Skip to main content

Mircea Radu dă în judecată un membru al conducerii TVR

 

ACTUALIZARE. Dan Manoliu, redactor-şef al separtamentului divertisment, reacţionează la afirmaţiile lui Sorin Burtea: "După cum noi putem proba cu documente, domnia sa ar trebui să probeze cu anumite documente". 

Publicitate

Mircea Radu a declarat, într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro, că decis să-l dea în judecată pe Sorin Burtea, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, după ce acesta ar fi făcut mai multe afirmaţii mincinoase la adresa omului de televiziune.

Motivul discordiei şi declaraţii lui Mircea Radu, în continuare:

Sorin Burtea a declarat în ziarul Ring de astăzi că Mircea Radu ar fi intrat în TVR "pe uşa din spate" fără a da vreun concurs de angajare. El a mai spus că emisiunea ÎnTrecerea Anilor ar fi fost anulată din cauza "ineficienţei".

"Această calomnie îndreptată împotriva mea nu poate fi trecută cu vederea şi am să mă adresez justiţiei", a declarat Mircea Radu, pentru paginademedia.ro, ca răspuns la afirmaţiile lui Sorin Burtea.

Sorin Burtea a mai pus la îndoială şi bugetul emisiunii. "Dacă eu pot aduce, de exemplu, un artist străin într-o emisiune cu 5.000 de euro, pentru că atât e onorariul standard, şi îl aduc, de fapt, cu 15.000 de euro, înseamnă că restul e parandărătul, şpaga, nu?", a spus Burtea.

Dan Manoliu, redactorul-şef al Redacţiei Divertisment din TVR, respinge acuzaţiile lui Sorin Burtea.

  • "El spune textual că practic din 15.000 de euro, cât lua un artist, de fapt costa doar 5.000, iar restul veneau "parandărăt" sau "şpagă", or noi avem toate documentele. A aduce un artist străin într-o emisiune este extrem de complicat. Se fac negocieri la care participă oficiul juridic, producătorul, realizatorul, redactorul şef al redacţiei respectiv", a explicat Manoliu.
  • "Noi trebuia să ne încadrăm într-un anumit buget şi niciodată un singur artistic nu a costat peste 10.000 - 15.000 de euro. E adevărat că la una dintre finale am avut nişte artişti valoroşi, printre care şi Sandra, şi ei s-au încadrat în 15.000 de euro, împreună. Bugetul a fost de maximum 10.000 de euro pe ediţie. După cum noi putem proba cu documente, domnia sa ar trebui să probeze cu anumite documente."
  • Partea dureroasă pentru noi este că declaraţiile domniei sale vor fi creditate de către cititori atâta timp cât este membru în consiliul de administraţie şi reprezentantul meu în CA, pentru că dânsul a fost votat de către angajaţi.

Iulia Bunea: Cum comentezi afirmaţia lui Sorin Burtea despre faptul că te-ai fi angajat la TVR fără concurs?

Mircea Radu: Afirmaţia lui Burtea Sorin este mincinoasă. La TVR am fost angajat pentru că am luat un concurs. Chiar dacă aveam în spate ani de zile în care am prezentat sau realizat emisiuni pe care publicul le-a catalogat drept succese, nu am considerat deplasat sau ridicol că sunt pus să susţin un examen - mi-am spus că dacă astea sunt regulile, trebuie să mă supun lor. Şi am dat acest examen care a avut două probe: scris şi oral.
Teza mea scrisă este la arhiva televiziunii şi poate fi verificată oricând, de oricine doreşte, deci şi de presă... Iar examenul oral a fost susţinut în faţa unui juriu alcătuit din aproape 10 persoane care trăiesc şi pot fi întrebate dacă ce spun eu e adevărat sau fals.

Ce vei face in continuare?

Consider că Burtea Sorin a făcut în presă acele afirmaţii cu scopul de a mă discredita. De a-mi leza reputaţia acumulată în aproape 20 de ani de muncă... Iar această calomnie îndreptată împotriva mea nu poate fi trecută cu vederea şi am să mă adresez justiţiei.

Vei pleca de la TVR?

