Skip to main content

Mircea Radu, primele audienţe de la 7 fără 7

 

Primul Jurnal TVR prezentat de Mircea Radu şi pus la ora 7 fără 7 a adus audienţe la nivel urban comparabile cu performanţele Telejurnalului de la ora 20.00.

Publicitate

Dacă la nivel urban, audienţa Jurnalului de ieri, 15 martie, de la 7 fără 7, au fost puţin mai ridicate faţă de media emisiunii de ştiri când era la ora 20.00, rezultatele au fost mai slabe la nivel naţional.

În continuare un fragment din primul Jurnal de la ora 19.00 fără 5 minute, prezentat de Mircea Radu (cu sprijinul Media Image):

Mircea Radu, dupa 15 ani, înapoi la ştirile TVR

Cifrele primului Jurnal de la 7 fără 7, cu Mircea Radu, în continuare:

  • Jurnalul TVR 1 a început joi, 15 martie, la ora 7 fără 7. Până ieri, Jurnalul era la ora 20.00. Prima ediţie cu Mircea Radu a fost urmărită, în medie pe minut, de 264.000 de telespectatori pe minut, ceea ce a pus TVR 1 pe locul 5 în audienţe.
  • Ca o comparaţie, în luna februarie, cu Jurnalul la ora 20.00, media de audienţă era de 253.000 de telespectatori (cu 14.000 mai puţini decât ieri).

Audienţa posturilor TV joi, 15 martie, pe intervalul Jurnalului TVR de la 7 fără 7, în mediul urban:

1. Pro TV: 906.000 de telespectatori (8,6 rating)
2. Antena 1: 623.000 (5,9)
3. Antena 3: 348.000 (3,3)
4. Kanal D: 296.000 (2,8)
5. TVR 1: 264.000 (2,5)

La nivel naţional, Jurnalul TVR 1 cu Mircea Radu a avut o medie de 548.000 de telespectatori pe minut. TVR 1 a fost pe locul 4 cu aceste cifre. În luna februarie, când Jurnalul era la ora 20.00, media la nivel naţional era de 694.000 de telespectatori pe minut (cu 146.000 mai mulţi decât la Jurnalul de ieri).

Audienţa posturilor TV joi, 15 martie, pe intervalul Jurnalului TVR de la 7 fără 7, la nivel naţional:

1. Pro TV: 2.130.000 de telespectatori
2. Antena 1: 1.183.000
3. Kanal D: 664.000
4. TVR 1: 548.000
5. Antena 3: 496.000

Mircea Radu a redevenit, după 15 ani, prezentator al ştirilor TVR, după cum paginademedia.ro a scris în premieră AICI. În continuare, paginademedia.ro vă prezintă imagini-document de acum 15 ani.

Primele imagini cu Mircea Radu Prezentator la TVR

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Parca incep totusi sa ma "prind" si de functionarea noului format al forumului. Eu, pentru a raspunde cuiva, dadeam un click pe un Reply asezat deasupra comentariului.

    Si totusi, de ce a disparut posibilitatea de apreciere a unui comentariu , apeland la voturile pozitive sau negative (desi, si acolo unii faceau "jonglerii)?
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @ Horea

    Dialogul pe acest site este liber, cât timp respectă regulile de comentare ale Paginademedia.ro.

    Poate că nu înțeleg exact ce anume dorești.
  • Horea Horea
    @Robert
    Daca nu se poate, inseamna ca nu e un FORUM!
    Asa ca nu ne ramane (unora) decat sa ne mutam la alte gazete. Acolo se poate orice!
  • Robest Robest
    Mircea Radu va fi doar prezentator de stiri, Mihai Radulescu si Mihai Constantin vor fi "tocatorii de politicieni" in asa numitul "Jurnal TVR Plus", care odinioara se numea "Editie Speciala" (si era prezentata de Gabriela Vranceanu Firea, ce vremuri...).
  • Robest Robest
    @Horea,

    Nu se poate, este doar un forum dedicat comentariilor la articole.
  • Horea Horea
    Domnule Petrisor Obae,

    cum se poate dialoga, cu cineva, pe accest tip NOU(?)de forum?
    Eu unul nu pot (inca) sa-mi dau seama!
  • Un privitor atent Un privitor atent
    Nu cred ca TVR avea nevoie de un "playboy tomnatec" ca sa-si relanseze jurnalul de stiri. Eu sunt in continuare partizanul orei 20, mai accesibila celor ce muncesc la orase si sate, ca sa ne amintim de retorica de la inceputurile TVR. In plus, dl Radu nu e un jurnalist in sensul actual al cuvantului, iar cei doi anchormen pe care i-a inlocuit aveau o foarte mare experienta de stiri si isi realizasera o imagine si un mod de abordare pe care se putea conta. Cum va putea sustine dl Radu un dialog cu PM Ungureanu pe o tema fierbinte aparuta la 5 dupamasa, de exemplu, cand vine de la Divertisment, in timp ce omologii sai de la statiile publice din EBU ii pot toca marunt fara sa clipeasca pe politicienii din tzarile lor, gratzie specializarii de presa si staturii uriase in media pe care o confera acest post, la carma principalului jurnal de stiri public - "oficiosul".

