Skip to main content

PARTENERIAT. Citeşte pentru doi!: Intraţi ca voluntari şi citiţi pentru copiii defavorizaţi!

 

Campanie socială şi de încurajare a lecturii iniţiată de Booktopia.ro: oricine poate să intre voluntar şi, pentru o oră să le citească unor copii defavorizaţi.

Publicitate

Dacă n-ai timp să citeşti pentru tine, citeşte pentru doi! Ia-ţi una dintre cărţile de care n-ai avut timp în ultima vreme şi vino să-i citeşti unui copil sau unui tânăr dintr-o categorie defavorizată.

Detalii, în continuare:

  • Timp de patru weekenduri consecutive – 17/18 şi 24/25 martie, 31 martie/1 aprilie şi 7/8 aprilie –, voluntarii sunt invitaţi să-şi rezerve o oră pentru a ajuta un copil dintr-o categorie defavorizată citind.
  • Înscrierile se fac între 5 şi 16 martie, AICI. Oricine se poate înscrie.
  • Booktopia.ro le pune la dispoziţie o modalitate simplă de înscriere online, însoţită de sugestii de titluri alese special şi oferite cu reducere de 30% de către librăria online elefant.ro.
  • Fiecare dintre cei implicaţi va afla detalii despre copiii aflaţi în programul de lectură şi poveştile lor preferate sub îndrumarea fundaţiei Hope and Homes for Children.

Alexandra Rusu, Managing Partner Booktopia.ro:

Citeşte pentru doi! îşi propune să reinstaureze o veche funcţie a lecturii: cea socială. Este un exerciţiu de citit altruist şi de deschidere faţă de ceilalţi. Poate e doar un pretext, poate e un scop în sine – asta depinde de voi.

Cărţile pot ajuta la pătrat, dar pot fi şi ajutate. Majoritatea dintre noi îşi cumpără mai multe cărţi decât vor avea vreodată timp să citească. Deci e şi o ocazie de a mai salva nişte cărţi de la tocul uşii sau urme de pahare pe copertă".

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus