Skip to main content

PAGINA DE EPOCĂ. Din vremea când Scufiţa Roşie a dat vinul pe lapte

 

"S-a schimbat basmul din carte?", stă scris pe o o fotografie cu Scufiţa Roşie, care ţine în braţe un coş cu merinde. "Nu! dar azi cu toţii ştim/ Scufiţa Roşie-n loc de vin/ Bunicuţei duce lapte", mai scrie pe imagine. Este una dintre cele mai vechi campanii educative ce promovează consumul de lapte.

Publicitate

Paginademedia.ro a făcut o selecţie a reclamelor la produsele alimentare, de la lactate, la ciocolată sau oţet.

Un print din 1917 la oţetul Cocoş promite că produsul este "igienic, natural, eftin". Iar ciocolata cu lapte Ideal este "cea mai bună fabricaţiune românească"

Reclamele au fost strânse de Ancuţa Lăcrimioara Chiş şi sunt parte a proiectului Un secol de publicitate în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • luhyj luhyj
    m-am uitat acum din nou pe cartea de basme. e aparuta la editura eduard in 2010. e drept ca scrie pe ea la inceput "adaptare dupa fratii grimm", dar totusi, e cam multa adaptare, si nelalocul ei... nu exista un cna si pentru cartile astea? adica poate oricine sa publice orice? cine a facut adaptarile astea si in ce scop?
  • aidan aidan
    cum si plamanii? chiar, este legal sa schimbi cum vrea muschii tai un basm clasic? la origini era merinde,asa-i. nu cozonac, nu vin.oare aia de schimba basmul cred intr-un fel bolnavicios ca au contribuit cu ceva la facerea lui?o fi vreo tara?un complex?impuscat in fesa?din aia nici nu mori asa ca nu vad de ce atata grija pentru localizarea impuscaturii.
  • Chloe Chloe
    Eu am o carte de povesti (dealtfel foarta fatoasa si frumos colorata), cu aceeasi Scufita Rosie, in care scrie ca vanatorul a impuscat lupul in fesa ...
  • luhyj luhyj
    sincer sa fiu, cind eram eu mic, scufita ducea bunicutei un cosulet cu merinde... acum ii citesc copilului basme si constat cu surprindere ca scufita ii duce bunicutei vin si cozonac... nu stiu daca e normal... eu nu imi aminteam asa ceva din copilarie. alt basm cu probleme e alba ca zapada: mama vitrega ii cere vinatorului sa o omoare pe alba ca zapada si ca dovada sa ii aduca inima si ... PLAMANII??? pe cuvint ca asa scrie in cartea de basme editie 2011...

Trimite un comentariu

sus