Skip to main content

Răzvan Ionescu pleacă de la Adevărul. A doua oară

 

Răzvan Ionescu, director editorial al grupului Adevărul Holding, va pleca de la compania de media deţinută de Dinu Patriciu.

Publicitate

Ionescu a revenit la Adevărul Holding anul trecut, la 1 iulie, la un an după ce părăsise compania.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu a confirmat plecarea. "Nu cred că mai e nevoie de mine", spune el.

Răzvan Ionescu, pentru Paginademedia.ro:

"E dureros şi frustrant să stai intr-un astfel de job, cu atatea responsabilităţi şi provocări, doar opt luni. Asta e, în sine, un eşec. Pe de altă parte, sunt împăcat că am făcut toate eforturile să nu se ajungă aici. Am stabilit incă din decembrie, împreună cu conducerea companiei, să ne despărţim. Nu cred că mai e nevoie de mine."

De ce pleacă acum?

"Am continuat încă doua luni din două motive: ruşinea de a părăsi corabia pe timp de furtună şi speranţă de a termina măcar un ciclu în proiectele începute aici", spune el.

Răzvan Ionescu:

"Cea mai importantă reuşită e rezultatul integrării de la Adevărul. Cu un număr de aproape două ori mai mic de jurnalişti, am obţinut rezultate la fel de bune pe print si semnificativ mai bune pe online. Timp de trei luni după integrare, adevarul.ro a fost liderul absolut al pieţei media, depăşindu-i pe toţi competitorii direcţi, dar şi toate site-urile televiziunilor, tabloidelor şi ziarelor de sport.

Ca şi alti colegi cu experienţă în publishing, plec un pic frustrat, un pic trist, dar, cu scuze pentru pleonasm, mai ales pe deplin stupefiat. Las jurnalului personal explicaţiile acestei stupefacţii.

Ştiu că se vorbeşte atât de mult de investiţia supra-dimensionată a lui Dinu Patriciu în media, în Adevarul Holding. Şi văd cum unii o compară cu alte modele de mari investiţii, ale altor moguli care azi nu mai au prezenţă semnificativă în media. Poate că, pentru o perioadă, au fost bagaţi mai mulţi bani decât ar fi cerut condiţiile pieţei. Mai ales dupa începutul crizei. Însă, cei care fac aceste asemănări uită sa consulte SNA şi BRAT. Dacă ar face-o, şi-ar reprima aceste similitudini.

Aproape toate produsele Adevarul Holding sunt lideri pe segmentele lor. “Adevărul” e detaşat numărul 1 in SNA. Are tirajul real cel mai mare în BRAT între ziarele quality. “Click!” e cel mai citit ziar din România. Vinde de multă vreme cât cei doi competitori ai săi la un loc. “Click pentru femei” e numărul 1 in SNA. La fel - “Click Sanatate”. Despre Dilema si Historia nu se mai pune problema, competiţia nici nu se vede. “OK! Magazine” s-a instalat pe primul loc încă de la primul număr, în martie 2010.

Toate astea sunt rezultatul eforturilor investiţionale ale lui Dinu Patriciu, dar şi rodul pasiunii, talentului, experienţei si nopţilor nedormite cu care mulţi dintre jurnaliştii si oamenii de publishing au făcut din Adevarul Holding casă, slujbă şi distracţie deopotrivă timp de 4-5 ani. A fost un privilegiu să lucrez, în aceste timpuri de criză, cu oameni care-şi iubesc şi îşi respectă atât de mult meseria. După cum tot criza ne-a oferit oportunitatea de a constata că, într-adevăr, există marţieni.
Sunt convins că presa are şi prezent, şi un viitor frumos în România, însă doar în locurile pline de nebunie, de pasiune şi de entuziasm. Ţine tot de noi să le organizăm.

Voi încerca, în perioada urmatoare, să pornesc un proiect la care visez de 3-4 ani."

