Skip to main content

Antenele vor ieşi şi de pe Focus Sat. Intact a retras dreptul de retransmisie

 

Focu Sat, serviciul DTH al UPC, a emis astăzi un comunicat prin care anunţă că Antena Group a retras dreptul de retransmisie pentru posturile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle şi GSP TV.

Publicitate

Conform documentului, Antena Group cere Focus Sat, pentru continuarea retransmisiei, preţuri de opt ori mai mari decât era stipulat până acum în contract.

Focus Sat are aproximativ 283.000 de clienţi, potrivit companiei. Televiziunile Antena Group vor rămâne pe Focus Sat până când CNA va aproba grila de programe modificată.

Comunicatul integral, în continuare.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Din comunicat:

  • Ȋncepând de astăzi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuţie semnat ȋntre cele două părţi este ȋn vigoare.
  • Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV.
  • Pentru a respecta legislaţia ȋn vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale). Ȋn aşteptarea aprobării oficiale din partea acestei autorităţi, clienţii Focus Sat vor beneficia ȋn continuare de posturile TV menţionate mai sus.

– Focus Sat România (operator de servicii de televiziune DTH)  doreşte să facă următoarele precizări, ȋn legătură cu retransmisia canalelor TV aparţinând Antena TV Group (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle şi GSP TV).

Ȋncepând de astăzi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuţie semnat ȋntre cele două părţi este ȋn vigoare. Decizia Antena TV Group intră ȋn vigoare ȋncepând cu data de 27.04.2012, ȋn pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii.

La ȋnceputul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Găsim nejustificată această solicitare, care, odată acceptată, ar afecta preţul abonamentelor noastre şi ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienţi Focus Sat.  .

Ne dorim ca abonaţii noştri să nu fie privaţi de vizionarea canalelor incluse ȋn abonament, prin urmare am demarat negocieri cu oficialii Antena TV Group, pentru a ajunge la un acord. Ȋn ciuda eforturilor depuse până acum, Antena TV Group nu a dorit să renunţe la solicitarea iniţială şi a refuzat orice propunere venită din partea Focus Sat. Situaţia este una de neȋnţeles, cu atât mai mult cu cât posturile TV vizate cât şi altele aparţinând Antena TV Group, au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fără condiţionări tehnice sau financiare pe teritoriul României.

Pentru a respecta legislaţia ȋn vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale). Ȋn aşteptarea aprobării oficiale din partea acestei autorităţi, clienţii Focus Sat vor beneficia ȋn continuare de posturile TV menţionate mai sus.

Considerăm că abonaţii Focus Sat nu trebuie să fie afectaţi de decizia Antena TV Group şi dorim ca ei să se bucure de grila de până acum, ȋn totalitatea ei. De aceea, ȋi asigurăm că Focus Sat a depus toate eforturile şi continuă să facă toate demersurile necesare pentru a ajunge la un acord cu Antena TV Group. Avem ȋn continuare ȋncredere că oficialii Antena TV Group vor fi dispuşi să colaboreze ȋn vederea găsirii unei soluţii.

Vezi filmul evenimentelor de vinerea trecută, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Claudiu Claudiu
    Bine spus, mai ales că la aceşti bani, poţi opta pentru HBO MAX PACK!
    Nandrolonul compară "haznaua" lor cu un post tv internaţional!
  • cornel cornel
    ai inteles asa cum esti...
    singurul cu care securistul Voiculescu a batut palma e Crin George Antonescu, de 7 ani Antena 3 il injura zilnic pe Basescu si il va injura in continuare dar il va pupa in ...pe Laurentiu Antonescu!
  • Pro Romania Pro Romania
    Salut. In italia Sky nu transmite Rai 1, Rai 2, 3...fiecare face ce doreste. Digi si Focus ar face bine sa-si faca 2-3 canale generaliste.
  • joedoe joedoe
    se pare ca Voiculescu a batut palma cu Basescu din nou! :)
  • Lucian Lucian
    Cum sunt "jurnalistii" Antenei 3??? "Profesionisti"???

    In primul rand, pot fi numiti jurnalisti? In al doilea rand, profesionisti la ce, la pupat poala popii?
  • eusss eusss
    Trebuie sa fie o smecherie aici :)

    Nu aveau cum sa isi dea in cap chiar in halul asta. UPC "i-a ajutat" mereu. Au fost primii care au bagat GSP in grila dupa ce a fost la retrasmisie.
    Acum astia de la Antene le dau in cap. Multi clienti ai Focus vor migra catre Dolce. Ce infecti antenisti.

