Skip to main content

Răzvan Ionescu pleacă de la Adevărul. A doua oară

 

Răzvan Ionescu, director editorial al grupului Adevărul Holding, va pleca de la compania de media deţinută de Dinu Patriciu.

Publicitate

Ionescu a revenit la Adevărul Holding anul trecut, la 1 iulie, la un an după ce părăsise compania.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu a confirmat plecarea. "Nu cred că mai e nevoie de mine", spune el.

Răzvan Ionescu, pentru Paginademedia.ro:

"E dureros şi frustrant să stai intr-un astfel de job, cu atatea responsabilităţi şi provocări, doar opt luni. Asta e, în sine, un eşec. Pe de altă parte, sunt împăcat că am făcut toate eforturile să nu se ajungă aici. Am stabilit incă din decembrie, împreună cu conducerea companiei, să ne despărţim. Nu cred că mai e nevoie de mine."

De ce pleacă acum?

"Am continuat încă doua luni din două motive: ruşinea de a părăsi corabia pe timp de furtună şi speranţă de a termina măcar un ciclu în proiectele începute aici", spune el.

Răzvan Ionescu:

"Cea mai importantă reuşită e rezultatul integrării de la Adevărul. Cu un număr de aproape două ori mai mic de jurnalişti, am obţinut rezultate la fel de bune pe print si semnificativ mai bune pe online. Timp de trei luni după integrare, adevarul.ro a fost liderul absolut al pieţei media, depăşindu-i pe toţi competitorii direcţi, dar şi toate site-urile televiziunilor, tabloidelor şi ziarelor de sport.

Ca şi alti colegi cu experienţă în publishing, plec un pic frustrat, un pic trist, dar, cu scuze pentru pleonasm, mai ales pe deplin stupefiat. Las jurnalului personal explicaţiile acestei stupefacţii.

Ştiu că se vorbeşte atât de mult de investiţia supra-dimensionată a lui Dinu Patriciu în media, în Adevarul Holding. Şi văd cum unii o compară cu alte modele de mari investiţii, ale altor moguli care azi nu mai au prezenţă semnificativă în media. Poate că, pentru o perioadă, au fost bagaţi mai mulţi bani decât ar fi cerut condiţiile pieţei. Mai ales dupa începutul crizei. Însă, cei care fac aceste asemănări uită sa consulte SNA şi BRAT. Dacă ar face-o, şi-ar reprima aceste similitudini.

Aproape toate produsele Adevarul Holding sunt lideri pe segmentele lor. “Adevărul” e detaşat numărul 1 in SNA. Are tirajul real cel mai mare în BRAT între ziarele quality. “Click!” e cel mai citit ziar din România. Vinde de multă vreme cât cei doi competitori ai săi la un loc. “Click pentru femei” e numărul 1 in SNA. La fel - “Click Sanatate”. Despre Dilema si Historia nu se mai pune problema, competiţia nici nu se vede. “OK! Magazine” s-a instalat pe primul loc încă de la primul număr, în martie 2010.

Toate astea sunt rezultatul eforturilor investiţionale ale lui Dinu Patriciu, dar şi rodul pasiunii, talentului, experienţei si nopţilor nedormite cu care mulţi dintre jurnaliştii si oamenii de publishing au făcut din Adevarul Holding casă, slujbă şi distracţie deopotrivă timp de 4-5 ani. A fost un privilegiu să lucrez, în aceste timpuri de criză, cu oameni care-şi iubesc şi îşi respectă atât de mult meseria. După cum tot criza ne-a oferit oportunitatea de a constata că, într-adevăr, există marţieni.
Sunt convins că presa are şi prezent, şi un viitor frumos în România, însă doar în locurile pline de nebunie, de pasiune şi de entuziasm. Ţine tot de noi să le organizăm.

Voi încerca, în perioada urmatoare, să pornesc un proiect la care visez de 3-4 ani."

