Skip to main content

VIDEO. RCS&RDS a scos Antena 1, Antena 3 şi Euforia de pe antenele Digi. RCS: Antena a retras drepturile de difuzare. Antena Group: RCS&RDS a scos cele două televiziuni abuziv

 

ACTUALIZARE 5. În timpul meciului Steaua - Vaslui, difuzat pe Antena 1, în partea de sus a ecranului a rulat un mesaj în care postul le cere telespectatorilor să se adreseze altor companii de cablu. "RCS&RDS a refuzat, cu rea credinţă. să încheie un acord pentru redifuzarea Antenei 1, Antenei 3, Antenei 3, Euforia TV şi GSP TV. (...) Pentru recepţionarea posturilor Intact vă rugăm să vă adresaţi altor companii de cablu." Mesajul a fost repetat şi la filmul de după (vezi video în articol).

Publicitate

ACTUALIZARE 4. Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, a transmis astăzi, la ora 20.00, un mesaj pe Antena 3. "Astăzi, la ora 11.00, erau programate discuţii pentru prelungirea contractului, dar RCS&RDS întrerupsese deja cu multe ore înainte emisia televiziunilor din grupul Intact." Declaraţia integrală, în text.

ACTUALIZARE 3. Antena Group a trimis, la rândul său, poziţia sa: "Compania de cablu a decis , fara a isi informa in prealabil partenerii sau abonatii , sa scoata de pe platforma de satelit posturile Antena1 si Antena3, incepind cu ora 00.00 a zilei de 20 aprilie".

ACTUALIZARE 2. RCS&RDS a emis un comunicat prin care a precizat că "Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe în reţeaua Digi TV prin satelit" şi că Antena este "integral responsabilă pentru privarea abonaţilor Digi TV prin satelit de posibilitatea de a urmări Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV". Comunicatul integral, în continuare.

ACTUALIZARE 1. Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat pentru paginademedia.ro că reţelele DTH nu intră sub incidenţa articolului 82, care se referă la principiul must carry. Declaraţia integrală, în text.

Războiul Intact-RCS, faza pe ligheane. Abonaţii care deţin platforme digitale nu mai pot vedea Antena 1 şi nici Antena 3 şi Euforia începând de astăzi. Explicaţia a apărut aseară chiar pe crawl-ul de la Digi 24. Antena Group ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea celor două posturi de televiziune prin satelit.

Un abonat la Digi TV a confirmat pentru paginademedia.ro că Antena 1 şi Antena 3 nu mai pot fi vizionate pe reţeaua DTH.

Aproximativ 1,1 milioane de abonaţi are platforma DTH, Digi TV.

Textul difuzat pe crawl-ul de la Digi 24:

RCS-RDS nu mai difuzează pe satelit canalele Antena 1 şi Antena 3. RCS-RDS nu poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, suma solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 şi Antena 3.

Canalele Antena 1 şi Antena 3 au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry) chiar de către reprezentanţii Antena Group.

De aceea, împotriva voinţei sale, RCS-RDS a fost obligată să întrerupă difuzarea acestor canale, întrucât Antena Group i-a retras acordurile de difuzare.

Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limită a somaţiei, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plângeri penale. În aceste împrejurări, RCS-RDS consideră că responsabilitatea pentru privarea abonaţilor săi de posibilitatea vizionării acestor canale aparţine exclusiv Antena Group.

Preşedintele CNA: Reţelele DTH nu intră sub incidenţa pincipiului must carry

Răsvan Popescu, preşedintele CNA:

"Reţelele DTH nu intră sub incidenţa articolului 82. Ele sunt excepţia. Este o chestiune ce trebuie lămurită între cele două părţi. Singura problemă ar fi avizul de retransmisie. Cei de la RCS&RDS au făcut ieri o înştiinţare, dar nu a apucat să fie difuzată în şedinţă"

Articolul 82 din legea audiovizualului se referă la obligaţia cabliştilor de a transmite gratuit, fără a cere vreun ban televiziunilor, posturile publice şi primele 25 de televiziuni în funcţie de audienţe.

