Skip to main content

Ringier închide Look! şi Lumea Femeilor. 10 angajaţi vor fi disponibilizaţi

 

Revistele Look! şi Lumea Femeilor îşi vor înceta apariţia din această lună. Ultimele apariţii vor fi pe 15 februarie pentru Lumea Femeilor şi 19 februarie în cazul revistei Look!.

Publicitate

Look! a făcut parte din portofoliul Edipresse AS înainte de preluarea companiei de către Ringier.

Contactat de Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier, a confirmat închiderea celor două reviste.

"Erau titluri care aveau probleme în privinţa veniturilor şi a profitabilităţii. A existat şi un tip de suprapunere pe nişte publicaţii pe care Ringier le avea deja în portofoliu: între Joy şi Look! şi între Lumea Femeilor şi Libertatea pentru femei", a declarat directorul general al Ringier.

Mihnea Vasiliu a mai declarat că după aceste închideri 10 oameni vor fi disponibilizaţi.

Cum arată vânzările publicaţiilor (media pe apariţie în perioada iulie-septembrie 2011):

Lumea Femeilor - 15.283

Libertatea pentru femei  - 82.626

Look! - 11.356

Joy - 15.177

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eli eli
    Imi pare foarte rau ca nu o sa ma fie revista Lumea femeilor, am decoperit-o de la primul numar, cand era si in alt format, cred ca se putea gasi o solutie pt mentinerea ei
  • Robert Robert
    Suprapunerea acesteia cu BRAVO este evidenta.
  • Laura Laura
    Cea mai mare prostie este desfiintarea revistei LOOK! Din punctul meu de vedere este SINGURA revista care isi merita toti banii. Sunt fan revista Look! inca de la primul numar si le am pe toate pana in prezent, nu imi lipseste niciunul! Nu ma asteptam la una ca asta! Sunt PROFUND DEZAMAGITA! Joy nici nu se compara cu Look!, cum de altfel nu exista vreo alta revista pe piata (de acelasi gen) care sa o intreaca! Look! era singura revista pe care o asteptam cu sufletul la gura, in fiecare luna. Pacat ca tot ce este de calitate la noi este ignorat si subapreciat! Este cea mai proasta decizie care ar fi putut fi luata! Ma dezgusta!
  • ratacitorul ratacitorul
    si care sunt cei 10 angajati ?
  • ratacitorul ratacitorul
    ATENTIE !!!! urmeaza Popcorn cat de curand ...
  • Ani Ani
    Draaaga Didi, iau si eu la cunostinta abia acum ”comentariile” tale referitoare la doua publicatii pe care - dupa cum se vede din tonul tau si din detaliile pe care le oferi generos - le-ai cunoscut din interior si din pozitii care te-au umplut de frustrari. Dupa cum vezi, nimeni nu te aproba, pe acest site. Toate opiniile sunt pro Lumea femeilor. Dar tu ai muncit ca sa postezi o ”analiza” atat de scrupuloasa si, uite, nu sta nimeni de vorba cu tine! E pacat. Hai sa o fac eu. Punctual.
    1.Dupa cum stii foarte bine (mai bine ca oricine altcineva, as pune pariu!), Libertatea pentru femei s-a nascut chiar asa,ca anexa a Libertatii (parghia ei de promovare) si ca prima clona a Lumii femeilor (suprapunerea despre care faci vorbire a existat din faza de proiect). Ulterior a aparut Clik pt femei! - clona Lpf, deci clona clonei Lf. In ciuda concurentei pe care i-au facut-o propriile clone, Lumea femeilor si-a continuat cariera, oferindu-le continuu idei de articole, titluri etc.Suflet de mama, de! :)
    2. Daca ai fi rasfoit in ultimii ani Lumea femeilor, ai fi stiut ca este cea mai titrata revista - nici o alta publicatie nu si-a adjudecat atatea premii la concursuri jurnalistice. Evident, specialistii din comisiile de jurizare s-au inselat asupra calitatii ei editoriale, mare pacat, ar fi trebuit sa se consulte cu tine!
    3. Sigur ai aplicat lectia asta in propria viata socio-profesionala? Dupa tonul abordat, pari mai curand o persoana incarcata de esecuri si frustrari. Scuze, parerea mea...
    4.Ce spuneam despre frustrari?
  • publicitarul publicitarul
    mihnea asta ar trebui sa se ia de mina cu razvan ionesc. doua nulitati care au stiut intotdeauna sa gaseasca posturi caldute cu salarii babane.
  • Esteban Esteban
    Ha,ha! Taietorul de lemnse s-a intors. Seful uscaciunilor din presa romaneasca, mihnea, loveste din nou. Anul asta a facut anunturile mai devreme. Daca nu cumva continua disponibilizarile si pe la alte publicatii din portofoliu. Anii trecuti a miscat dupa 10 februarie incolo. Acum e mai grabit.
  • dan dan
    Dat fiind ca prezentul apartine internetului, viitorul printului este usor de anticipat. Cred ca in 5 ani, la chioscurile de ziare, vom gasi mai putin de jumatate din publicatiile de acum.
  • Didi Didi
    Argumente? Rezultatele vorbesc de la sine...
  • George Predoi George Predoi
    In cazul asta managementul nu prea a avut incotro. Revista era ok dar nu reusea sa vanda, mare pacat, mare ciudatenie! Dincolo de asta, trusturile se unesc prin decizii luate in afara Romaniei. Sa nu uitam ca cele 2 trusturi au un parteneriat (sa-i spunem) in Europa de Est.
  • Livero Livero
    Interesant este sa cumperi reviste care iti concureaza propriile nume :D
  • Livero Livero
    Pentru mine "Libertatea pentru femei" este o anexa a Libertatii chiar daca nu se vand la pachet. Maine pot sa faca si "Libertatea pentru barbati" si sa fie vanduta separat, pentru mine tot o anexa este. Este vorba de imagine, Lumea femeiilor este un brand, este cunoscuta dar din pacate observ ca nu au cine stie ce vanzari. Oricum nu am vazut o promovare pentru ea, cred ca se vinde catre "fane" si mai putin catre cititori noi.
  • rodi rodi
    Draga Didi,dupa afirmatiile pe care le faci despre Lumea femeilor bag seama ca nu prea ai citit-o. Era o revista foarte bine scrisa de oameni cu experienta de zeci de ani in presa si care chiar stiau meserie... Altfel nu ar fi rezistat 18 ani pe piata. E mai bine sa nu faci comentarii daca nu te pricepi. Cel mai usor e sa critici, oricine o poate face. Cu argumentele e mai greu...
  • cristian cristian
    Halal management sa inchizi reviste si ziare. Si atunci de ce le mai cumpara de ce se mai unesc trusturile d epresa daca rezultatul e atat de simplu, inchidem si gata,,!?

Trimite un comentariu

sus