La trustul lui Dinu Patriciu, Răzvan Ionescu a fost doi ani Directorul diviziei reviste şi internaţional (care includea operaţiunile din Ucraina). În vara lui 2010, a fost numit la conducerea Diviziei web Adevărul Holding, poziţie din care va părăsi trustul o lună mai târziu.

Ce declara la momentul plecării?

Răzvan Ionescu, pentru paginademedia.ro, în august 2010:

“Am constatat că suntem prea mulţi directori în grup şi trebuia să mai tăiem din ei. Mai în serios, am avut o neînţelegere legată de ce trebuia să fac la web. Am înţeles în mod diferit eu, pe de o parte şi şefii mei, pe de altă parte.”

Regret extrem de mult că a luat această decizie. Oricând va dori, va avea un loc în această companie”, spunea Peter Imre, director general Adevărul Holding, la plecarea lui Ionescu.

În iulie 2011, Răzvan Ionescu se întorcea la Adevărul Holding, pe poziţia de director editorial al grupului.

Până la Adevărul Holding, Răzvan Ionescu a condus editorial titlurile TVmania, Jurnalul Naţional (unde a fost redactor şef al ziarului şi, apoi, director exe3cutiv la Compania Jurnalul), Evenimentul zilei şi, pentru o scurtă perioadă, Cotidianul.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sensazione Sensazione
    Inca un mediocru care paraseste corabia. Dar hai sa o luam altfel: ce "nume mari" dintre cei plecati de la AH si-a respectat blazonul pe undeva? Unde sunt sotii Halpert, Iepurescu, Nazare, Ciocazeanu, Isaila? Toti astia erau mari sefi, acum nu se mai aude nimic de ei. In afara de Chelemen si de Chiotea, care presteaza cu succes pe la RTV (parca s-au luat de mana astia doi), nu se mai stie nimic de vreunul.
  • Oarecare detepist Oarecare detepist
    @MNG: daca-s dtp-ist nu inseamna ca nu stiu ce inseamna management de presa sau de orice fel. si fie ca-s dtp-ist, fie ca-s reporter sau un Oarecare, cand ziua de salariu nu e respectata, da, atunci devin preocupat de asta. si-mi permit sa judec cu aroganta, da?
  • reporter reporter
    daca esti un reporter sau un DTP-ist oarecare iti faci treaba si astepti de la unul destept ca tine sau mai destept, ca ionescu, sa-si faca treaba lui, aia din care vine salariul. deocamdata, din publishingul stiut (doar) de voi nu iese nimic...
  • viteaz am fost viteaz am fost
    voi va dati seama ca daca nu se razgandea imre, trustu acu era decapitat? ca orfan nu pot spune, ca sar homofobii :D
  • viteaz am fost viteaz am fost
    ce tragedieeeee, ce doliuuu! cui ne laaaaşi razvaneeee???? unde mai turnam noi acum?
  • Tartarin din Dăbuleni Tartarin din Dăbuleni
    Roz cu albastru... Acum e maro tot.
  • Tartarin din Dăbuleni Tartarin din Dăbuleni
    Management de presă: un trust construit pe cârca unui ziar, Adevărul, ziar care, după ce românu' a redescoperit romanele lui Dumas, a fost îngropat cu dinozauri, Rahan, cărţi de duzină şi şefi de doi lei, cu idei de pe vremea când Cristoiu reinventa presa.
  • fos coleg fos coleg
    @MNG - Explica putin, te rog, ideea ca Ionescu "stie publishing". Amice, tipul asta stie sa imbarlige lumea, are cateva propozitii standard care dau fraierilor impresia ca e cunoscator. In realitate el nu e nici manager (a coborat toate produsele pentru care a lucrat, uita-te in BRAT), nici ziarist (n-a scris nimic notabil in viata lui). Unul care stie meserie nu poate fi in sapte ani redactor sef peste vreo 4 ziare, o revista, director executiv la ziare, reviste, internet, director editorial etc. Nu se pune problema ca le stie pe toate, in realitate nu stie nimic in afara de o spoiala de cuvinte care se numeste limba de lemn, e drept prestata mai cu talent.
