Skip to main content

VIDEO. Spotul Realitatea TV "România este a românilor", reclamat de Consiliul Maghiarilor

 

Spotul România este a românilor, difuzat de mai multe ori pe zi de Realitatea TV a fost reclamat la CNA de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania ca fiind discriminator "împotriva unui număr important din locuitorii României, cei care nu sunt de naţionalitate română".

Publicitate

Spotul România este a românilor

Sesizarea a venit din partea lui Boros Zoltán, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).

După părerea vicepreşedintelui CNMT, textul, la o analiză obiectivă, este discriminativ şi nu are ce căuta pe un post de televiziune din România, ţară în care trăieşte un mare număr de locuitori care sunt de altă naţionalitate decât cea română.

Din reclamaţia trimisă de CNMT la CNA:

"Independent de o eventuală intenţie acceptabilă a redactorilor - scrie BOROS Zoltán, conform acestui text în România numai românii nu fură, numai românii muncesc, numai românii cresc copii cu greu, dar cu dragoste, numai românii râd, au prieteni, se iubesc, numai românii sunt oameni frumoşi la chip şi suflet, deştepţi, numai românii se sacrifică pentru binele celor mulţi, numai ei creează, construiesc, forează în adânc sau se înalţă în fiecare zi la nori.

Conform textului, locuitorii care nu sunt de naţionalitate română (vezi recensământul), nu fac parte din aceste categorii."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • profu profu
    Nici eu nu am venit in Romania, ci Romania a venit peste mine urmare a evenimentelor istorice. Eu sint ungur in tara mea si am si eu dreptul sa am opinii. De asemenea si bunicii nostri au aparat tara asta(indeosebi Ardealul) cu mitraliera in transee inghetate. Asa ca pastreaza-ti opiniile de secol 19 si nu ne invata tu pe noi, ca la voi se uita vesticii cu ochi strimbi cind mergeti pe acolo, nu la noi. Mai bine preocupa-te sa te mai emancipezi pentru secolul 21. In concluzie Romania este al tuturor locuitorilor ei!
  • profu profu
    Nu-i amesteca pe mexicani si alte natii in asest context. Romania nu este doar al romanilor, ci a tuturor locuitorilor ei, deci si a ungurilor.
  • profu profu
    Dar faceti mai, cine va opreste?
  • Keszeg Laszlo Keszeg Laszlo
    Mai nici noi n-am venit in Romaniia, ci a venit Romania peste noi, urmare a evenimentelor istorice. Eu sint ungur in tara mea si aceleasi drepturi la opinie le am. Si bunicii nostri au aparat tara asta (Transilvania), cu mitraliera in transee inghetate. Asa ca nu ne invata tu pe noi, uita-te in ograda ta, amelioreaza-ti un pic mentalitatea, ca dupa tine scuipa cei din vest, nu dupa noi. In secolul 21 ar trebui sa fii mai emancipat!
  • Gogaie Gogaie
    Romania este inca a romanilor...pana cand romanii vor ajunge o etnie in tara lor, la cum se emigreaza acum. In curand o sa ajunga o Romanie a chinezilor,arabilor,romilor etc...
  • PETRE_TUTEA PETRE_TUTEA
    Mi se pare si corect. De aia au aparat bunicii nostri tara asta cu mitraliera in transee inghetate. Casa fie sub stapanirea ungurilor. Nu v-ar fi rusine? Eu sunt roman in tara mea si am dreptul sa am opinii. Voi sa aveti opinii la voi in tara. Eu nu m-am dus in Ungaria sa fac galci. Dar voi puteti sa va duceti. Va incurajam! Radioul public deja e guvernat de mafia UDMR. Bucurati-va ce ore mai aveti ca alegerile bat la usa.
  • aidan aidan
    sa facem si noi romanii o plangere cu tinutul secuiesc pamant unguresc!ce numai ei stiu sa faca plangeri?ne-am desteptat,nu mai dormim pe noi.
  • aidan aidan
    fara suparare dar a cui or vrea ungurii sa fie romania?a lor?cand dumnezeu au devenit politicienii lor atat de obraznici? ce ar fi ca mexicanii sa se supere si sa faca plangere ca apare sloganul "america e a americanilor!" sau sa-i traga musulmanii de urechi pe francezi care sunt convinsi ca franta e a francezilor?!
  • ioana Dobre ioana Dobre
    CULMEA NESIMTIRII.INCALIFICABIL. REVOLTATOR. ROMANIA ESTE A ROMANILOR.
  • marius marius
    Pai ei nu sunt tot ROMANI, este adevărat de alta naționalitate, dar tot ROMANI sunt. Stau și ma întreb de ce nu s-a sesizat nici o organizație a germanilor, romilor sau oricare alta organizație de ROMANI cu alta naționalitate. Si încă un lucru, în acest clip nu se vorbește de romani ca o naționalitate ci de romani ca locuitori ai ROMÂNIEI

Trimite un comentariu

sus