Skip to main content

Meciul Antena - RCS&RDS s-a mutat la CNA

 

Reprezentanţii Antena Group, printre care şi Sorin Alexandrescu (CEO Antena Group), şi reprezentanţii RCS&RDS au fost prezenţi astăzi la CNA pentru a discuta recentul conflict în urma căruia posturile Intact au fost retrase de pe platforma DTH a reţelei de cablu RCS&RDS.

Publicitate

"E o problemă de acord între părţi. S-a ajuns la o situaţie nefericita pentru public", a spus Răsvan Popescu.

Pe această problemă CNA a primit sute de reclamaţii din partea telespectatorilor. Antena Group a primit, la rândul ei, peste 6.000 de reclamaţii, potrivit lui Sorin Alexandrescu.

CEO-ul a ţinut să precizeze că "platformele de tip DTH nu intră sub incidenţa art 82", care reglementează principiul must-carry.

Ioan Onisei: "Noi nu putem intra în negocierile dintre părţi".

Reprezentanti RCS&RDS:  Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora

  • Antena Group a scos  posturile Intact de pe satelit. În seara zilei de 19 de la ora 12.00 nu mai aveam dreptul să retransmitem aceste posturi. Pe 28 martie am semnat o înţelegere privind retransmisia până pe data de 20 aprilie. Am spus ca Antena Group a dat o declaraţie care lasă în sarcina distribuitorului de a prelua postul pe cablu dar nu implică obligaţia de a prelua pe satelit.
  • Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora, majorare care nu s-ar regăsi şi la abonatul de cablu.
  •  Nu cred că se poate vorbi de lipsa disponibilităţii în condiţiile în care am avut trei întâlniri într-o lună.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Sorin Alexandrescu: Ar trebui să vedeţi câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audienţe.

  • Între Antena Group şi RCS&RDS a existat un contract de distribuţie care a expirat la 31.12.2011. Până pe data de 20 aprilie au existat discuţii şi întâlniri.
  • Am transmis toată disponabilitatea de a negocia până pe data de 20 la ora 20.00. În noaptea de 19 aprilie RCS&RDS a întrerupt transmisia posturilor de pe DTH invocând principiul must-carry.
  • Ar trebui să vedeţi câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audienţe. Aceste cifre sunt cu adevărat sumele pe care RCS&RDS le plăteşte în mod constant deţinătorilor de aceste licenţe. Noi am solicitat public să arate care sunt posturile cu adevărat pentru care telespectatorii plătesc abonament. Acest document ne arată că RCS&RDS plăteşte sume considerabile pentru nişte staţii care au nişte audienţe foarte mici.
  • Despre ce respect faţă de telespectator vorbim. RCS vrea să obţină un acord gratuit să folosească sutele de milioane de euro pe care le încasează. Peste 90% dintre aceste staţii nu au niciun angajat în România.
  • RCS îşi doreşte ca angajaţii Antenelor să lucreze pe gratis ca RCS să câştige foarte mulţi bani şi să-i investească în altceva.
  • Aş vrea să pun doar o singură intrebare: de unde a finanţat RCS&RDS această investiţie într-un post care s-a închis la scurt timp, de la abonaţi?
  • Cu ceilalţi operatori avem o relaţie impecabilă.  În cazul GSP TV inclusiv CNA a încercat o mediere. Ştiţi cum a fost introdus GSP TV? Prin instanţă.

Ioan Onisei, membru CNA:Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi

  • "CNA nu se poate implica în mediere acestui conflict, mai ales în condiţiile în care este vorba de serviciul DTH, care nu se supune principiului must-carry. "
  • Este limpede că s-a creat o situaţie fără ieşire din punctul de vedere al CNA-ului. Avem 30 de zile în care ei  se pot înţelege. Avem 30 de zile în care putem aproba grila RCS&RDS şi nu ar avea niciun rost să le aprobăm scoaterea din grilă a posturilor Intact şi apoi să aprobăm reintroducerea acestor posturi.
  • Propun monitorizarea felului în care cele două părţi au comunicat acest conflict. Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi.
  • CNA va scrie un comunicat de presă în care să explicite telespectatorilor cum stau lucrurile. Facem asta ca să nu ne trezim că oalele se sparg în capul nostru. Comunicatul va fi trimis către presă în cursul zilei de mâine.

