Skip to main content

Războiul RCS - Intact continua. Şeful Antena Group: Nu suntem de acord cu suprataxa pentru programele Intact

 

Antena Group explică, într-un comunicat, de ce a refuzat propunerea RCS&RDS de a face un pachet suplimentar, cu plată, pentru serviciul DTH, Digi TV, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

Publicitate

"Din respect faţă de public, nu vom achiesa propunerii RCS, de a cere o suprataxă pentru programele TV Intact. Staţiile noastre au fost întotdeauna în pachetul de bază al companiilor de cablu, fiind repere de conţinut şi de audienţă în România", a declarat Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group.

Comunicatul integral, în continuare:

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Pe scurt, din comunicat:

  • RCS isi sfideaza in continuare abonatii, ignorind solicitarile acestora si urmarind un interes meschin: acela de a mari taxa de abonament, folosindu-se de  aceasta situatie.
  •  Din respect fata de public, nu vom achiesa propunerii RCS, de a cere o suprataxa pentru programele TV Intact. Statiile noastre au fost intotdeauna in pachetul de baza al companiilor de cablu ,fiind repere de continut si de audienta in Romania.
  • Nu vom accepta ca RCS sa impovareze telespectatorul printr-o crestere a taxei de abonament. RCS plateste sume importante pentru continut altor statii mult mai mici.

Intact Media Group isi respecta promisiunea facuta telespectatorilor sai si revine cu informatii utile privind scoaterea abuziva de catre RCS a statiilor TV Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV  din grila de programe a platformei Digi.

"RCS isi sfideaza in continuare abonatii, ignorind solicitarile acestora si urmarind un interes meschin: acela de a mari taxa de abonament, folosindu-se de  aceasta situatie.

Saptamina acesta le-am solicitat, intr-o scrisoare deschisa, sa dezvaluie sumele imense pe care le platesc pentru continut altor posturi de televiziune. Au refuzat sa arate deschidere in aceasta privinta, incercind sa isi induca in eroare abonatii,  cu scopul de a le putea justifica o noua marire a abonamentului.

In acest context:

1. Din respect fata de public, nu vom achiesa propunerii RCS, de a cere o suprataxa pentru programele TV Intact. Statiile noastre au fost intotdeauna in pachetul de baza al companiilor de cablu ,fiind repere de continut si de audienta in Romania.

2. Nu vom intra in jocul RCS care actioneaza impotriva intereselor abonatilor sai. RCS continua, cu buna stiinta, sa priveze telespectatorii de pe platforma Digi de un drept dobindit la semnarea contractului: accesul la toate programele din grila. Toti clientii RCS au prevazut prin contract accesul la programele noastre.

3. Nu vom accepta ca RCS sa impovareze telespectatorul printr-o crestere a taxei de abonament. RCS plateste sume importante pentru continut altor statii mult mai mici. Compania de cablu considera ca  sustinerea financiara a unui continut nisat e mai importanta decit interesul clientilor sai.

4. Ne datoram statutul de cel mai important grup de presa romanesc relatiei pe care am construit-o de-a lungul anilor cu publicul. Acesta ne-a ales si continua sa ne aleaga datorita calitatii , relevantei si impactului continutului creat de noi. Le vom sustine dreptul de a avea acces la programele noastre , asa cum s-a intimplat intotdeauna.

Dupa cum am afirmat inca de la momentul scoaterii abuzive de pe platforma de satelit Digi a programelor noastre, interesul telespectatorilor primeaza. Respectarea interesului telespectatorului inseamna prezenta posturilor TV Intact in pachetul de baza al tuturor operatorilor de cablu si de satelit. Miile de mesaje sosite din tara si din strainatate sustin acest adevar.  Abonatii RCS sunt telespectatorii nostri. Solicitam companiei de cablu sa nu ii ignore."

