Skip to main content

Tolontan: TVR şi RRA cheltuiesc 1 milion de dolari pe zi

 

Românii finanţează cu 1 milion de dolari pe zi televiziunea şi radioul public, sumă echivalentă cu 70% din pierderea celor mai mari 123 companii de stat, scrie Cătălin Tolontan, redactor-şef Gazeta Sporturilor, pe blogul său.

Publicitate

Contribuabilii plătesc posturile publice în două moduri: prin taxa radio TV obligatorie şi prin alocări directe de la bugetul de stat.

TVR costă aproximativ 170 de milioane de euro pe an, iar Radioul cam 100 de milioane de euro. La TVR, aproximativ 30% din finanţări vin direct de la buget, iar la RRA 50%. Cifrele sînt valabile pentru 2011.

De-a lungul anilor, TVR a cheltuit chiar mai mult decît acest buget, ajungînd, conform datelor propriului Consiliu de Administraţie prezentate de Hotnews, la un deficit de 100 de milioane de euro în ultimii 5 ani.

Deficit care, conform aceleiaşi surse, creşte şi care face imposibil un calcul exact în acest moment. Pe 2012 sînt preconizate scăderi de cheltuieli, dar, acceptînd o marjă de eroare, acestea sînt cifrele.

În privinţa pubicităţii, cele două instituţii publice obţin sub 5% din bugetul lor cumulat de pe piaţa privată de advertising.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    RR 1 Actualitati este in continuare postul de radio cu audienta cea mai ridicata in tara si sa nu spuneti ca asta e consecinta bunei acoperiri pe care o are, pentru ca:
    - Antena Satelor are o acoperire mai buna si nu este asa de ascultat :)
    - TVR1 este postul TV cu acoperirea cea mai buna, insa lider este ProTV.

    De asemenea nu se poate spune ca isi pastreaza pozitia datorita lipsei concurentei, dimpotriva, pe segmentul populatiei mature concureaza cu Europa FM si cu National FM, iar pe intreg publicul cu tonomatele KISS Fm, Radio Zu, Pro FM, Radio 21.



    Eu personal cred ca Radio Romania isi merita banii, au rezultate!
  • mihai mihai
    Nu e manipulare folosirea altei monede cunoscute ci JURNALISM . E o regula in jurnalism sa scrii cat mai pe intelesul celor care citesc si sa folosesti cifre usor de retinut :-) Probabil la RRA nu s-ar fi gandit nimeni la redcatare si stirea ar fi sunat cu 752.350,45 euro :-)))) eventual convertiti in lei si cu 2 exemple la cursul zilei si la media cursului anual .
    Vad ca aici toata lumea acuza ca Tolontan e trompeta cuiva insa nimeni nu se mira de sumele cheltuite si de adevarata stire :se cheltuie bani multi pt jurnalism de o calitate indoielnica . Evident nu vreau sa generalizez insa o evaluare externa a RRA cred ca ar fi necesara
  • Roro Roro
    Mai baiete imbatrinesti urit.Ai luat-o razna rau.La TV este 1Euro pe luna,iar la radio mai putin.Mai bine ti-ai vedea de treaba,ca esti platit din banii romanilor,furati de Felix dupa "revulutie bobocule"sau daca dai in altii te simti cu constiinta impacata(atita cita o mai fi)?
  • d d
    Tolontan se oftica pt ca platim TVR-ul de doua ori?? Pai si Antenele colegilor lui le platim de doua ori. O data platim la cablu ca ne sunt bagate pe gat obligatoriu in pachetul de baza si o data platim cand le sunt reesalonate datoriile la buget.
  • pase scurte pase scurte
    tolo este trompeta lui felix
  • Iulian Iulian
    Si ca sa observati manipulare de mijlocas de banca de rezerve, suma e data in USD, ca doar 1 milion de USD/zi suna mai spectaculos decat 750 mii eur/zi. E de impact.

    Se face scoala buna la tata Felix.
  • Iulian Iulian
    Ce le stie Tolontan asta pe toate. Nu i-a ajuns fotbalul (ca asta se intelege prin gazetar sportiv) ci se pricepe la business unde mai pui ca e un deontolog ce incaseaza bani furati de la stat de la un turnator dovedit :) Nu face si el o ancheta, ceva?:)

    In alta ordine de idei TVR-ul are 7 posturi si trebuie sa acopere toata tara nu doar mediul urban. Faptul ca din banii de la populatie o platesc pe una ca Marina Almasan ma infarbanta si pe mine :)
  • Ibrail Ibrail
    Acum ai primit ordin de la motan sa ataci TVR-ul ?Esti ce plans,mi-e mila de tine, cand te gandesti ca trebuie sa executi tot ce vrea turnatorul !
  • Marian Marian
    Tolontan e goarna lui Felix care vrea demolarea TVR si RRA din motive de DNA.
    Restul e cancan...
  • mad79 mad79
    nu zic ca Tolo,este un mincinos,dar nu are totdeauna dreptate!
    E adevarat ca se'scurg',foarte multi bani din buhetul TVR0ului spre tampenii,dar care bani publici nu se 'scurg'in tara asta!
  • postoveci postoveci
    lazescu se pregateste de o excursie frumoassa in franta unde se tot duc la targ si nu fac nimic, standul nostru e cel mai amarat si nu se vinde nici o productie., dar stafful trebuie sam ai se si distreze ca daca tot timpul le spunem ca sunt datori vanduti...
  • Horea Horea
    Tolontane,

    nu stii cumva cat se va cheltui cu autostrada suspendata a lui Oprescu?

    "Contribuabilii", trebuie sa stie!
  • luhyj luhyj
    nea tolontane, daca te interesai, vedeai ca la tvr subventiile de la buget sunt doar pentru plata releelor, deci a transmisiei semnalului...

Trimite un comentariu

sus