Skip to main content

Andreea Marin, despre noua emisiune: Campania "Trezeşte România!" are şansa să trezească România la o altă realitate

 

Publicitate

Andrea Marin Bănică vorbeşte într-un manifest despre Campania Trezeşte România, din care face parte şi viitoarea emisiune de pe Realitatea TV, depsre care Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, aici.

“Campania "Trezeşte România!" are şansa să trezească România la o altă realitate”, spune vedeta.

Înainte de manifest, câteva detalii despre emisiune (care va avea zece ediţii săptămânale) şi despre campanie, oferite de Sorin Enache, director general Realitatea TV:

Este parte a unei campanii, intitulată Trezeşte România, derulată de fundaţia Preţuieşte viaţa, condusă de Andreea Marin Bănică.

“Fundatia Pretuieste Viata, al carei presedinte fondator este Andreea Marin Banica, realizeaza, in parteneriat cu Realitatea TV, o campanie nationala prin care intentioneaza sa scoata in evidenta romani valorosi, de acasa sau din diaspora, de toate varstele , oameni cu idei care prefera sa actioneze, nu sa priveasca, care pot schimba vietile celor din jur, fie ca e vorba de micile comunitati din care fac parte, fie ca e vorba de mase largi de oameni.”

“În ceea ce priveste televiziunea, in cazul in care termenii parteneriatului, aflat inca in faza de discutie pe marginea conceptului , vor fi agreati de catre partile implicate, campania va avea si o emisiune saptamanala, intr-o serie de 10 editii speciale gazduite si coproduse de fundatia Pretuieste Viata, condusa de Andreea Marin Banica si difuzata de Realitatea TV.”

“Filmarile vor avea loc pe continente diferite, dar si in colturi de Romanie in care exista oameni ce pot duce tara in directia buna, aceea in care sa putem trai din nou ziua in care sa spunem fara rezerve "sunt mandru sa fiu roman. “

Campania se va regasi in revistele partenerilor Business Woman si The Marketer, precum si in toate mediile de comunicare care vor dori sa ne sustina in ideea de a recunoaste valoarea si de a ne alatura ei."
Pe net, campanie- o puteti vedea pe Facebook si pe sectiunea dedicata de pe site-ul realitatea.net ce va fi lansata in curand , precum si pe site-urile www.pretuiesteviata.org, www.scoalamamelor.ro, blogul www.andreeamarinbanica.acasa.ro si site- urile partenere;

Manifestul Andreei Marin

“Traim intr-o Romanie in care oamenii valorosi raman adesea nevazuti, neobservati, in favoarea personajelor controversate, vedete de o zi, pentru care exista intotdeauna "spatiu" destul in presa, la tv etc, pe motiv ca " fac audienta", " asta vrea publicul".

Am fost intotdeauna de principiul ca publicul poate fi si educat in spirit constructiv, poate fi invatat sa simta si sa foloseasca emotia pozitiva, poate sa inteleaga ca viata merita a fi inzestrata, traita frumos si demn pana la capat, pretuita.

Eu am trait si varful si prapastia, am vazut in 37 de ani cat altii in 80, m-am lasat traversata de mii de vieti care s-au deschis in fata mea pentru ca asa mi-a fost dat, sa intalnesc si sa ascult mii de oameni de toate culorile, credintele, de pe diverse meridiane si trepte de educatie, celebri sau necunoscuti, saraci lipiti sau foarte bogati, aflati fata in fata cu moartea sau dupa ce au depasit o pierdere grea, durerea unui razboi, suferinta unei boli pentru care "doar o minune" a insemnat salvarea, evolutia, schimbarea, transformarea.

Din toate cele pe care l-am vazut, trait, simtit , adulmecat in acest fel, am inteles un lucru important: minunile pe pamant sunt infaptuite de "oameni-minune". Nu apar din senin. Exista oameni care au idei, nu doar pentru ei insisi, ci si pentru altii, oameni potriviti la locul potrivit, pe care insa nu stim sa ii pretuim indeajuns la noi acasa, nu ii valorizam asa cum merita, nu ii iubim, le punem piedici, ii invidiem in loc sa intelegem calea potrivita pentru a ne fi tuturor mai bine: sa ii remarcam, sa ii urmam, sa fim solidari cu ei, sa ne bucuram impreuna de finalitate.

Ne uitam peste gardul vecinului cautandu-i pricina, mai degraba decat sa cautam sa facem mai bine ceva in propria curte. In schimb, ne miram cu spor si ne uitam cu vesnica admiratie la popoare mai avansate, de parca le-ar fi picat din cer ceea ce au si nici prin cap nu ne trece ca sta in puterea noastra sa avem si la noi acasa ceea ce vedem peste granite.

Se deruleaza sub ochii nostri , agresiv, la vedere, o Romanie in care frivolitatea, smecheria, violenta, scandalul sunt ridicate la rang de virtute, de divertisment de calitate, iar a face ceva bun pare desuet si e mereu pus la indoiala (" ei, are el un scop ascuns sa faca asta...") in consecinta ti se pun piedici la tot pasul pentru ca ai o idée, pentru ca lupti pentru ceva in care crezi, si o faci la tine acasa, in loc sa alegi sa-ti implinesti mai usor menirea peste hotare.

Cine sunt Romanii Invingatori? De ce i-as numi si Incapatanatii? Pentru ca indraznesc sa nu renunte. Pentru ca se ridica din genunchi si continua sa lupte dupa un soc in viata, un dezastru al naturii in mijlocul caruia s-au aflat sau un incendiu in care au pierdut totul luand apoi viata de la zero, un accident sau o boala cumplita care le afecteaza sanatatea definitiv, dupa o nedreptate care li se face in sistemul schiop in care traim si totul se misca greu, dar in care Invingatorii se incapataneaza sa se mentina in echilibru.