  • MNG MNG
    @Catalin: poate ai dreptate. Nu vreau sa polemizez cu nimeni.Am vrut doar sa spun niste lucruri pe care le stiu 100%, fara a lasa perceptia subiectiva sa ma conduca umoral.
  • Catalin Catalin
    @ MNG : corect, cu observatia ca nu din intamplare dupa EvZ unde nu a rupt gura targului ca redactor sef fiind mai mult un prieten al redactorilor decat un manager performant ( vezi BRAT, SNA din timpurile respective) , deci nu din ntamplare Razvan s-a lansat pe un drum dorit doar de el dar cu performante slabe. A fost slujbas la Vantu facand nimic iar in urma intoarcerii la Adevarul a fost sclav la Inre facand dezastru.
    Si inca ceva, putem discuta de Razvan ca sau ca sef de echipe. Ca Publisher, well, asta poate oar tu crezi ce e aia. Nici vorba! A fost ambitia lui falsa, fara suport si rezultate. Ca srf de echipe editoriale are calitati umane care il recomanda si mai nou defecte de verticalitate care anuleaza tot.
  • Insider Insider
    Razvan nu putea sa plece in vacanta la inceputul lui martie, era rusinos sa-l lase pe Peter al lui, cu care toata ziua se pupa mai rau decat o facea Grigore- ca de prieteni, prieteni, dar in fata lui Imre trebuia sa fie unu primul. asa ca a preferat sa-si dea demisia, sa aiba baiatu timp sa mearga sa se distreze, ca de a muncit enorm. Vine la 12-13 la redactie si pleaca primul. Asa sa dea exemplu, ca tot a facut integrarea cu sedinte toata ziua- de la 8 dimineata la 8 seara- da si-a dat seama ca el nu se poate tine de program, ar pierde timp pretios de oglinda si de frizer:))))
  • socrulluigeoana socrulluigeoana
    mare tragedie acolo la adh. Mai trebuie spus ca Imre are Ferrari si Patriciu, Bentley. Si astea consuma mult ( cam 800 ron un plin, zic). adica juma ' de salar de trepadush. Poate unii se vor muta la alti moguli, care au parcuri auto mai mari. da sa stiti ca sunt mai zgirciti ca Dinu.
    Pacat de talentul echipei care scrie cu adevart si face teren. Ma intreb citi angajati mai merg cu autobuzul la conferinte de presam spe cind sefii baga bezina de 8-1000 ron plinul> ca deh e criza, iar un masinoi de ala sare de 40 ;a suta in oras.
    va doresc dcelor care treceti prin momente grele( chirii, rate la banci...) sa aveti luciditatea sa o luati de la capat in alt loc si aveti cu ce trai demn si decent
  • ora ora
    wow! esti cel mai tare postac din ultimii ani - joke! doamne, uite, in presa mai exista oamanei care au talent!!! -
  • Cineva Cineva
    "Cea mai importantă reuşită e rezultatul integrării de la Adevărul"- in visele lui cu femei poate, le-a integrat asa de bine ca toate l-au parasit.

    Modelul prin care dai oameni afara - redactori pe care ar trebui sa+i motivezi, dar iti pastrezi prietenii si sefii pe salarii mari- si asa zici ca faci integrarea e cel mai prost din lume.

    Singura lui preocupare in redactie era pe cine mai seduc azi. Asta spune multe despre un om care se vrea sef de redactie.
    Dar modelul asta nu e nou- securistii il folosesc la greu. La Romania libera era unul din aceeasi stofa la Ionescu- le facea si apoi le punea sefe. Sa-ti fie rusine, Ionescule!
  • ora ora
    cartianu, sper...

    uups! daca pleaca cartianu (ah, kakvo zvucit - n.b., gasiti la craciun in dictionar :D !), oare nu pleaca toti evz-istii?!

    chiar, ar fi timpul unui remake dupa celebrul "Roiul", ca asa au venit, in roi...

Trimite un comentariu

sus