Skip to main content

EXCLUSIV: Primul interviu cu Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta

 

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă primul interviu cu jurnalistul Andrei Zaharescu, de la Antena 1, realizat la scurt timp după ce premierul Victor Ponta l-a numit în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului.

Andrei Zaharescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

„Propunerea a venit din partea premierului, săptămâna trecută. Am stat, m-am gândit, am întors-o pe toate feţele şi am acceptat. Cred că a contat modul meu de adresare către telespectator”.

Ce va face soţia lui, Andreea Berecleanu? „Râmăn să îmi fac meseria la fel de corect ca în ultimii 19 ani”, a declarat Andreea Berecleanu pentru Paginademedia.ro.

Despre propunere, despre când începe lucrul, despre relaţia cu Victor Ponta şi despre ce au în comun premierul şi fata noului purtător de cuvânt, în primul interviu cu Andrei Zaharescu în calitate de purtător de cuvânt al Guvernului:

Petrişor Obae: Cum a venit propunerea?
Andrei Zaharescu: Propunerea a venit din partea premierului, săptămâna trecută. Am stat, m-am gândit, am întors-o pe toate feţele şi am acceptat. Cred, dar nu ştiu sigur, că a contat modul meu de adresare către telespectator.

Întotdeauna, la Observator, m-am situat aproape de telespectator, ca adresare, am fost lângă el, pentru că şi pe mine mă afectau lucrurile despre care vorbeam. Mă afectau, mă atingeau ca cetăţean. Sunt lucruri care şi pe mine mă dor, cum ar fi scumpirea carburanţilor.

Când te-a sunat Victor Ponta?
Acum câteva zile.

Te-a surprins?
Evident. Mi-a dat alte nopţi nedormite.

Ai pus în balanţă lucrurile pro şi contra?
Nu cred că au fost lucruri contra. Ce îmi propun eu? Vreau să explic ceea ce explicam şi pe TV, astfel încât lumea să înţeleagă ce se întâmplă. Primul lucru în comunicare este înţelegerea. Dacă arunci cu cifre peste cifre, nimeni nu pricepe nimic. Este nevoie de cineva care să vorbească pe înţelesul tuturor.

Vreau să încerc să le explic jurnaliştilor care, la rândul lor, să poată spune mai departe publicului, clar, odată ce au înţeles despre ce este vorba.

Provocarea este să fac acest lucru din interior. Ca insider vezi altfel lucrurile.


Te ştiai cu Victor Ponta?
Sigur că da. Ne ştiam.

În ce relaţii sunteţi?
Nu ne vizităm. Când avem ocazia să ne vedem, o facem cu drag.

Este o relaţie de amiciţie?
Cred, în primul rând, că este o relaţie bazată pe respect.

Când v-aţi cunoscut?
Îmi este greu să identific exact momentul, Cu mulţi ani în urmă, în studio.

Ce v-a legat?
Faptul că şi el şi fata mea sunt născuţi în aceeaşi zi, 20 septembrie.

Înainte de propunere, când v-aţi văzut ultima dată?
Cred că în urmă cu două-trei luni.


Când începi lucrul la Guvern?
De mâine! În seara asta am făcut anunţul, pe post, am explicat şi am mulţumit publicului, mi-am făcut jurnalul, după care am mulţumit încă odată la final.

A fost ultimul jurnal?
Da, a fost ultimul.

Te vei întoarce în televiziune după mandatul de la Guvern?
Sincer, este mult prea devreme să mă gândesc la aşa ceva. Deocamdată vreau să fiu atent la ce urmează să comunic în noua calitate. Acum sunt foarte capacitat de ceea ce voi face.

Cei de la Antena ţi-au lăsat o uşă deschisă?
În primul rând, absolut toată lumea m-a felicitat. Toţi au fost foarte drăguţi, m-au încurajat.

Au fost numai cuvinte bune şi frumoase: îţi ţinem pumnii, baftă, indiferent de la cine au venit aceste cuvinte.

Ţi s-a spus „te aşteptăm aici înapoi”?
Nu s-a discutat aşa ceva. Nu se se face.

Primul lucru mâine?
Mă duc la serviciu. Nici nu ştiu la ce etaj este biroul.