Vezi filmul evenimentelor de vineri, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • matei matei
    pe alt site e discutia din CNA pe larg.
    Domnu' director a fost intrebat ce suma a avut contractul anterior cu RDS, cel expirat, si n-a vrut sa raspunda ca e confidential. In acelasi timp doreste ca RDS sa faca publice sumele platite altor posturi.
    Nu-i asa ca omu' e genial? :))
  • rares rares
    cele mai vizionate posturi ? saraca de tine , cand ai scapat din lesa ??
  • ciudatu' ciudatu'
    Dom' Profesor, dumneavoastra sunteti?!!!
  • testoasa testoasa
    Oare de ce ati inchis Antena 1 si 3 ? Pentru ca sunt cele mai vizionate posturi ? Introduceti inapoi aceste posturi tv sau vom fi nevoiti sa nu mai platim cablu. Jos Basescu !!!
  • takada takada
    Ce surpriza va fi pe antene ca si upc+romtel sa ceara un pret mai mic pe pachetele lor de programe.daca antenele nu vor un pret mai mic atunci pa si pussy,exact cum a facut rds.

    in orice caz digi sport si filmele de la rds fac toti banii,antenele sa ramana cu show-urile pt retardati si filmele din 1900.referitor la stiri, peste tot sunt numai minciuni,asa ca netul ramane de baza pt a afla ce mai e nou in lume.
  • cristian cristian
    domnul asta director are aceeasi mentalitate de securist ca si patronul spiritual al companiei! Cum sa ceri sa se comunice sumele din contractele cu celelalte trusturi media? Alooooooooooooooooooo sunt confidentiale !!!!!!
  • adriana adriana
    Adica banii mei se duc pt un post de rahat ca Acasa ..sau pe Etno tv..la astea au bani sa le dea..
    Nesimtitilor de RCS .
  • matei matei
    Directoru' asta are un mod de gandire anormal si un patron inteligent l-ar concedia imediat.

    Daca nu era asa arogant si superior, Sorinel aparea la tv, nu Stoiceasca, si cerea scuze abonatilor ca nu a putut prelungi contractul cu RDS. In schimb, el face un scandal aberant, ca de ce RDS dau bani altora dar lor nu vor sa le dea nimic, si se mai si victimizeaza de parca ar fi o organizatie non-profit sau de parca ar putea CNA sa oblige o firma privata sa cumpere produsul altei firme private.

    A1 sunt asa obsedati de bani ca nici macar nu vor sa emita in DVB-T in Bucuresti. A3 cum poate sa o faca? Protv cum poate sa emita in DVB-T HD gratis?
  • sofia sofia
    Da stiu ca-i *te tare grija pe cersetorii din trustu' lu pisica ce face RCS-ul cu banii.Cum am mai spus ce nu inteleg mediocrii aia e ca RCS-ul poate sa-i joace si la pacanele si nu e treaba lor.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Antenele sunt disperate din cauza scaderii dramatice a audientelor si vor sa determine CNA sa oblige RCS@RDS sa plateasca banii multi pretinsi de Intact...ceea ce nu se va intimpla niciodata. CNA nu se va implica in acest litigiu, nu are cum - ptr ca platformele de tip DTH nu se supun principiului must-carry - si va cere partilor sa cada la o intelegere in interesul telespectatorilor. Intactul da comunicate de presa in care nu spune ca a cerut bani multi celor [email protected] incepe alte noi procese...
  • Florin Florin
    si daca ar intra sub incidenţa art 82“, care reglementează principiul must-carry. tot nu ar avea ce sa faca fiindca acest regulament se adreseaza doar posturilor libere la retransmisie. iar antena cerand bani nu poate intra in aceasta obligatie.

Trimite un comentariu

sus