RCS: Antena a retras drepturile de difuzare a programelor

Reprezentanţii RCS&RDS au emis un comunicat prin care dau explicaţii despre scoatere celor două antene de pe satelit.

  • Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe în reţeaua Digi TV prin satelit şi, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat să întrerupă difuzarea lor.
  • RCS & RDS consideră Antena Group integral responsabilă pentru privarea abonaţilor Digi TV prin satelit de posibilitatea de a urmări Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV
  • RCS & RDS nu poate accepta să platească peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitată de Antena Group în cadrul unei somaţii trimise cu doar câteva săptămâni în urmă, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, între care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentanţii Antena Group le-au declarat în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry).
  • Precizăm că abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt şi nu vor fi afectaţi de această situaţie, programele Antena Group fiind difuzate în continuare în toate pachetele de televiziune prin cablu.
  • Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limită a somaţiei, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plângeri penale.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

COMUNICAT DE PRESĂ RCS
Bucureşti, 20.04.2012

RCS & RDS - obligată să întrerupă transmisia prin satelit a posturilor TV ale Antena Group

RCS & RDS consideră Antena Group integral responsabilă pentru privarea abonaţilor Digi TV prin satelit de posibilitatea de a urmări Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV

RCS & RDS îşi anunţă abonaţii serviciilor de televiziune prin satelit, că din data de 20 aprilie 2012, nu mai poate transmite programele Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV.
Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe în reţeaua Digi TV prin satelit şi, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat să întrerupă difuzarea lor.

RCS & RDS nu poate accepta să platească peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitată de Antena Group în cadrul unei somaţii trimise cu doar câteva săptămâni în urmă, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, între care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentanţii Antena Group le-au declarat în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry).

Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limită a somaţiei, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plângeri penale.
Considerăm că, în acest mod, Antena Group plasează interesele grupului mult deasupra interesului telespectatorilor care doresc să urmărească aceste canale şi că responsabilitatea pentru privarea abonaţilor Digi TV de posibilitatea de a le urmări revine integral Antena Group.

Totodată, ne asigurăm abonaţii că pentru noi, interesul lor primează şi că în ceea ce ne priveşte, avem întreaga disponibilitate pentru a introduce în grila Digi TV, programe de interes pentru publicul larg.

Precizăm că abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt şi nu vor fi afectaţi de această situaţie, programele Antena Group fiind difuzate în continuare în toate pachetele de televiziune prin cablu.

Antena Group: RCS a retras de pe platforma proprie DTH, în mod abuziv, posturile Intact Media Group

  • Compania de cablu a decis , fără a-şi informa în prealabil partenerii sau abonaţii , să scoată de pe platforma de satelit posturile Antena1 şi Antena3, începând cu ora 00.00 a zilei de 20 aprilie.
  • Compania de cablu demonstrează astfel că nu cunoaşte Legea audiovizualului, pretinzând Grupului Intact să-şi distribuie conţinutul posturilor TV în regim de gratuitate, chiar în situaţia în care există alte prevederi legale care reglementează transmisia pe satelit.
  • Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului şi art.13 alin 3 din Decizia CNA nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplică pentru reţelele de satelit, retransmisia în acest caz făcându-se în baza unui acord comercial între radiodifuzori şi distribuitori.

Divizia TV Intact Media Group isi manifesta dezacordul privind practicile necomerciale ale RCS&RDS. Compania de cablu a decis , fara a isi informa in prealabil partenerii sau abonatii , sa scoata de pe platforma de satelit posturile Antena1 si Antena3, incepind cu ora 00 a zilei de 20 aprilie.

Intact se afla in discutii pentru distributia in reteaua Digi a posturilor din grup inca din martie anul curent. RCS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivind ca posturile in cauza au fost declarate libere la retransmisie. Obligativitatea retransmisiei posturilor listate must carry este valabila doar in retelele de cablu. Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului si art.13 alin 3 din Decizia CNA nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplica pentru retelele de satelit, retransmisia in acest caz facindu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori si distribuitori.

