Skip to main content

RCS&RDS s-a întâlnit cu Antena Group. RCS vrea să creeze un pachet special cu posturile Antenei la preţul impus de Intact

 

RCS&RDS s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Antena Group pentru a rezolva problema retrnamisiei în sistem DTH a posturilor acestui grup de presă, potrivit reprezentanţilor RCS&RDS, prezenţi în şedinţa CNA de astăzi.

Publicitate

Aceştia au spus că negocierile nu s-au încheiat cu succes pentru că RCS&RDS a cerut grupului Intact să decidă care este preţul pentru pachetul de posturi ale Antena Group pentru ca distribuitorul să ştie cât să le ceară în plus abonaţilor care vor să recepţioneze respectivele canale.

Antena Group nu a fost de acord ca RCS&RDS să creeze un pachet separat pentru aceste posturi, ci ele să fie cuprinse în pachetul de bază, au mai spus reprezentanţii RCS&RDS.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    @razvan - CNN cere 20 de centi pe abonat. BBC cere 14 eurocenti. Diva 22 cent... Antenele vor 70 de centi...da, sunt convinsa ca au emisiuni de calitate net superioara, si originale nevoie mare.
  • Regia Regia
    Pai care-i logica ta ? " toate canelele pe bani sunt pe o anumita nisa , cam tot ce e la liber sint posturi generaliste " Euforia sau Antena 3 ti se par generaliste ? Mie mi se pare ca , in momentul de fata , concurenta facuta canalelor producatoare de content romanesc de catre canalele "traducatoare" de content international este incorecta; iar incorectitudinea aceasta este determinata de cablisti care stabilesc pretul abonamentelor si impartirea banilor. Hai sa ne imaginam ca, intr-o zi , toate, dar absolut toate posturile romanesti ar refuza sa fie difuzate moka pe DTH ; crezi ca s-ar mai inghesui oamenii sa plateasca doar pentru Discovery si Disney ? Atunci cand platesti un abonament de cablu , platesti ca sa vezi doar National Geographic si Axn sau vrei sa ai si Pro , Prima, KANAL D, etc ? Daca televiziunile din RO ar fi fost capabile sa creeze o organizatie profesionala puternica , asa cum au cablistii, nu ar mai fi existat genul asta de probleme... Iar la publicitate lucrurile sunt si mai simple : pentru Discovery pur si simplu nu conteaza la ce pret isi vand marfa : un punct de rating la ei e de 4 ori mai ieftin in comparatie cu Pro sau Antena si nu sunt singuri , dumping-ul practicat de televiziunile astea respectabile care au doar costuri de traducere in Ro ii afecteaza in mod clar pe ceilalti - care mai si produc nu doar traduc- si care nu iau nici bani de la cablisti.
  • razvan razvan
    "canalele respectabile" sint pe bani oriunde in lumea asta. este alegerea lor daca vind publicitate sau nu, este alegerea altora sa cumpere publicitate sau nu - e o piata libera pina la urma. fii tu sigur ca, daca nu primeau publicitate, abonamentul ar fi fost mult mai scump. si oricum, cam toate canalele pe bani sint pe o anumita nisa si cu un anumit profil. cam tot ce e la liber sint posturi generaliste. nu se pune problema de corectitudine, ci de logica :)
  • Regia Regia
    Pai si tie ti se pare corect sa fie si pe bani - adica platite de abonati aceste canale ( Discovery, Eurosport, etc ) si sa difuzeze publicitate , adica sa fie platite de advertiseri ? Atentie, eu nu sunt partizanul Antenelor, tot ce vreau sa spun aiici este ca mi se pare incorect pentru producatorii de content romanesc ( bun sau prost ) - de la Pro la Antene si de la Realitatea la Prima sa aibe concurenta in piata de publicitate de la niste canale respectabile dar care in Ro dincolo de banii din abonamente isi iau si o parte deloc neglijabila din cascavalul in publicitate , cel mai adesea la un pretde dumping.
  • TPSJO TPSJO
    O decizie justă. Nu știu însă cine va da acești bani, deși nu ar fi o sumă insuportabilă per abonat dth. Dar să ne gândim că se pot întâlni la bere doi prieteni, unul care are cablu cu unul care are lighean. Și vă dați seama oftică pe cel cu pălărie auzind de la cel cu cablu, că acesta din urmă are antenele gratis. Nu este corect. Dacă sunt gratis, libere la retransmisie, apăi să fie. Diferă cu ceva un client pe dth de un client pe cablu? Este el mai năpăstuit ? Nu primește aceeași cantitate de publicitate/oră ? Urât. Este adevărat că Eurosport și Descovery (de exemplu să zicem) sunt pe bani, dar nu doar pe dth, ci sunt pe bani at all.
  • catalin catalin
    nu se merita sa platesti nici un ban pentru mizeriile voiculesciene , cu fanfaronul de dan negru cu obositorul psd si pnl , si cu mizeria de gadea nici 1%dintre abonatii de digi satelit nu o sa plateasca pentru latrinele obosite. cel mai mult se plateste pentru maxpack, hbo, cinemax, hbocomedy, care sunt canale premium , si merita nu obositii voiculescienii cu antenele lor obosite
  • mihai mihai
    Dracu o sa plateasca sa-i vada pe pesedistii-conservatori la antenele lor politice. astia chiar nu-si dau seama ca sunt mereu pe locul doi, dupa pro tv si acum vor fi pe 15? ce ma bucur!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Marian Marian
    Sa plateasca idiotii care vor sa-l vada pe Gadea si restul latrailor!
  • rares rares
    stai linistit ca mai mult de jumatate di tara asta ar gandi ca tine , si mi se pare normal !
  • mad79 mad79
    as vrea sa platesc doar canalele strict pe care le vad si le solicit!Cu siguranta antenele nu ar face parte din aceasta categorie!
  • steven steven
    Propunera RCS-ului e de bun simt.Sunt abonat digi-dth,dar nu duc dorul antenelor desi sunt scoase de 6 zile din oferta de programe.N-as plati nici 50 de bani pentru ele.
  • Claudiu Claudiu
    Ciudat! sa ceri 7.000.000 de EURO, care este de cateva ori mai scump decat cel mai scump post tv!?
  • Gogaie Gogaie
    sa faca un pachet separat impreuna cu cartoon network, disney channel si eventual ceva de genul hustler :D
  • Costin Costin
    Poate ca o sa ceara si de la aia cate 7 milioane, sa nu fie cu discriminare :)
  • anter anter
    am inteles ca in curand se apropie scadenta contractelor de la upc si romtelecom.oare vor scadea pretul (sau mai bine "la liber") sau vor fi scosi de cei 2 operatori? :D

Trimite un comentariu

sus