Vezi filmul evenimentelor de vinerea trecută, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    gigs-tu ai inteles ceva din articol cind l-ai atacat pe basti-sau esti atit de orbit de antene incit vrei sa faci si politica comerciala a RCS-RDS-dragule, suntem in economie libera de piata,daca nu stii,Grupul Intact nu are decit sa-si daca o societate tip UPS sau RCS-RDS lor si atunci Felix poate sa le distribuie gratis toate antenele si euforicele la cit de darnic e securistul.Sau la tine banul nu conteaza,fara numar...fara numar-dar nu cred,de vreme ce te vaiti ca ti-a crescut abonamentul cu 1 leu,inmulteste cu 6 sau 8 si iti mai convine?Ungurul de la RCS- RDS e patron pe el il intereseaza profitul nu antenele tale!!!
  • cornel cornel
    daca nesimtirea ar avea un nume s-ar numi Antena
    adica RDS si UPC si toata lumea minte numai Antena spune adevarul? Voiculescu cere bani pt porcaria aia de televiziune, bani din care plateste salariile pe 4-5 ani pt toti "muncitorii"
  • gigs gigs
    pana la urma ,totusi,de ce nu fac publice sumele platite de rcs catre televiziuni,asa am avea o imagine mai ampla a acestei situati.7 centi per abonat pt.acasa este f.mult ,acum au marit abonamentul cu un leu,cred ca pt.acasa gold.
  • antenele lu' peste antenele lu' peste
    sa-i spuna cineva lui sorinache asta ca nimeni, da' nimeni nu i-a scos antenele "din pachetul de baza al companiilor de cablu".
    Doar vreo 2 companii care livreaza DTH. Poate asa se trezeste si el si intelege ca aici este vorba de altceva.
  • Om Om
    traiasca sorin alexandrescu. cel mai bun manager din piata(alegeti voi care). doresc familiei respectuoase sa il tina cat mai mult sa ii falimenteze. este un cap luminat, dupa cum se vede. toti angajatii il respecta si ii doresc sanatate maxima,doar el putand sa le insufle spiritul acela de muncitor la program non-stop. este mai presus decat dorel. este iel.
  • mad79 mad79
    lovitura,dupa lovitura incaseaza ANTENELE.Dupa Digi,acum si Focus sat.Ma intreb care o sa-i urmeze.
    Referitor la comunicatul de mai sus,cel care l-a redactat si emis sigur a baut jumatate de sticla de tuica inainte,caci altfel nu facea confuzia intre pachetul de baza,de pe cablu si pachetul de baza de ppe satelit,unde principiul acesta must carry,nici nu exista,iar CNA0ul,a zis ca nu e de competenta lor de a reglementa,un conflict de natura comerciala,ceea ce si este pana la urma!
    Abia astept sa nu-i mai vad nici pe cablu.Din greseala mai trec pe a1 si a3,ele fiind intre 2 posturi pe care le urmaresc!
  • Maria Maria
    Bendei (RCS-RDS) e un tip foarte destept. Sorin Alexandrescu e o curva proasta. Ceea ce se vede din aceast scandal si din cel pe cale sa inceapa cu UPC.

    Nu cred numarul celor care ar renunta la la un provider pentru altul doar pentru ca au scos isteriziunile A1,2 si 3 din grila este semnificativ.

    Sorin Incompetescu a facut o tampenie si acum nu mai stie cum sa o acopere.
  • bipbip bipbip
    Incredibil cat tupeu din partea Antena Grup. Eleganta iesirea din colt a RCS-RDS care practic a transferat responsabilitatea deciziei inapoi la antene... Vor bani pe continutul ala? Sa-si asume si sa nu mai dea vina pe altii. Nu sunt fan RCS, am avut meciuri majore cu ei, dar se pare ca Antena coboara nivelul mai jos decat orice inchipuire. Rusine Antena.
  • gigs gigs
    basti stergete de bale,tocmai zicea ca nu vrea suprataxare
  • basti basti
    MAI VUVUZELELOR DE LA ANTENE "" SPECIALISTI IN MANIPULARE SI DEZINFORMARE"" EU VA DORESC TRADITIONALUL "" SA CRAPATI BINEEEE'""" EU CA ABONAT DIGI TV SATELIT NU SUNT DISPUS SA PLATESC NIMIC IN PLUS PT. MIZERIILE PE CARE LE DIFUZATI, AM DIGI TV DE 5 ANI, DA SUNT DISPUS SA PLATESC 5 RON IN PLUS SA NU VA VAD NICIODATA IN GRILA DIGI, DACA VRETI SA FITI PE DIGI FACETI UN PACHET SEPARAT, CINE VREA HAZNALE SI MANELE ANTENE SA VA CUMPERE, EU NU PLATESC JEGURI TV...FELICITARI DIGI NU VA LASA-TI .. APROPO SI FOCUS SAT NU MAI TRANSMITE ALTI 240.OOO DE FAMILII NU MAI VAD '''SPECIALISTII IN DEZINFORMARE''' SPER SA URMEZE SI DOLCE.. SI SA KRAPATI

Trimite un comentariu

sus