Ultimul jurnal al lui Andrei Zaharescu, din 8 mai:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ndk ndk
    un ratat. s-a facut de ras.l-au incuiat jurnalistii cu intrebarile
  • lili grama lili grama
    Perfect adevarat.
  • user9 user9
    A luat spaga sigur..Sarbu, un mare manager a incercat sa ingroape toata treaba...evident ca a rasuflat, erau prea multi in tema. Dar fara legatura cu asta, omul e varza..da din maini, aiurea..are grimase penibile. Poate sunt old fashion dar nu e asta omul de stiri si cu atat mai mult potrivit ca si purtator de cuvant la guvern. O alegere proasta
  • Aleator Aleator
    Mama, ce tare esti! Tu au vrea sa recunoasca sau vrei doar sa-l faci de kakao in spatiul public? De ce nu faci tu mai bine o investigatie jurnalistica, asa cum scrie la carte. Ai niste nume mai sus care stiu din Pro mai multe decat tine. Ia exerseaza-ti priceperea pe purtatorii acestor nume.
  • Lulu Lulu
    OFTICATI-VA !!!
  • Anne Anne
    Gligorv: Aici nu discut fapta. da, eu lucram in trustul Pro in perioada aia si stiu povestea foarte bine. Oricata discretie s-ar fi cerut, s-a aflat, daca aflasem si eu, un tanar jurnalist la inceput de cariera care nu se presupunea ca putea avea mari informatii de culise, daca erau atat de secrete. Dar asta era o poveste "publica", cel putin in trust.
    Eu nu inteleg absenta unei intrebari referitoare la aceasta informatie care circula in spatiul public. Ceva de genul: In ce masura crezi ca iti va afecta credibilitatea in calitate de purtator de cuvant informatia care circula ca ai fi fost dat afara din Pro pentru ca ai fi luat spaga?
    Jurnalistic, cred ca te descalifici daca eviti tocmai cea mai spinoasa chestiune in legatura cu intervievatul. Sunt intrebari dificile, dar ele trebuie puse. Si sunt o serie de tehnici, le inveti in anul I la jurnalism, cum sa pui intebari dificile si sa nu iti ostilizezi interlocutorul.
    Un exemplu: Lazaroiu a lansat in spatiul public aluzia ca ministrul Marga a fost colaborator al securitatii. A doua zi, la conferinta de presa l-am intrebat pe ministru: Daca ar aparea in spatiul public, la un moment dat, un dosar care sa confirme aluzia domnului Lazaroiu ca ati fi colaborat cu Securitatea, ati face gestul de onoare de a va da demisia? Iar ministrul a raspuns si la intrebarea implicita: Nu am colaborat cu securitatea, nu mi s-a cerut si n-am semnat niciun angajament.
    Interbarea pentru Zaharescu nu era: ai luat spaga cand ai lucrat in pro? Era referitor la credibilitatea lui in contextul in care in spatiul public exista informatia ca e spagar.
    In concluzie, nu neg fapta si sper ca asta ai inteles bine. Nici nu spun ca e adevarata, ca eu personal n-am dovezi. :)
  • Gligorv Gligorv
    Anne, sau tu poate consideri ca daca jurnalistul Petrisor nu l-a intrebat, fapta nu exista?
  • Gligorv Gligorv
    Anne, de ce sa-l intrebe? Nu stie toata lumea care lucra in mass-media anului 2000 ca este un infractor? Si ce te asteptai, sa-i raspunda lui Petrisor ca a furat cu acte false? Crezi ca daca il intreba Sarbu inainte sa-l prinda daca fura el raspundea afirmativ? Nu? Atunci de ce mai pui problema?
  • Anne Anne
    Petrisor, ca jurnalist, sunt putin surprinsa ca din interviu lipseste tocmai intrebarea referitoare la aceasta informatie care circula in spatiul public, referitor la spaga luata. Din punctul meu de vedere era o chestiune care trebuia atinsa, oricat de dificil e sa intrebi un om despre o astfel de istorie deloc onoranta din viata lui. Existau mii ed formulari pentru a atinge si aceasta chestiune, cea mai de interes se pare pentru cititori, din moment ce comentariile sunt axate pe asta.
  • Gligorv Gligorv
    N-oi fi semnat si tu pe 100.000$ sa-ti tii gura? De ce ti-e frica sa spui ca Adrian Sarbu a musamalizat toata povestea in loc sa-l dea pe mana procuraturii? Ce, a inceput deja teroarea uselista?
  • Gligorv Gligorv
    "Dovezi nu exista" pentru ca Adrian Sarbu i-a pus pe toti cei care asistau la judecarea lui Zaharescu, prezenatori si producatori, sa semneze o hartie prin care se obligau sa plateasca trustului Pro cate 100.000 de dolari in caz ca transpira ceva. Evident ca a transpirat si cei care erau in media la acea vreme isi amintesc de cele 50 de perechi de cizme pe care i le-au gasit acasa la "perchezitie".
    Zaharescu taia invitatilor la matinal chitante si facturi, nu se stie daca nu cumva luate de pe Colentina. A fost dat de gol de o cunoscuta doamna doctor care i-a intrebat intimplator pe producatoarea daca tariful ramane cel de 2500 dolari "ca data trecuta". Zaharescu isi imbrobodea invitatii ca e nevoit sa-i autofinanteze emisiunea.
  • lili grama lili grama
    Nu sunt detalii.
  • lili grama lili grama
    Unii dintre noi am apucat si alte vremuri. Altii nu stiu sau au memoria scurta. Caracterul...Domnul Adrian Sarbu a fost si ramane un mare domn. Prietenii stiu de ce.
  • anca vasile anca vasile
    aberatii..si pure aberatii...
  • Synned Synned
    SPAGA..CAT ESTE SPAGA...STII AIA DIN 1999....ASTA DA GUVERN...CRED CA O SA'MI FIE DOR DE EMIL BOC!

Trimite un comentariu

sus