Compania de cablu demonstreaza astfel ca nu cunoaste Legea audiovizualului, pretinzind Grupului Intact sa isi distribuie continutul posturilor tv in regim de gratuitate, chiar in situatia in care exista alte prevederi legale care reglementeaza transmisia pe satelit.

Reaua credinta dovedita de RCS-RDS in relatia cu Intact si abonatii sai este cu atat mai pregnanta cu cat posturile straine sunt retransmise pe sume considerabile, in conditiile in care audienta si relevanta nationala a acestora sunt semnificativ reduse fata de posturile Intact.

Mihai Gâdea: Decizia de întrerupere a difuzării acestor programe prin satelit este cu atât mai revoltătoare cu cât ea a fost luată fără vreun preaviz, ba chiar în mijlocul unor negocieri comerciale

  • Am aflat cu surprindere că decizia abuzivă a companiei RCS&RDS împiedică mii de oameni, poate zeci de mii să mai recepţioneze programele Antenei 3 şi Antenei 1. Decizia de întrerupere a difuzării acestor programe prin satelit este cu atât mai revoltătoare cu cât ea a fost luată fără vreun preaviz, ba chiar în mijlocul unor negocieri comerciale între compania de retransmisie şi compania noastră.
  • Pentru a înţelege mai exact caracterul abuziv, chiar josnic al acestei acţiuni, vă dezvălui un detaliu din interior. Astăzi, la ora 11.00, erau programate discuţii pentru prelungirea contractului, dar RCS&RDS întrerupsese deja cu multe ore înainte emisia televiziunilor din grupul Intact. Nu este prima operaţiune ostilă întreprinsă de RCS&RDS împotriva posturilor din grupul Intact. Până acum, toate ilegalităţile comise au fost reparate în instanţă.
  • Este fără îndoială un joc interesant şi manevrat îndreptat în special împotriva Antenei 3, dar care dovedeşte în acelaşi timp şi dispreţ faţă de abonaţii care sunt telespectatori fideli şi foarte numeroşi ai Antenei 1 şi ai Antenei 3.
  • Evident că ar fi ridicol să nu remarc extraordinara coincidenţă a momentului ales pentru a face linişte în eter şi debutul campaniei electorale, peste doar câteva zile. Astfel de trucuri şi operaţiuni de şantaj nu ne vor face nici să tăcem, nici să schimbăm atitudinea pe care o cunoaşteţi şi ne-aţi transmis că o apreciaţi.

Antena 1, către telespectatori: vă rugăm să vă adresaţi altor companii de cablu

În timpul meciului Steaua - Vaslui, difuzat pe Antena 1, în partea de sus a ecranului a rulat un mesaj în care postul le cere telespectatorilor să se adreseze altor companii de cablu. "RCS&RDS a refuzat, cu rea credinţă. să încheie un acord pentru redifuzarea Antenei 1, Antenei 3, Antenei 3, Euforia TV şi GSP TV. (...) Pentru recepţionarea posturilor Intact vă rugăm să vă adresaţi altor companii de cablu."