    Da, este o afacere dar poti avea o anumita conduita chiar daca numai banul este vizat
  • matei matei
    asa ma gandeam si eu, tre' sa fie un calcul.
    presupun ca pierderea de audienta de pe RDS+FocusSat duce la pierderi din publicitate mult mai mici decat banii incasati de la Dolce.
    alta explicatie inteligenta eu nu vad, i-au tepuit pe Dolce suficient de tare cat sa li se rupa de toti ceilalti operatori insumati. E si un motiv excelent sa se victimizeze cand cineva nu vrea sa-i cumpere.
  • aidan aidan
    @Oana,nu cred ca ai facut ce ti-au spus prin intermediul micului ecran cei de la antene!NU CRED! adica faci una-doua,ce ti se spune de catre o imagine a unui prezentator? uite, ies si eu pe sticla si iti cer sa-mi dai leafa ta pe urmatorii doi ani!mi-i dai?SIGUR CA NU!ca doar esti o fiinta rationala.nu pot crede ca intr-o saptamana cineva si-a schimbat furnizorul de cablu. minunile dureaza in tara tuturor posibilitatilor 3 zile! sa vedem ce va fi saptamana viitoare, intact nu-si permite sa nu-i mai fie vazute canalale consacrate!NU-SI PERMITE! decat daca renunta la a fi: Intact!
  • aidan aidan
    se pare ca cei care iau deciziile la intact au innebunit! daca la inceput mi s-a parut ca este un abuz sa fie scosi de pe satelitul alora de la rcd-rds acum mi se par dusi cu pluta!totusi, trebuie ca exista un strop de calcul in ceea ce fac,poate iesirea din opozitie le va scadea audientele la antena3,dar ce vina au celelalte posturi ale lor? tind sa-i dau crezare celui care semneaza costica,un manager idiot poate nenoroci o institutie, vorbesc in cunostinta de cauza lucrand in tvr.
    @tavi, nu vrea nimeni sa se uite doar la ce crezi tu ca merita sa te uiti!eu vreau sa vad tot ca sa inteleg mai mult.nu-mi plac limbile, nici alea date fostului guvern nici cele date actualului(de azi) guvern, dar prefer sa fie multe televiziuni nu una de partid si de stat!pe mine nu ma incalzeste ca moare capra vecinului,ia, incearca si tu exercitiul asta de om care cugeta singur si inteligent!
  • Claudiu Claudiu
    Dacă vor scoate la licitaţie acţiunile statului, nu au numai un particpant: "ghici ciupecă cine este?" Începe cu "R" şi se termina cu "s". Şi aşa va "zbura" "motanul" şi de pe Dolce.

    Poate fi o si o strategie, dacă nu plătesc RCS&RDS, UPC cei de la Dolce vor spune: "dacă nu au plătit celelalte două, nici noi NU PLĂTIM NIMIC."
  • alez alez
    sa aflat si pretul cerut de antene care e de 8 ori mai mare decat pretul cerut pana acum
    eu recomand antenelor sa ceara bani si pe transmisia pe cablu analog si digital ca nu va plange nimeni dupa voi
  • Emilian Emilian
    Auziti bre portocaliilor, nu aveti de facut colive ceva ?
  • Costica Costica
    Asta e o idee promovata de Aura Zaharia care, isi continua planul de ingropare a Antenelor. Bai managerilor din antene voi chiar nu vedeti ca va taiati craca de sub picioare daca ascultati ideiile crete ale Aurei. V-a explicat ea ca in excel-ul ei ies bine veniturile daca puneti taxe la DTH? I-a ramas asta de cand a falimentat BoomTV ca vedea cat se plateste pentru content. Hahahahahaha. Ce manageri slabi la Intact, va facut o contabila cu voce mieroasa.
  • DTH DTH
    Antenele sunt de mizerie !!!

    Dupa scandalul cu RCS, au inceput sa dea pe post ca "RCS i-au scos abuziv din grila" si au facut campania in direct ca toti abonati DTH Digi sa plece de la Rcs&Rds si sa treaca la alt operator, acum au inceput si cu Focus sat..

    FRATILOR...astia nu au pic de bun simt !!!

    In loc sa se multumeaca ca 1 secunda publicitate = ~n zeci de mii de Euro * N abonati si sa mearga pe burta...ei folosesc un sistem foarte "bun"..

    Cer o suma de bani N miliarde de euro, si toti ii scot din grila..

    FELICITARI Antena 1 !!

    Vom plange cu lacrimi de crocodil dupa emisiunile voastre foarte interesante si educative pe care le tineti !!
  • dgfgfh dgfgfh
    acum ce o sa ai zica? tot basescu si pdl sunt de vina ca dispar si de pe upc?

Trimite un comentariu

sus