Skip to main content

Cum se vede bătălia talentelor în Marea Britanie: Britan's Got Talent vs. The Voice

 

Britan’s Got Talent difuzat de ITV1 a depăşit în audienţe rivalul The Voice de pe BBC1 la primele ediţii din această primăvară, ambele difuzate în această sâmbătă.

Publicitate

În minutele în care cele două show-uri s-au suprapus, The Voice a preluat conducerea detaşat, potrivit The Guardian.

Britan’s Got Talent de sâmbătă seară a avut o medie de 9,3 milioane de telespectatori în intervalul 20.00 – 21.20.

În schimb, The Voice, care îi are drept juraţi pe Tom Jones, Jessie J şi Will.i.am, s-a lansat cu o medie de 8,4 milioane de telespectatori în intervalul 19.00 – 20.20 şi o cotă de piaţă de 37%. Însă, în cele 20 de minute în care cele două producţii s-au suprapus, show-ul de la BBC1 a condus detaşat, fiind urmărit de 8,9 milioane de privitori, în timp ce Britan's Got Talent avea 6,6 milioane.

Ediţia de sâmbătă seară a The Voice de la BBC1 a avut un vârf de 9,8 milioane de telespectatori în intervalul 19.55 – 20.00, chiar înainte să înceapă Britan’s Ggot Talent. The Voice a avut şi ea un vârf de 12,2 milioane.

Britan’s Got Talent a fost cel mai urmărit show de pe ITV1 în 2012, cu excepţia telenovelelor.

Înainte de lansarea oficială, cele două televiziuni nu s-au dat în lături de la atacuri. BBC a acuzat ITV, care a încercat la rândul său să achiziţioneze formatul The Voice, că ar fi devansat lansarea Britan’s got talent, programată pentru aprilie. În replică, Simon Cowell, părintele Britan’s got talent, a spus că BBC ar trebui să-şi “recapete simţul umorului”.

Formatul The Voice, plătit de BBC cu 22 de milioane de lire

BBC a plătit pentru formatul The Voice nu mai puţin de 22 de milioane de lire pentru următorii doi ani.

Potrivit analizei The Guardian, e puţin probabil ca Britan’s got talent să egaleze audienţele înregistrate de show în 2011. Anul trecut, când emisiunea a fost jurizată de Michael McIntyre şi David Hasselhoff, a avut o medie de peste 10 milioane de telespectatori. Show-ul a fost lansat în Marea Britanie în 2007 cu o audienţă de 4,9 milioane de privitori.

Sursa Foto: The Guardian

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    sunt curios Idol ce audienta va avea la A1,dupa ce au luat-o pe coaja cu xFactor!!!!!
  • qwerty qwerty
    interesant ca la ei au curajul sa suprapuna, chiar si pentru cateva zeci de minute, doua emisiuni locomotiva. la noi, antena1 a cedat complet batalia cu protv, nici macar nu incearca sa rivalizeze cu romanii au talent. in curand probabil vor avea mira pe intervalul respectiv.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Am corectat. Multumesc pentru observatie.
  • George George
    Nu inteleg nimic din acest articol, mai exact din frazele in care ai scris despre minutele in care cele doua show-uri s-au suprapus, ba spui ca The Voice a condus detasat ba ca a avut numai 6,6 mil de telespectatori in timp ce show-ul de pe BBC1(?????) avea 8,9 (citez din articol: ``show-ul de la BBC1 a condus detașat, fiind urmărit de 8,9 milioane de privitori, în timp ce The Voice avea 6,6 milioane``).
    Nu stiu daca mai are rost sa comentez si in legatura cu varfurile de audienta ale celor doua emisiuni, din cele scrise de tine rezulta ca The Voice of UK a avut 2 varfuri de audienta, nu stiu cum e posibil asta dar ma rog.
    Eu tot timpul am avut incredere in datele prezentate de catre dv, dar de data asta m-ati bulversat.
  • bibi bibi
    juratii THE VOICE UK

    - Danny O’Donoghue
    - Jessie J
    - Sir Tom Jones
    - will.i.am

Trimite un comentariu

sus