Nu pun problema aşa. Vreau doar să fiu lăsat să îmi fac treaba.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaura neagra Gaura neagra
    Ho! Pune frana! Care esti, Sabrina sau Narcisa?
  • Marian Marian
    Maneliu se da singur de gol. Mai intai ca Mircea Radu a fost angajat la minoritati, dupa aia afost transferta sa prezinte in trecerea anilor dar nu a fost platit ca prezentator ci ca realizator. Munca de realizator nu a facut-o berbecul ala niciodata pentru ca e prea slab la minte. Deci a fost platit degeaba. Iar ca prezentator de ce a fost pus sa prezinte daca nu avea aceasta calitate la emisiunea respectiva. Smenuri, smenuri, smenuri in stil TVR-istic. De aia e in faliment televiziunea romana.
  • aidan aidan
    sabrina a atins uluitoarea performanta de a se pricepe la toate dar de a nu fi buna la nimic!impinsul de la spate nu tine loc de calitati. si a fi frumusica nu inseamna nimic in lumea showbizz-ului.oprah era obeza si a tinut 25 de ani milioane de telespectatori zilnic in fata tv!o grasa a fost a mai tare din parcare!biata sabrina ce va face cand trece tac'su dincolo?
  • aidan aidan
    ce vorbesti matale dle.robert? ia d'aci:SINECÚRĂ, sinecuri, s. f. Slujbă, funcție bine retribuită, care cere muncă minimă sau nu cere nici o muncă. – Din fr. sinécure.
    Sursa: DEX '98. ca se arate ce drag ii e de el si sa cerseasca complimente de la fatucile lui, asa zisele coprezentatoare,mircica trebuia sa aduca bani de acasa nu sa fie remunerat!stiu f bine ce cuvinte folosesc si cand nu stiu deschid dex-ul.poate esti printre cei 1
  • Robert Robert
    Nu este acelasi lucru.
    Cele doua pozitii amintite de tine sunt foarte diferite si necesita experienta si pregatire diferita.

    Insa experienta si pregatirea lui Mircea Radu ii permit acestuia sa ocupe oricare din posturile pe care le-a ocupat la TVR, atat cel de prezentator al departamentului de minoritati cat si cel de prezentator al unei emisiuni de divertisment.

    Revenind la exemplul tau, un IT-ist cu o pregatire vasta ar putea sa fie programator sau operator baze de date sau retelist sau asistent/consilier pe probleme IT al unui director/manager sau chiar director/manager (promovat ulterior), fara sa i se para cuiva un lucru deplasat daca a fost initial angajat pe o pozitie si ulterior a fost mutat sau promovat pe o alta.
  • Horea Horea
    Tu, cu numele de Robert, esti angajat, sa zicem, la o unitate pe post de IT-ist, post liber in acel moment.
    Conducerea firmei te va folosi insa numai la maturat zapada prin curte. Ce-o sa zica familia si cunoscutii tai despre o asemenea "manevra" ?!
  • Robert Robert
    Mircea Radu este un om de divertisment.
    A reintrat in TVR pe postul care a fost liber la acel moment, insa ulterior a fost cooptat in echipa ce realiza o emisiune de divertisment, nu vad nimic in neregula!
  • Robert Robert
    Nu stii ce e aia "sinecura".
    Omu' prezenta o emisiune si o facea bine!
    Asta e munca, nu sinecura.

    Nu este vina lui ca nu reuseati sa acoperiti costurile de productie cu ceea ce vindeati, managementul ar fi trebuit sa opereze o micsorare a costurilor de productie.
  • aidan aidan
    nici aia din guvern cu care imparte lazescu jaful din tvr, ca doar vin alegerile, nu vor recunoaste ca au primit spaga electorala de la el.nu colaboratorii trebuie intrebati ci cei prost platiti din tvr care vad, stiu, fac bube pe suflet in timp ce muncesc pe nasturi iar colaboratorii iau de nu pot duce. studiati blogul olgutei vesilescu-liste colaboratori tvr.ce veselie la intrecerea anilor,ma rog, sa fiu corect nu numai la intrecerea anilor!cititi si va lamuriti!
  • Marian Marian
    Domnule Manoliu, ma inclin cu respect in fata dumneavoastra, eu nu cred ca as fi dat dovada de atata bunavointa incat sa raspund acestor abjectii ale colegilor dumneavoastra, nascute din frustrare si neimplinire profesionala. lamuririle pe care le-ati oferit sunt cat se poate de logice si se sustin cu documente. Nedumerirea mea este insa alta, cum isi permite un reprezentant al salariatilor sa dezinformeze opinia publica in acest mod grosier fara repercursiuni? A luat TVR-ul vreo pozitie oficiala in acest caz? A fost in vreun fel sanctionat domnul Burtea pentru imaginea proasta pe care a facut-o institutiei de unde isi ia salariul, facand in presa niste declaratii neadevarate?
  • Horea Horea
    @ DAN MANOLIU

    1. Noi,unii - cu "mastile" ascunse - nu dorim sa aruncam cu noroi.

    2. Ba din contra, am vrea sa eliminam "noroiul" din TVR.

    3. Cum se face insa ca Burtea umbla cu "false", si tot el e ales, din partea salariatilor, an de an, in Consiliul de Administratie a TVR?

