Skip to main content

Căpuşele din EVZ, platformă electorală pentru PDL

 

CE A FOST MAI ÎNTÂI, PUBLICUL SAU POLITICUL? În ultimele două săptămâni, Evenimentul zilei a publicat mai multe articole despre pericolul căpuşelor, care pot transmite boala Lyme. S-a pus în dezbatere „stârpirea” lor, de care primarul Oprescu „se spală pe mâini”.

Publicitate

„Teroarea căpuşelor” a deschis ieri ziarul. Astăzi, un interesant advertorial semnat de PDL, preia politic isteria căpuşelor.

Sunt căpuşele parte a unei campanii electorale neconvenţionale sau e o simplă coincidenţă? Cum au stat faptele:

  • Ieri, Evenimentul zilei deschidea ziarul cu „Teroarea căpuşelor”, un articol despre pericolul de a te îmbolnăvi grav cu boala Lyme din cauza înţepăturii. „Oprescu se spală pe mâini” de stârpirea căpuşelor se titra pe prima pagină. Articolul din interior detalia, cu ajutorul specialiştilor, pericolul bolii, formele ei de manifestare, incidenţa în România şi modul de tratament.
  • În ultimele două săptămâni, au fost mai multe articole dedicate acestui pericol.

Despre căpuşe, în advertorialul "portocaliu"

Astăzi, pe jumătate de pagină, campania ziarului continuă: „Războiul cu căpuşele”, titrează EVZ, pe jumătate de pagină, într-un articol (vezi foto).

Ce surprinde este însă plasat în cealaltă jumătate de pagină: marcat clar cu publicitate, tronează un articol cu titlul „Boala Lyme ameninţă Bucureştiul”. Surprinzător este semnatarul publicităţii care vorbeşte despre pericolul căpuşelor din Bucureşti: PDL.

Ce aflăm din advertorialul Partidului Democrat Liberal se confundă cu informaţiile prezentate de Evenimentul zilei în articolele publicate în ultima perioadă.

Din advertorialul PDL:

„Căpuşele din Bucureşti s-au înmulţit în această primăvară şi ameninţă sănătatea cetăţenilor Capitalei.”

"Managerul Institutului de boli Infecţioase Matei Balş, doctorul Adrian Streinu Cercel, afirmă că în fiecare zi în Bucureşti sunt cel puţin 10 cazuri de oameni muşcaţi de căpuşe. Deci, posibil, tot atâtea cazuri de îmbolnăviri cu Lyme, denumită şi boala cu 1.000 de feţe."

„Primăria Municipiului Bucureşti, instituţie condusă de doctorul Sorin Oprescu neagă, în ciuda evidenţelor, existenţa unui pericol pentru populaţie, precizând că nu există nicio sesizare oficială care să fi fost făcută în acest sens şi nu există, deci, niciun motiv pentru a se trece la igienizarea oraşului şi înlăturarea căpuşelor.”

Din articolul de ieri din EVZ, documentat jurnalistic, cu specialişti, asumat de redacţie:

„Isteria bolii Lyme a cuprins întreaga ţară.”

"România, atacată de Boala cu O Mie de Feţe"

„Primarul Sorin Oprescu promitea, încă din luna martie, că va lua măsuri, însă reprezentanţii firmei de deratizare 3D au spus că, până nu dispar maidanezii, nicio soluţie nu e eficientă.”

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Dan Andronic, acţionar EVZ: Este o campanie jurnalistică

Dan Andronic, acrţionarul majoritar al Evenimentului zilei, spune că nu este nicio legătură între campania ziarului şi advertorialul PDL.

Dan Andronic, pentru Paginademedia.ro:

"Este o campanie jurnalistică. Cronologic, noi am început să scriem în ziar de acum două săptămâni. Advertorialul a apărut astăzi, nici nu ştiam de el."

"Am pornit de la cazul actorului Şerban Ionescu. Ne-am interesat, am constatat că este o problemă, iar reacţiile de la cititori ne-au făcut să continuăm campania. Faptul că PDL a preluat-o este treaba lor. Nu are nicio legătură cu ce s-a scris în ziar."

Foto Dan Andronic: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Barbu Barbu
    Argumentatia ta este atat de patrunzatoare si clarificatoare incat face inutil orice comentariu suplimentar.
  • Dragos Dragos
    Si tu cum ar trebui sa te numesti? Nu cumva pupincurist usl-ist?
  • Barbu Barbu
    Si Realitatea TV a incercat astazi un demers asemanator. Mai timid, ce e drept. O emisiune intreaga a fost dedicata astazi capuselor si bolii Lyme. Iar moderatoarea emisiunii, Diana Enache (personaj cu simpatii basiste destul de accentuate), a tinut sa puncteze ca o "primarie, insa nu cea generala, ci una de sector" a inceput campania de dezinsectie. P. S. Cineva cu capul intreg pe umeri va realiza ca afirmatia firmei de deratizare 3D este o aberatie. In realitate, cainii maidanezi sunt doar victime ale capuselor, ca orice alta fiinta cu sange cald.
  • ziaristii lui peste ziaristii lui peste
    Petrisor,
    este corecta observatia cu advertorialul, poate crea confuzie. Diferenta este ca, in timp ce in Evz vezi ca este publicitate si cine o plateste, in mediile de informare Intact se face reclama USL& PC fara a fi mentionat acest lucru.
  • Traian Traian
    Zici Dan Andronic, zici NIRO si tragi apa : pupincuristi PDL

Trimite un comentariu

sus