Mesajul a fost repetat şi la filmul de după.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mario mario
    la 12 noaptea la ora 00:00 dar nu aveau cine sa le scoata ca rcs rds nu lucreaza la miezul noptii
  • adiords adiords
    Poate ar trebui sa ne luam adiiiiiiio de la la voi rds rcs sau cum va mai numiti an viitor..
    Va bateti joc de noi au trecut luni bune si nu sa vazut nici o rezolvare.
  • anna anna
    Ma felicit ca am rupt contractul cu ei la vreme,adica de la inceputurile manariilor!treceti ,fratilor pe Click,e o nimica toata si suntem foarte multumiti.Faliment ...fericit ,cadere in cap de la mare distanta.Astia de la RDS_RCS se comporta mizerabil,iti pun bete in roate,functionarii se poarta mizerabil,ca si cand ei ti-ar da bani si nu tu lor!
  • adio antena adio antena
    Sincer, cati dintre voi urmaresc vreun program pe Antena 1 sau cate ore adunate pe saptamana va uitati la Antena 1? Eu am Antenele in grila digitala de la RDS dar nici inainte si nici acum nu urmaresc mai mult de 1 ora pe saptamana. Pur si simplu nu e nimic interesant pentru mine: emisiuni copiate dupa Pro TV (ceva original nu stiu sa faca), stirile au caracter politic (anti PDL si pro USL), filmele nu ma atrag la ei si multe altele. Deci ce am avut si ce am pierdut, bravo celor de la RDS ca au avut "cojones" si au luat taurul de coarne si nu au cedat sa le plateasca acea suma de bani tampiat care pana la urma se rasfrangea tot asupra abonatilor de pe platforma de satelit prin marirea abonamentului lunar.
  • datu sorin datu sorin
    Nu stiu cine e responsabil,dar nu e frumos.Nu inteleg diferenta dintre cablu si satelit.Imi lipseste Ant1.Inca mai sper intro rezolvare a situatiei.
  • carubba carubba
    ….si totusi mai revine antenele pe digi??????!!!!!
  • bahmuteanca bahmuteanca
    nu am mai citit nimic, in ultima vreme, pe subiectul asta. cred ca lumea abonata la "ligheanele" RCS@RDS s-a cam obisnuit si fara Antene, ca nu am auzit nimic de dezertari masive de la RCS@RDS catre alte companii...
  • liliana liliana
    ....si totusi mai revine antenele pe digi??????!!!!!
  • eusebio4u eusebio4u
    da'le naibii de antene si asa ca au intoxicat populatia de varsta a3a oricum nu ma uit la antene mai ales la istericii de pe antena3,niciodata nu s'au intrebat de ce a distrus iliescu tzara si cat a participat el moral la mineriade iar felix coordoneaza pe toti ca pe niste papusi din umbra....hai pa si la mai mare,munciti pt 7 mil de euro e criza nesimtitilor.
  • Consumator Consumator
    Prefer sa dispara Antena 1 definitiv daca asta vrea si asa procedeaza cu populatia mai bine sa le inchida si sa nu mai deschida nici-odata, nu mai merita la ce nea facut noua consumatoriilor, nu au procedat corectcum au facut, fara ca sa anunte macar cu cateva luni inainte doar a disparut, Consider ca siau batut joc de noi cei care plateam luna de luna corect si acum au crezut ca gata o sa fim la picioarele lor ba din contra sa-si ieie antena si sa plece cu ea.
  • Tabloidus Tabloidus
    Cred ca o parcurgere sumara a unui manual de economie (cred ca se preda in clasa XI-a) ar lamuri multe dintre dilemele de mai sus. Doua mari business-uri s-au intalnit pe traseu si ies niste scantei. Cu siguranta vor mai fi si alte mici razboaie in preajma unor evenimente importante cum ar fi alegerile politice. Cei mai buni sa castige, zic ;)
  • ame ame
    E cea putred la mijloc, tocmai la antene, care dupa parerea mea sunt unele dintre cele mai bune in domeniul lor.
  • cristi cristi
    clar! Nu e democratic sa ceri de-odata SAPTE MILIOANE DE EURO si, in plus, sa te victimizezi in direct.
  • Rahan Rahan
    orice s-ar spune asta nu e ceva democratic.
  • dan dan
    Daca dai de-un rahat in calea ta il ocolesti, normal, dar cand acestia devin 2....3... mergi in zig-zag, nu devii ridicol ? Macar pt. ca copii tai si ai vecinilor, ca sa nu calce-n ei si sa-ti murdareasca scara blocului, trebuie maturati.

Trimite un comentariu

sus