Skip to main content

23 martie: Consiliul de Administraţie îi cere lui Lăzescu să reducă bugetul TVR. Jucătorii la Bingo nu şi-au primit banii

 

Peste 110 milioane de euro deficit la TVR. Consiliul de Administraţie al TVR a analizat proiectul de buget al Televiziunii Române pe anul în curs, cerându-i preşedintelui Alexandru Lăzescu, reducerea substanţială a acestuia, în condiţiile în care Televiziunea publică are un deficit de peste 110 milioane de euro, scrie Mediafax.

Publicitate

CA s-a întrunit joi, pentru a doua oară, pentru a analiza proiectul de bugetal TVR, care a mai fost discutat şi vinerea trecută, tot fără a fi aprobat de membrii Consiliului.

În şedinţa de ieri a CA, care s-a întins pe durata a circa şapte ore, nu s-a reuşit aprobarea bugetului TVR din cauza pierderilor foarte mari pe care le are Televiziunea Română. De asemenea, membrii CA au considerat că în proiectul de buget ar apărea tot felul de cheltuieli nejustificate în anumite zone ale televiziunii.


Consiliul de Administraţie al TVR nu aprobă bugetul televiziunii şi îi cere lui Lăzescu reducerea substanţială a acestuia

Show-ul difuzat de Antena 1Super Bingo Metropolis a fost anulat în urmă cu cinci săptămâni. De atunci, niciun participant nu şi-a primit banii înapoi, deşi au existat promisiuni, scrie Evenimentul zilei.

Deşi au trecut cinci săptămâni de la anularea licenţei şi a transmiterii show-ului la televizor, SC Phoenix Games SRL, firma care organiza Super Bingo Metropolis transmis de Antena 1, nu a dat înapoi nici un ban jucătorilor care au cumpărat bilete la acest joc.

Distribuitorii chestionaţi au spus că fiecare încasa săptămânal, de la jucători, între 2.500 şi 3.000 de lei. Dacă înmulţim aceste cifră cu numărul total de distribuitori, rezultă încasări de aproximativ 9 – 10,5 milioane de lei, adică în jur de 2,4 milioane de euro săptămânal.
Citiţi mai mult: Ţeapa Bingo Metropolis: mii de oameni înşelaţi

Adrian Artene, prezentatorul CancanTV, într-un interviu pentru Evenimentul zilei: “Nu e suficient să faci crize, să fii mitocan sau să-ţi pui poalele în cap ca să apari la "Cancan TV". Pentru mascaradă, circ monden, există alte emisiuni. Sunt "tabieturi" vechi ale acestei pieţe, de la care noi ne-am dezis. Aşadar, nu vânăm scandalul cu orice chip, nu ne-am făcut un ţel din a promova mucegaiul şi personajele sordide ale lumii mondene. Şi poveştile de succes au probat că nasc rating.”

Trendul emisiunii a fost în continuu pozitiv, începând cu luna ianuarie. Emisiunea de pe Kanal D a avut o medie de 268.000 de telespectatori la fiecare difuzare, în timp ce la concurentul direct, emisiunea lui Dan Capatos, "Un show păcătos", s-au uitat, în medie, 191.000 de persoane din mediul urban. Diferenţa se menţine şi în februarie.
Artene: "Nu e suficient să faci crize ca să apari la Cancan TV"

Televiziunea publică nu a formulat nici un comunicat oficial prin care să anunţe anularea, pentru a doua oară, a concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiunilor Informative şi Sport. Singura declaraţie în acest sens a fost făcută de Alexandru Lăzescu, preşedinte-director general al instituţiei, acum patru zile, scrie Jurnalul Naţional.

Pe 19 martie, acesta spunea, pentru Mediafax, că a luat această decizie întrucât a constatat că "există un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de înscriere". Conform surselor din TVR, Monica Ghiurco şi Claudiu Lucaci, doi dintre cei cinci candidaţi înscrişi în competiţie, au depus deja contestaţii în care cer să li se aducă la cunoştinţă temeiurile legale care au dus la anularea concursului.
Candidaţii la şefia ştirilor TVR cer explicaţii referitoare la anularea concursului

Radu Moraru a preluat pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, potrivit unui document depus la CNA, care a decis, în şedinţa de ieri, să autorizeze emisia acestei televiziuni, scrie Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Naşul TV în 14 decembrie 2011. În şedinţa de joi, CNA a acordat şi decizia de autorizare a Naşul TV, fapt care presupune că televiziunea poate să înceapă să emită efectiv.
Tot în şedinţa de joi, Consiliul a luat la cunoştinţă faptul că acţionariatul societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, s-a modificat.
Radu Moraru a intrat oficial în acţionariatul televiziunii Naşul TV. CNA a autorizat noul post TV

