Skip to main content

150.000 de lei, amendă pentru Antena 3

 

Postul de ştiri Antena 3 a fost amendat cu 150.000 de lei pentru limbajul injurios folosit în mai multe ediţii ale emisiunilor Sinteza zilei şi În gura presei.

Publicitate

Totul a început de la ediţia din 22 februarie a emisiunii Sinteza zilei, moderată de Mihai Gâdea, în care s-a discutat despre problemele pe care le au bolnavii de cancer în achiziţionarea medicamentelor necesare, precum şi despre modul în care aceştia sunt trataţi de către autorităţile statului, mai precis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Iată care a fost limbajul folosit de moderatorul Mihai Gâdea:

Mihai Gâdea:Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?”

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii – Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex.D Alex.D
    Corect costine daca unu' a incasat mai mult inseamna ca data viitoare trebuie sa ia amenda mai mare indiferent de fapta iar la celalalt daca a incasat mai putin nu se pune si trebuie sa ia pic pic piculic. Misto logica mai ai. Poate ar fi bine sa mai bagi o fisa.
  • just. just.
    hai sa fim seriosi daca asta se numeste penalizare pentru ceea ce se intimpla la posturile tv din Baneasa ne inselam amarnic ,nici OTV-ul lui Dan nu spune atitea aberatii.
  • luci luci
    alt portocaliu ofticat...o sa se duca si vremea voastra, stati linistiti!
  • Caius Caius
    hai sa fim seriosi. 35000 de euro antenistii ii platesc dintr-o zi de publicitate, asa ca nu le pling de mila. iar ceea ce a facut gadea si tot face este incalificabil. eu suspendam emisiunea ca oricum e o latratura continua si plina de zoaie
  • luci luci
    pai poate oftica ii face sa se comporte asa...priviti rating-urile labe1 si antena 3...si apoi sa judecati! Probabil ei calculeaza amenzile in functie de punctele de rating:))
  • Costin Costin
    Nu. Dar se tine cont de istoric. B1 a incasat mult mai putine amenzi, decat Antena 3. Asta e motivul pentru care cuantumul amenzilor difera.
  • cvasi cvasi
    :)) 20.000 premiu; de fapt Banciu l-a flatat pe Antonescu
  • Valentin Valentin
    150.000 pentru cuvântul dobitoc- Antena 3
    Doar 20.000 pentru cuvântul carici care înseamnă fix p_lă - B1 tv.
    Şi ăştia de la CNA se miră că pierd procesele la tribunal? ce unitate de măsură folosesc? pedelemetru?
  • pogonici pogonici
    Se lucreaza cu dubla masura/cu dublu standard si cu "ocaua mica", unii fiind favorizati, iar altii aspru pedepsiti ... in functie de culoarea/orientarea politica ... aceasta se intampla si in aceasta institutie (sau "institutie" mai bine zis), dar si in altele ...
  • Rusnack Rusnack
    Iar lui Banciu i-au dat doar 20.000 de lei pentru ceva mult mai grav, ca l-a facut pe Antonescu carici

Trimite un comentariu

sus