Skip to main content

CNA amână din nou luarea unei decizii în cazul lui Gâdea, care l-a făcut dobitoc pe Lucian Duţă

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amânat din nou luarea unei decizii în cazul emisiunii din 22 februarie în care Mihai Gâdea l-a făcut dobitoc pe Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate.

Publicitate

Consiliul va ţine o conferinţă de presă pe această temă în cursul zilei de astăzi. "Cei patru care am fost atacaţi vrem să facem o conferinţă de presă în care să exprimăm şi punctul nostru de vedere", a spus Narcisa Iorga, membru CNA.

Antena TV Group a formulat un punct de vedere prin casa de avocatură Cozmaciuc Puiu şi Oprea. Redăm câteva fragmente din aceasta, în continuare:

"La data de 28 februarie, CNA, întrunit în şedinţa publică, a luat în discuţie, în mod direct, fără a da Antenei3 sau moderatorului Mihai Gâdea posibilitatea concretă de exprimare a unui punct de vedere fundamentat, necesitatea aplicării sancţiunilor maxime îpotriva Antena3, respectiv întreruperea emisiei pentru 10 minute şi/sau amenda maximă de 200.000 de lei.

Iar CNA trebuia să stabilească prin somaţie termenul şi condţiile de intrare în legalitate. numai dacă Antena3 sau moderatoul Mihai Gâdea nu ar fi intrat în legalitate în termenul şi condiţiile respective, CNA şi membrii CNA ar fi avut posibilitatea legală de a trece la sancţiuni mai aspre. Astfel, orice decizie a CNA care nu va respecta aceste prevederi constituie un abuy şi este sancţionat conform legii.

Antena3 îşi rezervă dreptul de a utiliza toate mijloacele prevăzute de lege petru reapărarea acestor prejudicii şi sancţionarea persoanelor careu au condus la crearea situaţiei de prejudiciu respective."

Ce au mai spus membrii CNA despre acest caz?

Narcisa Iorga, membru CNA:

"75% din emisiunea de după discuţia noastră despre cazul Gâdea-Duţă a fost despre membrii CNA care au votat într-un anumit fel. Având în vedere faptul că personal am încercat să exprim un punct de vedere . Nu a fost posibil să intru în direct. Voiam să vă rog ca astăzi dezbaterile să aibă loc în prezenţa celor de la Antena3, cu speranţa să fie exprimat şi punctul nostru de vedere.

Antena3 face un mare caz pe acest subiect, fara sa prezinte punctul de vedere al CNA. Niciodată punctul de vedere al CNA nu este prezent pe postul Antena3, dar urmează jignirile, ameninţările s.a."

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Punctul nostru de vedere nu este auzit nicăieri, doar invective. Nu suntem o instanţă, reprezentanta postului este permanent prezentă la şedinţele CNA. Ei au auvt la dispoziţie rapoartele. Pe domnul Gâdea l-am invitat mereu la CNA, nu a venit niciodată. Văd că această casa de avocaţi spune că domnul Gâdea ar fi dispus să vină la CNA.

Solicitarea casei de avocatură pare să ne critice pentru că nu am acordat dreptul la apărare, acest drept la apărare este geneal valabil în procedurile CNA-ului.

Potrivit legii sedinţele sunt deschise, la şedinţele CNA participă reprezentanţii radiodifuzorilor, inclusiv Antena3. Pe de o parte reprezentanţii Antena3 au cunoscut ordinea de zi, şi-au exprimat punctul de vedere al staţiei. Relaţiile instituţionale între CNA şi radiodifuzori sunt cu radiodifuzorul nu cu persoane fizice.

Este greşit să afirmi că în cazul analizat CNA ar fi trebuit să înceapă prin a soma postul. Amintesc opiniei publice că potrivit art 90 alin 1, măsura somată când este propusă şi votată când radiodifuzorul n-a mai încălcat legea."

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anca vasile Anca vasile
    Subscriu! CNA-ul exista doar pt a masca abuzurile puterii.
  • costel costel
    Daca nu se vor lua masuri drastice impotriva celor care dezinformeaza sau prezinta informatiile subiectiv,mass-media care mai functioneaza o sa dea faliment.Binr ar fi.Mai bine citesc ziarele straine care informeaza despre Romania si vizionez posturi TV altele decit cele romanesti,sau ma informez pe net.
  • cornel cornel
    nu exista in UE o alta televiziune care sa jigneasca invitati.
    ei se lauda ca sunt asociati CNN dar acolo limbajul e ...reverentios
  • antenistu' antenistu'
    Au mare dreptate asskissomani lui felix.
    Aia propusi de opozitie sunt niste semizei (as fi zis ca's zei, dar mi-e teama ca se simte nea Grivco amenintat la filmu' omagial), iar cei care il critica pe gadea sunt toti niste nenorociti.
    Traiasca si infloreasca Antena Stalinista Romana, mandria'ntregului bobor!
    Ciutacilor, umpleti-i de flegme, mirciulicilor, lansati picioarele in aer pentru a umple de sange gurile spurcate ale celor care au curajul sa se opuna injuraturilor lui gadea! gadea, foloseste-ti buzele binecuvantate pentru a astupa gura oricarei persoane care nu raspunde la comanda ta!
    SRS, Ciuvica, teodorescu, oana&iu bitu, puneti mana pe hartie si faceti denunturi DNAul din umbra, treziti-l si pe antonescu (c a inceput emisiunea lui capatos) si puneti de-o demascare a disctaturii CNA.
    Frati antenisti, nu va lasati descurajati de cei care vor o media normala si civilizata, sunt agentii chiorului, blondei, piticului si tuturor celor care nu ii critica de dimineata pana seara!
    Heil Felix!
  • Crina Crina
    Speram ca la toamna vom iesi de sub dictatura si golaneala lui Basescu, dar nu ma asteptam ca vom intra sub dictatura si golaneala Antenei 3.
  • bipbip bipbip
    @aura, are you for real??? Nu sunt nici pe departe pro pdl/base, whatever, dar daca exista 2 posturi care sunt departe de obiectivitate in RO, acelea sunt antena3 si B1 pe partea celalalta... Si, in contextul postului tau, presupun ca racnetele lui Ciutacu la reprezentantul jandarmeriei, ca si racnetele lui Gadea la cel de la CNAS (nu ma leg de ce a facut sau nu, dar nu te exprimi asa pe un post de televiziune) sunt exponente ale caracterului profund al personalului redactional de la Antena 3...
  • Tataee Tataee
    aura, traiesti in alta lume. pe bune.
  • Q Q
    Presiunile A3 au reusit sa intimideze CNA.
  • aura aura
    Membrii CNA trebuie sa fie oameni cu mult caracter -la majoritatea nu este cazul(ex.dl onisei,dna.Iorga)probabil motive obiective,adica primesc de la putere multe avantaje.
    Antena 3 este televiziunea care ne arata multe adevaruri care nu le aflam din alta parte.
    Putera nu participa la emisiuni deoarece nu au raspunsuri la
    intrebarile din emisiuni.
  • ion ion
    Cna trebuie desfiintat, este un organ politic pdl!

Trimite un comentariu

sus