi dintre actorii zilei. Nu vor fi mulţi invitaţi, e un format de interviu clasic, 1-2 invitaţi într-o oră."

Cosmin Prelipceanu, realizator TV:

"Canalul nostru vrea să fie o alternativă. Cu toţii suntem preocupaţi de această idee, să le oferim oamenilor ceea ce îşi doresc, chiar şi celor care au refuzat să se mai uite la televizor. La ora 22.000 pentru că suntem obişnuiţi să vedem foarte multe dezbateri şi puţine informaţii. Va fi un show de informaţie. Va avea culoarea unui magazin de ştiri mai degrabă decât a unui jurnal de ştiri. De la 23.00-24.00 privitorul nu va avea senzaţia că se uită la un talk-show."

Ce au mai spus membrii CNA?

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Toţi de aici cu excepţia domnului Niculescu aţi trecut pe la cele două televiziuni de ştiri şi aţi plecat în momentul în care aţi făcut o alegere pentru meserie. Aştept sa îmi confirmaţi că puneţi mai degrabă accent pe etică, pe respectul faţă de televiziune. De ce resping mulţi televiziunea pentru că nu se mai regăsesc acolo. Nu vreau să-mi spuneţi bucătăriile interne. Vreau, dacă puteţi, să vă luaţi angajamentul de a respecta această meserie şi să îi învaţă şi pe alţii să o aprecieze."

Valeria Dorneanu: Mi-am dat seama că acţionarul majoritar nu va mai fi nevoit să plătească salariile din bani aduşi cu sacoşa de politicieni

Valeria Dorneanu:

“Poate că pentru dumneavoastră este interesant să aflaţi de la un om care a străbătut multe posturi. Sunt de formaţie ziarist de ştiri. Am eşuat la Realiltatea, am eşuat ca meserie, am plecat poate prea târziu dar mi-a folosit foarte mult această meserie, pentru că mi-am dat seamă de ce ne agresează televiziunile de ştiri din România.

Vă spun sincer ştiu că sunt politizate dar cauza cea mai importantă este lipsa de profesionalism. Sunt copii luaţi, li se pune camera şi microfonul în braţe, copiii ăia nu ştiu nimic despre nimic.

N-am lucrat nimic un an de zile pentru că nimic nu mai prezenta interes din punct de vedere profesional. Mi-am dat seama că acţionarul majoritar nu va mai fi nevoit să plătească salariile din bani aduşi cu sacoşa de politicieni şi oameni de afaceri.

Întâi am văzut fiecare om ce poate, ce scrie şi gândeşte, am avut timp să-i cunosc pe fiecare. Împreună cu redactorul-şef am descris pentru fiecare om în amănunt ce are el de făcut şi cum se face.”

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jodhie jodhie
    hmm . stau de vreo 15 mtniue , am un milion de ideei dar nu stiu cum sa le sintetizez intr-o fraza ; pe scurt , sunt realmente coplesit de materialul tau si bineanteles , la randul meu sunt si eu invidios . Felicitari !
  • gigel gigel
    La stanga sau la dreapta, toate canalele au dreptul la un tratament corect in ceea ce priveste difuzarea pe cablu. Este libertatea pe care am castigat-o dupa 89 si pe care unii au uitat-o. Oricare operator pune in pericol acest lucru trebuie sanctionat. Altfel am putea reveni linistiti la difuzarea a doar doua programe tv, TVR1 si TVR2, intre orele 20 si 22.
    Fara o reglementare specifica, firmele de cablu isi vor favoriza mereu canalele proprii (pentru ca pot) in defavoarea celor concurente si nu in ultimul rand, al telespectatorilor. Refuzul de a introuce unele canale importante in grila, sau retransmiterea lor pe frecvente sau in conditii tehnice improprii, se intampla deja in mai multe cazuri.
  • Horea Horea
    Măi "popa" mic!
    N-are omul drept la opinie?!
    Trebuie ca toti să avem acelaşi tip de "creier" ca si tine?
    Fugi omule la BISERICA ta si popeşte-i pe cei de acolo.
  • ioana Dobre ioana Dobre
    Valeria Dorneanu este prea molcoma, sunt politicoasa, pentru aceasta echipa tanara, Prelipceanu incearcaa si el un loc mai caldut, pentru mai multi bani. Oricum, nu cred ca noul post de stiri nu are nevoie de persoane ca el.La un moment dat a fost comparat cu un inchizitor, pe vremea cand era la Realitatea.
  • Ezra Pound Ezra Pound
    "Feriţi-vă" ? Am ras 2 minute legate.
  • popa popa
    la ce creier ai, sigur esti un basist plin de sine. lasa ba ca ptr tine gandesc boc si ai lui, vass, udrea, funeriu si alti inteligenti. nu are rost sa mai lasi antena si realitatea, ca cine stie poate mai intelegi ceva din viata....
  • mad79 mad79
    abia astept sa apara Digi24!Eu imi si scot din grila de programe Realitatea,A3!
  • tbancu tbancu
    Dar uiti sa amintesti ca antenele sunt cele patite, RCS a scos abuziv A2 si GSP TV din grila.
  • mihai mihai
    incredibil cata prostie la cna!!! pai in toata lumea asta sunt firme de cablu care au continut propriu . De sky nu au auzit baietii de la cna ,de hbo care s-a lansat dintr-o retea, premiere in germania ,de principiul pay per view existent oriunde ,care nu poate fi realizat fara continut propriu. in loc sa se ocupe de dejectiile de la tv si manipularile de la posturile de stiri...insa ei fac jocurile antenelor
  • Robert Robert
    Ar putea sa nuanteze listele de programe, sa sparga lista actuala in doua:
    - lista programelor gratuite obligatorii la retransmisie (12 - 15 pozitii) si
    - lista programelor gratuite recomandate a fi retransmise daca grila permite retransmisia lor.
  • Robert Robert
    multiplex DVB-T, scuze!
  • Robert Robert
    Sunt extraordinari domnii de la CNA.
    Au ei habar cati operatorii externi opereaza prin doua societati diferite atat un operator de cablu cat si un furnizor de continut?

    Liberty Global spre exemplu detine atat UPC Europe (operator de cablu printre altele) si Chello Zone (furnizor de continut, detine multe canale).

    De asemenea MediaPro care detine cel mai vizionat canal TV din Romania are si o divizie de comunicatii MediaSat care are ca obiectiv printre altele si castigarea unui multiplex DVB-C, devenind astfel si operator de retransmisie posturi TV.

    Fac o lege pentru inamicul lor numarul 1, RCS-RDS, si dau fara sa vrea in multi.

    Sa isi revada legea si sa nu mai emita aberatii!
    Nu este normal ca un post de televiziune care nu are audienta si nu este cerut de public sa fie introdus in lista canalelor obligatoriu de retransmis.

Trimite un comentariu

sus