Skip to main content

Mircea Radu: Propunerea de a reveni la ştiri, după o pauză de 12 ani, a fost surprinzătoare

 

Mircea Radu, proaspăt prezentator al principalului jurnal de la TVR 1 şi TVR Info, a fost convins de Dana Deac, directoarea canalului TVR 1, să accepte reîntoarcerea la pupitrul ştirilor.

Publicitate

Totodată, Mircea Radu spune că ceea ce l-a determinat să accepte "a fost faptul că atâta vreme cât oamenii îşi aduc aminte mine ca prezentator de ştiri înseamnă că am făcut un lucru bun", a declarat Mircea Radu într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro. 

Răspunsurile, în continuare:

Iulia Bunea: Cine ti-a propus să prezinţi principalul Telejurnal al TVR?

Mircea Radu: Probabil că înainte au existat numeroase discuţii având în vedere această importantă schimbare şi s-a ajuns la concluzia ca eu să fiu prezentatorul principalului Jurnal. Dar cel care mi-a făcut aceasta propunere este Dan Radu.

Cum ai reactionat cand ti s-a facut aceasta propunere?

Având în vedere miza, nu am putut da un răspuns pe loc - nimeni în locul meu nu cred ca ar fi făcut-o... Dar Dana Deac, o profesionistă în a cărei părere cred, a avut un rol important în a mă convinge. Apoi totul a fost relativ simplu - m-am alăturat cu ambiţie şi cu simpatie echipei care pleacă la drum cu un nou jurnal.

Care au fost motivele pentru care ai acceptat?

Aşa cum spuneam, propunerea de a reveni la ştiri, după o pauză de 12 ani, a fost surprinzătoare... Ceea ce m-a determinat să accept a fost faptul că atâta vreme cât oamenii îşi aduc aminte mine ca prezentator de ştiri înseamnă că am făcut un lucru bun. Iar o astfel de apreciere, într-o mare măsură, mă obligă.

După atâţia ani de realizat emisiuni de divertisment, cum este sa te reîntorci la pupitrul ştirilor TVR?

Uşor nu e... Dar nu sunt singur în acest demers. Am în spate o echipă de oameni serioşi, entuziaşti şi profesionişti cu care oricine ar pleca la drum fără teamă.

Cum te-ai descurcat la primele teste de emisie?

Primele teste încep mâine.

Care crezi că este atuul tău în lupta cu veteranele Andreea Esca şi Andreea Berecleanu?

Va fi o luptă dură între Jurnalul TVR şi programele informative ale principalelor televiziuni concurente, având în vedere că toţi ne aliniem, mai mult sau mai puţin, la acelaşi start: ora 19.00. Cât despre Andreea Esca şi Andreea Berecleanu, ele nu pot fi numite aşa...Veteran sunt eu...Ele sunt doar femei foarte experimentate şi profesioniste ;)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dana Dana
    @adi O sa iasa prostia din cerebelul tau, aia o sa iasa.
  • adi m adi m
    nu se va mai numi telejurnal; se revine la denumirea de "Jurnalul TVR", iar daca va avea audienta mai slaba sau nu vom vedea. Eu zic sa asteptam sa vedem ce iese.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    telejurnalul care incepe la ora 7 va fi surclasat, in continuare de protv si antena 1, si va avea o audienta mult mai slaba decit de cel care se difuzeaza acum de la ora 8....
  • cactuss cactuss
    P.S.: Presedintele SRTV este Alexandru Lazescu :)
  • cactuss cactuss
    Are dreptate Petrisor! SRTV - Societatea Romana de Televiuzine = Televiziunea Romana sau Televiziunea Piblica, care este formata din 7 canale tv.: TVR1, TVR2, TVR3, TVR Cultural, TVR Info, TVR HD si TVR International. Asadar, Dana Deac este directorul general al postului TVR1. Iar peste cele 7 canale media, este o singura persoana care indeplineste functia de... PRESEDINTE!
  • adi adi
    Dana Deac a intrat in TVR in urma unui concurs pentru postul de director al TVR 1, dupa ce Ioana Radu a plecat la Kanal D. Dana Deac a plecat de la Antena 3. Concursul a fost public.
  • Horea Horea
    In concluzie, sunt un frustrat, nu stiu de ce nu mi-am dat seama pana acum.
  • udi alan udi alan
    dana deac trecea candva drept o realizatoare tv cu potential, si asta pe linie jurnalistica nu de tabloid...ea a fost multa vreme la antena 1,pana cand s a imbolnavit f grav...si a revenit apoi, a intrat in tvr (oare cum?!?) iar acum cauta sa si resusciteze un vechi coleg de trust! in rest,as mai vorbi ceva ds starea mea de sila,dar mi e...sila! ...PS nu cred ca pt o astfel de pozitie,inclusiv in tvr, ar trb sa se dea concurs public! sa se dea pt contabili,pt soferi,pt reporteri,dar fiind vorba ds un post DE IMAGINE tvr isi poate aduce pe cine considera necesar.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    e directoarea postului TVR 1
  • luhyj luhyj
    dana deac, directoarea televiziunii publice??? obae, ai baut carmol???
  • Robest Robest
    Eu unul ii urez succes.
    Si cei doi Mihai raman in echipa stirilor...
  • Horea Horea
    Mircea Radu --> "a fost convins de Dana Deac, directoarea televiziunii publice, să accepte reîntoarcerea la pupitrul știrilor."

    Cam asa se desfasoara un CONCURS pentru ocuparea unui post la TVR.

    Si Adina, intr-o postare la un articol mai vechi, ma numeste FRUSTRAT!
  • adi m adi m
    in fond se schimba prezentatorul, nu cred ca echipa care face stirile se va schimba. abia astept sa vad cum iese noul format
  • radu radu
    Pacat, exista un prezentator foarte bun la tvr, parca se incearca tabloidizarea acestor stiri si erau singutele ok...

Trimite un comentariu

sus