La trustul lui Dinu Patriciu, Răzvan Ionescu a fost doi ani Directorul diviziei reviste şi internaţional (care includea operaţiunile din Ucraina). În vara lui 2010, a fost numit la conducerea Diviziei web Adevărul Holding, poziţie din care va părăsi trustul o lună mai târziu.

Ce declara la momentul plecării?

Răzvan Ionescu, pentru paginademedia.ro, în august 2010:

“Am constatat că suntem prea mulţi directori în grup şi trebuia să mai tăiem din ei. Mai în serios, am avut o neînţelegere legată de ce trebuia să fac la web. Am înţeles în mod diferit eu, pe de o parte şi şefii mei, pe de altă parte.”

Regret extrem de mult că a luat această decizie. Oricând va dori, va avea un loc în această companie”, spunea Peter Imre, director general Adevărul Holding, la plecarea lui Ionescu.

În iulie 2011, Răzvan Ionescu se întorcea la Adevărul Holding, pe poziţia de director editorial al grupului.

Până la Adevărul Holding, Răzvan Ionescu a condus editorial titlurile TVmania, Jurnalul Naţional (unde a fost redactor şef al ziarului şi, apoi, director exe3cutiv la Compania Jurnalul), Evenimentul zilei şi, pentru o scurtă perioadă, Cotidianul.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sapkho sapkho
    Du-te unde vrei tu, sa dea Domnul sa nu ne mai intalnim. Am auzit ca e un post de director editorial la un ziar foarte cunoscut din..Madagascar, e foarte cunoscut in lume, la fel ca tine, se numeste Madagascar Tribune :))
  • Georgeta Dulescu Georgeta Dulescu
    @ Sile: Raspopitule, lasa prostiile, ia medicamentele la timp, si apuca-te de treaba! Ca s-a inchis TVu si ramai pe drumuri, daca nu muncesti.Il cam doare in cot pe Malin de fumurile voastre. Asa bine imi pare ca va pune la punct pe toti puturosii si umflatii. LA MUN-CA! PS: Daca erai barbat, ii spuneai in fata ce aveai de spus, nu pe bloguri. Vezi ca te vad studentii aia si rad de tine!
  • da da
    ce penibil - aseara marele director editorial s-a furisat pentru ultima oara ca o umbra pe langa peretii redactiei si a parasit holdingul fara ca nimeni sa-l bage in seama. cu ocazia asta si-a dat seama si minunatul priceput cam cate parale face in ochii colegilor, cam cat respect si prietenie inspira. un baiat submediocru dar care a avut noroc - cam asta e prostanacul de ionescu. cine-l regreta? cred ca doar necioplitul de cartianu. dar nici ala sigur, la cat e de pervers taranul parvenit...
  • sile sile
    apropo: ia-mi si mie IP-ul :)))))))))) !
  • sile sile
    ho-paaaa, a intrat in ecuatie si s-a bagat in vorba malin bot, ii recunosc stilul scrasnit de peazan veleitar, coplesit de bucuresti, dar incrancenat ca un caine hamesit sa-si apere ciolanul capatat!...
    oooof, cum iti mai cauti tu cuvintele ca sa-ti exprimi prea-plinul neuronal, cum mai tuni tu domol :D la cate o webista de se aude pana la usa budei de la click (aura, fa aia, noemi, nu e bine asa, andreea, poti sa...)
    lauda-te, bre, singur, ca asa esti egal cu tine :))
    se stie nu ai prea multa cultura, totul este empiric la tine, prinzi ideile ca pe muste, din zbor...
    totusi te previn: nu te bucura si nu spera sa tragi foloase din apele tulburi de acum din adh pentru ca, daca nu stiai, orice revolutie isi devoreaza de regula copiii (daca nu te-ai inteles - nici nu ai cum - da un search pe google sau mai bine, reiterez, roaga-l pe craciun sa-ti imprumute dictionarul de maxime si sa-ti arate unde sa cauti!