Sunt romani care inteleg ca a parasi corabia la greu nu e o solutie, ca a spune “nu-mi pasa, nu mi se intampla mie” nu reprezinta o alegere si inca se mai incapataneaza sa isi creasca fiii aici, desi stiu ca poate le-ar fi macar lor mai bine peste hotare.

Invingatorii se iau la tranta cu sistemul atunci cand simt ca au dreptate, si nu o fac doar pentru ei, ci schimbarile initiate de ei raman mostenire si altora. Romani fara nume sonore, care muta muntii din loc fiindca ei cred in schimbarea pe care o gandesc , dar nu sunt pretuiti, incurajati, valorificati de catre sistem sau de comunitate, desi aceasta este singura sansa ca tara sa se trezeasca din letargie.

Invingatorii sunt cei care ar putea decide sa o ia pe calea usoara, si totusi au taria de face alegerile dificile, de a urmari rezolvarea situatiei nu doar pentru ei, ci fac mai mult, ii ajuta sa iasa la lumina si pe altii. Multiplica gesturile bune, sprijinul primit la nevoie, stiu sa “dea mai departe”. Asta face din ei “oameni care sfintesc locul”, modele de urmat, supravietuitori si invingatori.

Poate ca romanii nu sunt constienti, din pacate, ca ei isi pot stabili valorile, ca nu e nevoie sa astepte sa citeasca despre ele in ziare sau sa li se spuna cum sa traiasca, ci sa aleaga cum traiesc si sa faca ceva concret pentru asta. Schimbarea nu vine de la sine, porneste din noi.

Campania "Trezeste Romania!" are sansa sa trezeasca Romania la o alta realitate, sa fie o demonstratie de creativitate si solidaritate, sa ne faca sa simtim din nou pierduta mandrie de a fi roman.

Nu mi se pare prea mult sa visez ca sta in puterea noastra sa renuntam la a sta cu bratele incrucisate, nu mi se pare prea mult sa sper ca, macar pentru copiii nostri, pentru viata lor de maine, astazi e timpul sa ne trezim"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu-Marius Barbu Liviu-Marius Barbu
    Andreea: nu iti urez succes in ceea ce faci...nici nu ai nevoie...nici tu personal, nici actiunile tale; ma voi alatura lor cu cat pot, atat ca timp, cat si financiar.
    Ne auzim!
    Liviu
  • lacatus similia mirabela lacatus similia mirabela
    DOAMNA ANDREA VA ROG SA MA CONTACTACTI SI PE MINE PT CA AM CANCER LA SAN AM 28 DE ANI SUNT BOLNAVA DE LA 23 DE ANI VA MULTUMESC 0757****** (notă: Paginademedia.ro nu publică numere de telefon pe site. numărul poate fi găsit la redacția Paginademedia.ro)
  • lacatus similia mirabela lacatus similia mirabela
    MULT SUCCES ANDREA MARIN
  • gabi gabi
    Filmulet de vazut / aratat si altora:
    http://www.hoffnungfuermorgen.ch/altersheim ==> Volle Version
  • mariana mariana
    succes doamna Andrea iar cei care latra ca si dulaii fara pic de nesimtire trebuie sa mearga neaparat la scoala, deoarece vor ramine pleava societatii. Succces si multa sanatate Andreea esti o dulce si frumoasa.
  • Camelia Camelia
    Imi place ideea.Iti doresc mult succes si mult noroc.Poate cu asta se va schimba ceva bun pentru tara,si pentru noi care sintem de multi ani afara. Dumnezeu sa te ajute te iubim mult ANDREEA.
  • elena elena
    In sfarsit ceva de calitate. Succes Andreea si lasa-i pe cei de pe margine sa latre ca doar de atat sunt in stare.
  • aidan aidan
    am o problema: andreea marin banica este ultimul om care sa intervieveze luptatorii romaniei!e e printre cele mai smechere fiinte,a reusit performanta sa faca magarii si la impartirea de ajutoare(pampersi).si, doamne, cine e producatorul?tatulici? tatulici cel cu jocul piramidal, cel care a distrus tele7abc,cel care nu plateste chirie unde are firmele si este scos cu portareii dupa ani de zile fara sa dea un sfant?el este producatorul unei emisiuni care se numeste trezeste romania?proiectul se poate regasi in multe alte emisiuni inca in viata de pe alte posturi. daca il alegeau pe dan puric ca moderator apoi aveam cele mai mari asteptari, dar cu doi pusi pe luate ma indoiesc.andreea marin "luptatoarea" pentru binele patriei,cah!secondata de tatulici?ha!ma intreb ce ton isi va lua andreea ca ala de la surprize nu cred ca tine la asa ceva...
  • popescu aurel popescu aurel
    Nu-i nimic, poate taie greata Radulescu!
  • Alexandra Alexandra
    Chiar este un proiect bun si sant ferm convinsa ca va avea si succes...
  • david david
    imi place ideea si as dori daca se poate sa pot contribui si eu la acest proiect interesant ca simplu voluntar pentru ca Romania trebuie trezita si ajutata.
  • adriana adriana
    ma intereseaza sa ma alatur campaniei
  • Adry Adry
    Imi place ideea proiectului. Succes.
  • Un om Un om
    Vaaaaaaiiii, deja mi-e greață de pisicelile ei.

Trimite un comentariu

sus