Fostul director postului OTV, Doru Iuga, va fi eliberat după zece luni de arest preventiv, ca urmare a deciziei de ieri a Tribunalului Bucureşti potrivit căreia acesta poate fi judecat în libertate în dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minori, relatează Mediafax.
Instanţa a decis eliberarea sub control judiciar a lui Doru Iuga, acesta fiind arestat preventiv din 1 iunie 2011, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu minori.
Un complet de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti a decis joi, cu majoritate de voturi, admiterea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Doru Iuga.
Fostul director OTV Doru Iuga, eliberat după zece luni de arest preventiv

Chiar dacă Andrei Leonte a încălcat regulamentul, oficialii postului spun că prin această decizie vor să respecte votul telespectatorilor care l-au susţinut pe Andrei, scrie Evenimentul zilei.

Săptămâna trecută, o încurcătură fără precedent în istoria concursului „XFactor” se declanşa în România. Câştigătorul marelui premiu, Andrei Leonte, era acuzat că a încălcat regulamentul concursului şi astfel putea să piardă cei 200.000 de euro. Scandalul a pornit la aflarea veştii că Andrei se afla sub un contract cu o casă de discuri, act ce a fost semnat în urmă cu şase ani ca şi component al unei trupe.

Cei care „l-au pârât” au fost ceilalţi doi finalişti, Alin Văduva şi Iulian Vasile. Aceştia, susţinuţi de avocaţi, au contestat câştigătorul şi au sperat să schimbe rezultatul concursului.
Antena 1 îi dă banii câştigătorului X Factor, Andrei Leonte

AdPrint Festival 2012 a anunţat juriul Advertising Angels, care va fi condus Al Moseley - Executive Creative Director, 180 Amsterdam. Anul acesta, Festivalul AdPrint include două competiţii complementare: Advertising Angel şi Design Angel, scrie Adevărul.

Structura întregii competiţii a fost regandită şi reorganizată astfel încat sa premieze o gamă mai largă de execuţii, incluzând lucrări de Print, Out Of Home (billboard, poster, ambient) şi Graphic Design (branding, logo, packaging, colaterale, POP şi in store).
Lucrările înscrise în cele două competiţii: Advertising Angels şi Design Angels vor fi jurizate după aceleaşi standarde înalte de creativitate, dar de către două jurii specializate, care vor urmări criterii specifice.
Cine va alege câştigătorii de la AdPrint Advertising Angels 2012

România are un public complet diferit comparativ cu celelalte ţări din Europa, emisiuni care au fost de mare succes peste hotare înregistrând audienţe foarte mici la noi, a declarat pentru Wall-Street.ro, Mirela Albu, directorul canalului de televiziune Antena 2.

Conditiile specifice existente în România au transformat românii într-un public greu de mulţumit, atent la nuanţe şi exigent. Gândiţi-va doar că, ani de zile în comunism, oamenii de aici nu au avut acces la televiziune decât două ore pe zi. După '89, oamenii au început să se uite de parcă încercau să recupereze ce pierduseră înainte. În plus, lipsa de bani a limitat accesul majorităţii la alt gen de distracţii”, explică managerul.
Albu, Antena 2: România are un public complet diferit faţă de întreaga Europă

În primul trimestru al anului 2012 "nu am observat decât cu foarte mici excepţii bugete de publicitate care să fie la fel ca anul trecut sau ceva mai mari", spune Bogdan Prăjişteanu, directorul agenţiei de media MEC România, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Cu "rezerva că orice este posibil", el crede că mediile online şi outdoor vor fi "câstigatorii" acestui an. Agenţia sa estimează că "împreună, Google, Facebook şi Yahoo fac în jur de 35% din întregul peisaj online românesc online azi, însă rata de creştere a celor 2-3 playeri este imensă", iar aceştia ar putea ajunge la jumătate din totalul pieţei online în doi ani.

Despre evoluţia cheltuielilor de publicitate în T1 2012, comparativ cu T2 2011: "Aş caracteriza-o cumva conflictuală. În primele două luni ale anului am observat că pe televiziune - mă focusez pe TV pentru că acolo sunt cei mai mulţi bani - primele două luni au fost extrem de interesante: o creştere importantă a punctelor de audienţa vândute şi monitorizate de noi, să zicem în jur de 17-20%. Dar creşterea cheltuielilor nete e undeva cumva la jumătate, pentru că cealaltă jumătate se regăseşte în condiţii foarte bune de cost. Cred că pe TV creşterea netă în primele două luni a fost, să zicem, undeva la 7-10%."
VIDEO Bogdan Prajisteanu, MEC România: Cu foarte mici excepţii, nu observ bugete de publicitate la fel sau mai mari ca în 2011 / Google, Facebook şi Yahoo "fac în jur de 35% din întregul peisaj românesc online"

Folosirea excesivă a reţelei Facebook, o activitate caracterizată în multe cazuri prin liste uriaşe de "prieteni" şi prin actualizări frecvente ale statusului zilnic, a fost asociată cu apariţia unor elemente negative de personalitate, precum narcisismul toxic, scrie Mediafax, care citează hollywoodreporter.com.

Potrivit unui nou studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, o activitate intensă desfăşurată de useri pe acest site a fost asociată nu doar cu apariţia narcisismului, ci şi cu apariţia unor elemente "toxice" ale acestei trăsături de personalitate.
Folosirea excesivă a reţelei Facebook, asociată cu narcisismul "toxic"

Platforma de file sharing The Pirate Bay şi-a schimbat în ultimele luni în mod drastic site-ul pentru a îl face mai puţin vulnerabil în faţa semnelor de evoluţie a cenzurii ce se întrevăd pe întreg globul. Dar acesta este doar începutul a€“ Pirate Bay se pregăteşte să lanseze în spaţiu, în drone GPS, parte din hardware-ul propriu, scrie Wall-Street.ro, care citeazムpresa internaţională.

"Toata lumea ştie CE este TPB. Acum vor trebui să se gândească UNDE este TPB”, a declarat echipa The Pirate Bay pentru TorrentFreak.
Nu este un secret faptul că Hollywood vrea ca Pirate Bay să se închidă. Dar pentru a reuşi acest lucru, autorităţile vor trebui să doboare (aerian a€“ n.r.) serverele site-ului care, spre deosebire de cele tradiţionale, vor fi instalate ca drone GPS în aer.
Servere "la înălţime": Lupta The Pirate Bay împotrivă cenzurii căpăta valenţe extraterestre

Internet Explorer a suferit cea mai mare înfrangere, duminică, pe 18 martie. Google Chrome a devenit browserul de top la nivel mondial pentru prima data. Utilizarea Chrome este mai intensă la sfârşit de săptămână, pentru că atunci utilizatorii sunt acasă, liberi să-şi aleagă browser-ul preferat, scrie Adevărul.
Chrome a stat însa pe primul loc doar o zi.
Internet Explorer a fost detronat pentru prima dată din 1999. Vezi cine a devenit cel mai tare browser din lume!

Action Global Communications semnează campania de marketing şi comunicare pentru oferta publică secundară Transelectrica, scrie Adevărul. Campania urmăreşte informarea publicului şi atragerea investitorilor pentru a subscrie în ofertă şi este derulată în numele Sindicatului de intermediere al ofertei publice format din Banca Comercială Română, Intercapital Invest şi Swiss Capital.

Action Global Communications a realizat conceptul creativ, a coordonat campania de informare prin media offline şi online şi a asigurat serviciile de birou de presă. Instrumentele de promovare ale ofertei sunt: postere, flyere, spot TV intern disponibil în reţeaua BCR şi microsite-ul www.transelectricaoferta.ro, unde cei care doresc să subscrie pot găsi informaţiile necesare.
Action Global Communications semnează campania de comunicare pentru Transelectrica

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    pentru vizante, au negociat cu tine la sange pentru ca nu esti de-al lor!ai lor au retributii fabuloase. pe tine te-au luat pentru ca ai lor nu fac pic de audiente!lucrurile stau asa:esti pe linie dar nu faci doi bani, iei bani cu lopata!esti bun dar nu esti pe linie te iau, dar te platesc prost!daca ar sti vizante cat iau altii i s-ar face rau!
  • Observator Observator
    Si totusi, la TVR nu se risipesc banii fara discernamant.

    Iata ce a declarat Vizante, prezentatorul emisiunii "Fabrica de staruri":

    "Am negociat la bani. Am tras de banul public, pentru că îl dau cu greutate şi trebuie felicitaţi că nu-şi bat joc de banul public. La mine au negociat la sânge!"
  • Valy Valy
    Intradevar, Lazescu nu se dovedeste un bun manager.
  • Horea Horea
    Citez:
    "Consiliul de Administraţie al TVR ii cere lui Lazescu sa reduca bugetul TVR."

    Mai bine i-ar cere lui Lazescu sa se lase de conducerea unei institutii pe care, s-a dovedit, nu e in stare sa o conduca (administreze).
    Sa-si vada mai bine de propriile afaceri la care, se pare, se pricepe mai bine.

Trimite un comentariu

sus