Skip to main content

EXCLUSIV. Adrian Sârbu, aproape patru milioane de dolari ca şef al televiziunilor CME. Soţul Loredanei, aproape două milioane

 

Dacă salariul Andreei Esca este marea enigmă a momentului, cel al lui Adrian Sârbu, şeful său, este mai uşor de aflat. “Părintele Pro TV” a avut în 2011 venituri de peste 3,7 milioane de dolari în cadrul Central European Media Enterprises (CME), compania care operează în România toate posturile Pro TV SA.

Publicitate

Ce bonusuri a primit Sârbu, în continuare:
Peşedinte şi CEO în cadrul companiei de media care activează în mai multe ţări din Europa, Sârbu a avut un salariu fix de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat bonusuri şi compensaţii de peste 1,9 milioane de dolari, potrivit raportului anual publicat recent.

Câţi banii a câştigat sârbu în ultimii trei ani

  • Adrian Sârbu a avut în 2011 un salariu de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat bonusuri şi alte compensaţii în valoare de 1,9 milioane de dolari, ajungând astfel la venituri totale de 3,7 milioane de dolari.
  • În 2010, Sârbu a avut venituri anuale mult mai mari, de 5,5 milioane de dolari. Salariul a fost acelaşi, de 1,8 milioane de dolari, însă bonusurile şi compensaţiile au fost mult mai mari, însumând 3,7 milioane de dolari. Printre bonusuri, Sârbu a avut şi o primă de 500.000 de dolari cu care a fost recompensat pentru finalizarea vânzării operaţiunilor din Ucraina, într-o tranzacţie de 300 de milioane de dolari, despre care paginademedia.ro a scris AICI.
  • În 2009, Sârbu a avut venituri totale de 3,9 milioane de dolari: un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari şi compensaţii de 2,3 milioane de dolari.
  • Conform contractului cu CME, preşedintele CME nu trebuie să depăşească venituri de 10 milioane de dolari în 2012 şi nici în 2013 (salariu plus alte bonusuri şi compensaţii).
  • Sârbu deţine 3,5 milioane de acţiuni, clasa A, din compania Central European Media Enterprises.

 Soţul Loredanei, aproape două milioane de dolari

Andrei Boncea, fost senior vicepreşedinte pe partea de conţinut până în ianuarie 2012, a câştigat, în 2011, 1,4 milioane de dolari, din care 695.784 de dolari au reprezentat salariul său, iar restul bonusuri şi compensaţii. În 2010, Boncea a avut venituri totale în cadrul companiei de puţin peste un milion de dolari. Boncea deţine şi 10.000 de acţiuni CME, clasa A.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Sârbu în tranzacţiile CME

Conform raportului, CME a avut în 2011 tranzacţii în valoare de 4,8 milioane de dolari cu firme ce au legături cu Adrian Sârbu. Achiziţiile au fost mai ales pentru zona de programe, dar şi servicii tehnice, de producţie sau administrative. Totodată, CME a făcut diferite vânzări către firme, care au legătură directă sau indirectă cu Adrian Sârbu, în valoare de 1,2 milioane de dolari.

În ianuarie 2011 CME a cumpărat de la Sârbu compania Pro Digital, care operează Pro TV Chişinău, pentru suma de 900.000 de dolari.

În raport CME, se mai precizează că CME a mai avut afaceri cu două firme, Imagine in Action şi Abandon SRL, ambele deţinute de Alma Sârbu, fiica lui Adrian Sârbu. Media Pro Entertainment a plătit celor două companii 159.000 de dolari pentru diverse servicii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    sa nu ne mai miram atita de ce e in ograda altora.Felicitari .ei chiar merita si oricum nu e din buzunarul meu!
  • Polat Polat
    Bravo lor, merita !
  • dan nanoveanu dan nanoveanu
    Asta-i natia romana,murim de ciuda cand altii au scucces da nici in ruptul capului nu am vrea sa muncim ca ei, ci doar sa avem banii sau succesul lor.SA moara capra vecinului.

Trimite un comentariu

sus