    Ma astept ca aceasta re-pozitionare sa fie dictata doar de ratiuni tinand de campania electorala si imi doresc sa se revina la ceea ce a functionat, dupa alegeri. Ora de stiri - dedicata celor cu servicii indelungi - nu reuseste sa se apropie de jurnalul de seara, nici in RO, nici prin omologii din alte tzari.

    Cat despre difuzarea in HD a jurnalului, e de intrebat DE CE redactia de stiri este paria la TVR, se pare ca singurele zone unde se lucreaza in HD sunt cele dedicate divertismentului. Asteptam aici la PM un raspuns de la dl Horia Cazan, seful tehnicii TVR, privind motivatia de difuzare non-HD a jurnalului, la atata timp de la impunerea acestei tehnologii.
  • Un privitor atent Un privitor atent
    Cei cinci milioane fugeau de la un post la altul, in cautarea Nirvanei. E ca si cu banii electronici, care fug de la o bursa la alta 24 de ore pe zi; de fapt ei sunt un sfert din cati se pun in joc, multumita intarzierilor acceptate in plata.

    Oricum, e reconfortant un telejurnal in ritm de cha-cha. Asteptam si versiunea in ritm de sarba in carutza.
  • mihai mihai
    eu m-am grabit sa ajung acasa sa il vad de curiozitate. M-a deranjat pt inceput dinamica prezentarii si nu neaparat din vina lui Mircea Radu care m-a surprins placut cu atitudinea de crainic. Usor cam "moale" la inceput prezentarea titlurilor si trecerea in revista a reporterilor sau celor de la meteo/sport.Parea timp de umplutura de parca asteptau sa inceapa la 7 fix si nu era totul gata.Plus ca subiectul de deschidere trebuia prezentat si tratat in forta . Reporterul nu avea coerenta si parca vroia sa iasa prin ecran doar ca sa fie inteles :-) .Am schimbat pe ProTV la 7 desi imi doream sa urmaresc jurnalul TVR :-(. Am tot jonglat de pe un canal pe altul ,dar nu am reusit sa raman mult pe TVR .Un plus pt externe.Asta face diferenta de posturile comerciale.Sa ne intelegem : nu ma asteptam la dinamica proului insa cred ca se poate depasi lentoarea si asezarea in cadru usor defazata.Nu vad logica difuzarii lui simultan pe TVR1 si TVR Info si cred ca Jurnal plus isi gasea locul pe TVR info foarte bine.Nu inteleg de ce nu au exploatat avantajul HD si sa relanseze Jurnalul si pe TVR HD ,un canal care in afara de transmisiunile sportive sau de divertisment in HD difuzeaza aceleasi programe/rubrici in reluare de 2-3 ani de zile.Pare o rispisa de bani si chiar as fi curios de ce nu difuzeaza in HD macar emisiunile produse inhouse live sau inregistrate . Mircea Radu clar mai carismatic si mai placut ochiului si urechii decat cei dinainte chiar daca imaginea lui e una de playboy tomnatic .Probabil in timp imaginea lui se va transforma intr-una de crainic/stirist capabil de mai mult decat a citi un prompter. Cred ca nu au inceput chiar la 7 fara 7 :-) .Le urez succes in formula asta si rodaj fara probleme mari .
  • Rusnack Rusnack
    Frate, ce audiente inregistreaza Antena 3. Realitatea TV, RTV si B 1 TV nici nu se vad. :))
  • adi adi
    cred ca o comparatie a jurnaluilui cu mircea radu, trebuia facuta cu audienta din ziua precedenta a telejurnalului, sau cu ultima saptamana, nu cu luna februarie, pentru ca atunci lumea statea prin casa, iar stirile erau mai fierbnti, vezi zapezile, gerul, schimbarea guvernului. dar, ma asteptam ca mai multa lume sa urmareasca sapte fara sapte, este de departe cea mai buna si mai completa emisiune de stiri. a, si la nivel national era normala aceasta pierdere, ptr ca la 19 e inca lumina, iar lucrarile agricole sunt in intarziere, asa ca omu de la tara mai putin cu tv-ul in aceasta perioada, mai ales la orele 19.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Am corectat. Multumim pentru observatie.
  • Claudiu Claudiu
    Dl. Obae in ultimul tabel ati gresit nu e mediul urban ci national, pentru ca in primul tabel este mediul urban :)
  • Tataee Tataee
    adica ar trebui sa cred ca mai mult de 5 (CINCI) milioane de oameni (din mediul urban) s-au uitat la tv de la 7 la 9??? hahahahaha!

Trimite un comentariu

sus