    ...vade retro, bre, la tine la TM (na, c-am facut o rima :D)
  • sclav pe plantatia lui patriciu sclav pe plantatia lui patriciu
    bai, baieti, e din ce in ce mai "bine", s-a inchis si fundatia. de tot. ziarele se tiparesc doar in tirajul abonamentelor, revistele n-au iesit pe piata.tragem obloanele?
  • anca dandescu anca dandescu
    cati ani are razvan ionescu?
  • trepadus trepadus
    Ai fost si vei ramane idolul femeilor...:))
  • Telespectator Telespectator
    @Sensazione - Chiotea era aseara pe la Realitatea TV, se lua de Giovani. Chelemen = RTV (adica Romania TV). Deci nu s-au luat de mana decat cand erau prin AH, erau tovarasi! Sa traiasca.
  • sclav pe plantatia lui patriciu sclav pe plantatia lui patriciu
    CORECT! daca erau atit de geniali, de ce nu-i vedem acum pe la vreun post TV, la alte publicatii pe care sa le ridice pe culmile tirajului? noroc ca la cite sute de mii de euro au "supt", pot sta linistiti acasa.
  • sclav pe plantatia lui patriciu sclav pe plantatia lui patriciu
    ahab, "marinarii" nu se bucura, spun doar ca minunatul "ofiter" nu era bun de nimic, si daca a facut ceva, a facut doar rau si ca nu-i nicio paguba c-a plecat. stia ce inseamna butoanele pupitrului?!?!?! hai sa fim seriosi, numeste ceva notabil facut de nulitatea asta la AH sau prin locurile pe unde-a mai trecut ("am spus "trecut" nu MUNCIT)
  • game game
    prevad un viitor stralucit la Adevarul! @ahab: ca frumos le zici. trist rau filmul, intradevar!
  • aidan aidan
    domnule Petrisor Obae, bagati ceva si cu TVR ca sufar ca un caine batut ca nu pot comenta!dar recunosc modele consacrate de relatii profesionale in ceea ce scriu cei direct implicati in necazuri la Adevarul.pana la urma nu suntem singuri pe lume.nu stiu nimic despre Adevarul Holding dar stiu ca daca o corabie se scufunda si prin jur nu-i niciun iceberg inseamna ca onor capitanul nu s-a priceput.sau nu a vrut sa se priceapa. na, tocmai am comentat un pic!si cand mai si parasestecorabia...
  • ahab ahab
    orbiti de frustrari, speriati de ziua de maine, ne pierdem si ultima urma de luciditate. aflati pe un vapor in deriva, mArinarii, in apa pana la gat , se bucura si danseaza cand unul dntre ofiteri, care stia macar ce inseamna butoanele pupitrului de comanda, paraseste vasul. trist film
  • World Wide Web World Wide Web
    Razvane, vad ca te lauzi pe aici cu rezultatele de la web. Este penibil sa te dai mare pe munca noastra, baiatule. Sa fie clar, tu n-ai nicio contributie: n-ai avut idei, ai incurcat totul, ai dat afara multi oameni. Tu nu vezi ca nu te regreta nimeni pe aici?! Adevarul.ro e un site foarte bun, dar la el lucrau si sute de oameni din provincie, plus astia din Bucuresti haituiti de tine, jigniti in toate felurile, umiliti de acolitii tai Cartianu si Orcan. Meritul pentru Adevarul.ro este in primul rand al celor de la site, al sefilor lor Epurescu, apoi Bot, si al celor care au inteles ca trebuie sa contribuie. Tu, Amuraritei, Dragotescu, Chelemen si alti bagatori de seama care au fost pe aici in birouri somptuoase nu sunteti decat niste profitori care ati frecat menta. Nimeni nu va recunoaste ca ati pus umarul, pentru ca nu ati facut-o!

Trimite un comentariu

sus