    4. Cat o priveste pe Sabrina, eu va inteleg; care parinte, care lucreaza in TVR (si nu numai), nu si-ar ajuta fiica in gasirea unui loc de munca? Numai ca prea o "impingeti spre sticla"!

    5.De celalalt "obraz" nu ma mai ating. Avem si noi "mastile", o limita.
  • Ziare offline Ziare offline
    Ca un simplu om si care n-are nicio treaba cu Bucurestiul sau cu televiziunea, iti spun doar atat! Se scrie bineINTELES, nu bineANTELES, KANAL D in loc de CANAL D samd
  • Dan Manoliu Dan Manoliu
    Dragi colegi ascunsi sub diferite nume false, bineanteles. Citind frumoasele ganduri postate in urma articolului de mai sus, am simtit nevoia sa va aduc cateva lamuriri. Nu am sarit intru apararea lui Mircea Radu ci am facut cateva precizari apropo de acuzele aduse ECHIPEI care a realizat emisiunea mai sus pomenita. Este jenant sa acuzi niste oameni de para indarat atata timp cat sumele vehiculate de domnul SORIN BURTEA sunt false iar contractele o dovedesc....Repet, nu am intervenit pentru a-l apara pe MIRCEA RADU, CI DOAR IN IDEEA IN CARE domnul SORIN BURTEA mai aruncase pe piata media de curand, un set de alte informatii la fel de false...cum ca producerea tronului din showul ELENEI GHEORGHE ar fi costat peste 10.000 de euro, iar transportul la Moscova inca pe atat.I-am demonstrat cu acte ca tronul plus transportul lui au costat in total pana in 2.900 de euro...cam mare diferenta intre 20.000 si 2.800, nu credeti? Din pacate, raul fusese facut...cei ce au citit articolulu pesemne s-au infiorat de cat de HOTI sun cei din TVR...MAI ALES CA INFORMATIA CATRE PRESA ERA DATA DE O PESOANA IMPORTANTA DIN INTERIORUL INSTITUTIEI...Acum apropo de fiica mea: Sabrina este absolventa a sectiei de actorie si n-a deranjat pe nimeni, atata timp cat a aparut cu succes in productiile Antenei 1, CANAL D, spoturi publicitare, etc...cum insa apare pe TVR.... e jale, nu-i asa dragi colegi???!!! De asemeni, SABRINA NU ESTE SI NU A FOST angajata a SRTV..Acum, un pic despre cum sunt vazut in cercul celor care ma cunosc... Astept draga ION ALEXANDRU CINE ESTI TU CU ADEVARAT, sa-mi dai TU mai multe amanunte...daca vei renunta la numele fals dupa care te ascunzi...fiindca, din pacate, "CERCUL", e de alta parere...Am ajuns si la acuza cu MANOLIU SPAGAR: am sa VA dezamagesc draga IULIA si AIDAN..vorbiti cu toti cei ce au colaborat cu mine in ultimii 20 de ani si de veti gasi UNUL care sa declare ca am luat spaga sau para indarat, va promit sa va dau VOUA suma incasata INMIIT....Dragilor e usor sa arunci cu noroi, ascuns dupa o masca...se numeste LASITATE. Cu drag si va intind si celalalt obraz.

    DAN MANOLIU
  • aidan aidan
    poti sa fii profesionist si spagar in acelasi timp!nu productiile lui manoliu erau discutate ci caracterul sau care lasa de dorit.rau de tot, lasa de dorit!
  • Costel Costel
    Cine este acest Burtea si prin ce productii de televiziune s-a facut el vreodata remarcat? Puteti sa imi spuneti macar 3 emisiuni despre care ati auzit vorbindu-se facute de omul asta? Acum v-ati apucat sa aruncati cu noroi in Manoliu care, spre deosebire de 90% din angajatii din TVR, are in spate un portofoliu de emisiuni si este un profesionist.

Trimite un comentariu

sus