Skip to main content

Cristian Tudor Popescu, supărat pe EVZ

 

Publicitate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris ieri un editorial dur la adresa Evenimentului zilei pe motiv că ar fi dat o declaraţie în cadrul cotidianului, ce nu a mai fost publicată.

Nu-mi rămâne de spus, şi nu cu inima uşoară, decât: adio, EvZ, şi nu mai am cuvinte”, a notat CTP în finalul editorialului său.

Care este motivul supărării lui CTP, în continuare:Evenimentul zilei de ieri a publicat o dezbatere cu mai mulţi jurnalişti despre atitudinea lui Crin Antonescu faţă de cotidianul respectiv în cadrul unei conferinţe de presă. Mai precis, Antonescu l-a întrebat, într-o conferinţă desfăşurată miercuri, pe un jurnalist EVZ: “Voi, Evenimentul zilei, mai apăreţi?”.

Reprezentanţii cotidianului au luat un punct de vedere şi lui CTP faţă de reacţia politicianului, acesta a răspuns:

„Pregătindu-se pentru funcţia de preşedinte al României, dl Crin Antonescu exersează genul de batjocură agresivă, faţă de presa care nu-i convine, pe care îl practică în mod constant preşedintele actual, dl Traian Băsescu”.

Următoarea zi, opinia lui Cristian Tudor Popescu nu a mai fost publicată, dar, în schimb, apăreau punctele de vedere ale lui Ion Cristoiu, Cosmin Guşă sau Sever Voinescu.

Deranjat, CTP şi-a luat adio de la ziarul de care se simţea “legat”.

“Această decizie editorială este nu numai un exemplu de partizanat politic, în afara regulilor gazetăriei, dar şi de crispare prostească: nici prin gând nu mi-a trecut să spun ceva în apărarea d-lui Antonescu, dimpotrivă, dar simplul fapt că-i comparam atitudinea agresivă faţă de presă cu cea a d-lui Băsescu, comparaţie mai mult decât justificată, a dus la trimiterea în neant a declaraţiei mele”, a scris Cristian Tudor Popescu în editorialul său.

Textul integral, continuare:

Adio, EVZ
Am răspuns tuturor solicitărilor de declaraţii şi chiar de interviuri pe care le-am primit de la cotidianul Evenimentul zilei în ultimii ani. Am făcut-o mai ales din pricina nostalgiei. EvZ a fost ani de-a rândul prima mea lectură de dimineaţă pe vremea când se înfrunta în fiecare zi cu Adevărul. Este ziarul care a pus în pagini adevărate execuţii politico-mediatice ale subsemnatului, cum nu ştiu să mai fi făcut nişte ziarişti cu un alt ziarist.
Şi totuşi, ceva m-a legat mereu de acel ziar viu, agresiv, pătimaş, dar de multe ori sincer în răutatea lui.

Ieri, mi s-a cerut telefonic de la EvZ o poziţie în legătură cu exprimările d-lui Crin Antonescu la adresa ziarului în conferinţa de presă de la anunţarea guvernului Ponta. Secvenţa îmi scăpase, aşa că am cerut un scurt răgaz de documentare. După care am răspuns cu privire la „Voi, Evenimentul zilei, mai apăreţi?” etc. exact aşa:
„Pregătindu-se pentru funcţia de preşedinte al României, dl Crin Antonescu exersează genul de batjocură agresivă, faţă de presa care nu-i convine, pe care îl practică în mod constant preşedintele actual, dl Traian Băsescu”.

Mă uit astăzi pe site-ul EvZ şi văd grupate opiniile pe acest subiect ale d-nilor Cristoiu, Tismăneanu, Mihăeş, Guşă, Voinescu etc., lume luminată. Opinia solicitată subsemnatului străluceşte prin lipsă. Nu era convenabilă.

Această decizie editorială este nu numai un exemplu de partizanat politic, în afara regulilor gazetăriei, dar şi de crispare prostească: nici prin gând nu mi-a trecut să spun ceva în apărarea d-lui Antonescu, dimpotrivă, dar simplul fapt că-i comparam atitudinea agresivă faţă de presă cu cea a d-lui Băsescu, comparaţie mai mult decât justificată, a dus la trimiterea în neant a declaraţiei mele.
Deci, cuvântul de ordine la EvZ este: să nu apară nimic de rău de Tovarăşul.
Jalnic.
Prin urmare, nu-mi rămâne de spus, şi nu cu inima uşoară, decât: adio, EvZ, şi nu mai am cuvinte.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • imre imre
    dorel, după ce a pierdut crucișătorul...
  • bipbip bipbip
    Pe bune, pasarica? Vrei sa te urci pe masa sa-ti demonstrez? Ce agresiva era tiganca aia imputita...!?
  • Ibrail Ibrail
    Paguba-n ciuperci! Ai ajuns sa crezi ca esti mai impornant decat in realiate.D-l Basescu .nu s-a exprimat niciodata fata de o publicatie anume ,ca ar dori sa dispara din peisaj{chiar daca unele meritau asta cu prisosinta}.El a rugat doar sa prezinte faptele asa cum sunt si nu prelucrate pe la Grivco sau in vila lui Vantu.Cine a citit "realizarile" lui Popescu dupa 1990,cred ca s-a lamurit de cine este cu adevarat acest ziarist ,in special din punct de vedere al caracterului.
  • d d
    In poza e CTP sau un "Dorel" de la gaze sau apa si canal?!
  • costel costel
    Niciodata Basescu nu a jignit ziaristii decit daca a fost provocat.Mass-media a declansat razboi impotriva lui Basescu.,SR Stanescu a incercat sa-l santajeze in 2005 daca nu opreste dosarul lui Patriciu.Din acest razboi a iesit invingator Basescu si cititorii care au aflat de mizeria morala a mass-media.
  • gogaie gogaie
    bravo patratzel !!! :D
  • kiko kiko
    de acord cu ctp.
  • bangbangsheshotme bangbangsheshotme
    si Evz a raspuns ca...

Trimite un comentariu

sus