Skip to main content

Se întâmplă şi la case mai mari. BBC a confundat sigla ONU cu cea a unui joc

 

Publicitate

Canalul de televiziune britanic BBC a condundat logo-ul Consiliului de securitate al ONU cu simbolul United Nations Space Command, o instituţie fictivă din jocul Halo, care are acelaşi acronim (UNC) cu organismul executiv al Naţiunilor Unite în engleză, scrie Le Monde.

Luni, 28 mai, prezentatoarea Sophie Raworth relata criticile ridicate de Amnesty International în privinţa lipsei de angajament a Naţiunilor Unite în Siria. Şi dintr-odată, oroare: în loc de logo-ul albastru ornat cu o coroană de lauri a apărut simbolul negru binecunoscut de adepţii războiului interstelar din jocul creat de Microsoft.

Se pare că originea greşelii este o eroare în căutarea unei imagini pe Google. Din păcate, dintre toate propunerile motorului de căutare, jurnaliştii de la BBC au ales imaginea care corespundea jocului Halo.

Eroarea a fost remarcată imediat de jucătorii de Halo, iar BBC n-a omis să prezinte scuze acestora.

"BBC face toate eforturile pentru a se asigura de exactitatea tuturor imaginilor difuzate, chiar şi aşa, destul de rar, pot apărea erori. Din păcate, un logo incorect a fost utilizat în timpul unei ştiri din jurnalul News at One, pentru aceasta ne cerem scuze telespectatorilor".

După cum a remarcat, în mod ironic, site-ul MCV, poate este vorba de o eroare voluntară din partea reprezentanţilor BBC, care, apelând la mai multă severitate din partea Consiliului de securitate ONU, ar fi putut fi siguri că un erou ca Master Chief, un personaj din joc, treaba ar fi mai bine făcută.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus