Skip to main content

4 iunie: Ponta: Guvernul nu deblochează conturile TVR, televiziunea trebuie să prezinte o soluţie

 

Publicitate

PONTA NU VREA DEBLOCAREA CONTURILOR TVR. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, ieri, în legătură cu situaţia financiară a TVR, că nu are în vedere deblocarea conturilor instituţiei de către Guvern, întrucât conducerea instituţiei trebuie să prezinte o soluţie pentru datoriile de 120 de milioane de euro, relatează Mediafax.

"TVR trebuie să îmi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă acele, sunt 120 de milioane de euro datorii, în condiţiile în care TVR este singura televiziune care beneficiază de taxă TV şi este singura televiziune care primeşte subvenţie de la buget pentru relee.

Ori, eu nu vreau să se schimbe o conducere pusă de PDL şi de Traian Băsescu cu o conducere pusă de USL sau de PSD (...) Nu vreau să fie nimeni de la USL la conducerea televiziunii", a susţinut Ponta.
Ponta: Guvernul nu deblochează conturile TVR, televiziunea trebuie să prezinte o soluţie


RADU F. ALEXANDRU CERE DEBLOCAREA CONTURILOR TVR. Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, vineri, că îi cere premierului Victor Ponta "să-şi probeze buna credinţă şi respectul faţă de independenţa televiziunii publice şi să dea imediat o hotărâre de guvern" prin care să suspende pe următoarele şase luni sechestrul pus de ANAF, scrie Mediafax.

"Ar fi un gest care ar permite ca postul naţional de televiziune să rămână o televiziune liberă", a spus Radu F. Alexandru, într-o conferinţă de presă.
El a arătat că televiziunea publică este "pe lista marilor creditori" din cele trei categorii aflate pe site-ul ANAF.
Radu F. Alexandru cere o hotărâre de guvern prin care să suspende sechestrul pus TVR de ANAF


EBU CERE AUTORITĂŢILOR ROMÂNE DEBLOCAREA CONTURILOR TVR. Ingrid Deltenre, directorul general al European Broadcasting Union (EBU), îl îndeamnă pe preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri pentru ca Televiziunea Română, ale cărei conturi au fost blocate de ANAF, să poată să-şi reia activitatea normală, scrie Mediafax.

European Broadcasting Union (EBU) este cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, în care Televiziunea Română este membru.
Documentul a fost transmis şi premierului Victor Ponta, lui Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de Cultură de la Senat, dar şi Ralucăi Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor.
European Broadcasting Union îl îndeamnă pe Băsescu să ia măsuri pentru deblocarea TVR


CORNEL IVANCIUC A COLABORAT CU SECURITATEA. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât irevocabil că jurnalistul Cornel Ivanciuc - fostul şef al Departamentului de Investigaţii de la "Academia Caţavencu", a colaborat cu fosta Securitate, judecătorii respingând recursul redactorului faţă de decizia instanţei inferioare, scrie Mediafax.

Secţia de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ a respins joi recursul făcut de publicist împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Această instanţă a admis acţiunea Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), confirmând astfel că Ivanciuc a fost colaborator al fostei Securităţi.
ICCJ: Cornel Ivanciuc de la "Caţavencii" a colaborat cu Securitatea


UN REPORTER DE LA B1 IL ACUZA PE MIRCEA DIACONU CĂ L-A SCUIPAT. Reporterul postului de televiziune B1 TV la Sibiu susţine că a fost scuipat de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, în timpul vizitei pe care demnitarul a efectuat-o, vineri, la Sibiu, scrie Adevărul.

Corespondentul B1 TV Dragoş Popescu a relatat pentru postul de televiziune că ministrul a promis la începutul conferinţei de presă susţinută la Sibiu că va raspunde la orice întrebare şi pe orice tema. Astfel că, după încheierea conferinţei, reporterul B1 TV, însoţit de o ziaristă de la Agerpres, l-a abordat pe Mircea Diaconu pentru a-i pune o serie de întrebări referitoare la interpelarea sa de catre Parchetul General, în dosarul în care acesta este acuzat de conflict de interese. "Când am ridicat microfonul, ministrul a făcut un gest de genul: B1- ptiu!", a povestit reporterul.
Ulterior, Mircea Diaconu a declarat: „Nu există nici un incident la Sibiu, cu nici un ziarist".
VIDEO Un jurnalist al postului B1 TV susţine că a fost scuipat de ministrul Culturii, Mircea Diaconu


ACTIVEWATCH, SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PONTA. ActiveWatch – Agenţia de Montitorizare a Presei a trimis o scrisoare deschisă către prim-ministrul Victor Ponta în care reclamă un abuz împotriva libertăţii de exprimare, scrie Adevărul.

Potrivi organizaţiei, la Iaşi, şase cetăţeni au fost amendaţi cu câte 700 de lei pentru că au huiduit grupul în care se afla Ponta şi primarul Gheorghe Nechita.
“Considerăm că acest gest este un abuz al Jandarmeriei Române, în tradiţia consacrată a ultimelor luni, şi vă atragem atenţia că, dacă nu există o reacţie fermă din partea domniei voastre, vom crede că a fost dictat de faptul că primul ministru a fost huiduit în public”, se arată în scrisoarea ActiveWatch.
Scrisoare deschisă către Victor Ponta: Abuz împotriva libertăţii de exprimare la Iaşi


ELENA UDREA DĂ ÎN JUDECATĂ ANTENA3. După atacuri repetate lansate de Oana Stancu în emisiunea ei ”Exces de putere” la adresa Elenei Udrea, liderul democrat-liberal a decis să dea în judecată postul Antena 3, dar şi pe prezentatoare. Udrea susţine că postul TV duce o campanie de denigrare împotriva ei, ”la comanda patronului postului”, scrie Adevărul.

”După unul dintre cele mai murdare şi nedrepte atacuri la adresa mea din ultimul timp, reprezentat de emisiunea Oanei Stancu de sâmbătă seară, am decis să dau în judecată Antena 3 şi pe prezentatoarea în cauză şi, în egală măsură, să sesizez Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru abuzurile şi încălcările repetate ale legislaţiei”, scrie Elena Udrea pe blogul ei.
Udrea dă în judecată Antena 3 şi pe prezentatoarea Oana Stancu


SERILELE COREENE NU ŞI-AU PIERDUT PUBLICUL. Chiar dacă nu mai fac ratingurile ameţitoare din 2010, serialele coreene se află încă în topul celor mai urmărite producţii, scrie Evenimentul zilei.

Difuzate iniţial doar de TVR, în 2009, apoi şi de Euforia, producţiile au ajuns într-un an şi jumătate cele mai vizionate seriale din România. În 2012, ele au încă un public fidel, ce se întâlneşte pe forumuri şi bloguri, cum ar fi koreafilm.ro.
Pentru Petrişor Obae, editorul paginademedia.ro, serialele coreene "sunt o alternativă la ce este pe piaţa TV în acest moment, iar principalul punct de atracţie ţine de specificul şi cultura unei zone puţin prezente în spaţiul TV. Cu tot ce implică acestea - de la gastronomie şi viaţa de zi cu zi la artă şi ierarhii sociale. Şi fac asta fără să forţeze audienţa cu tot felul de artificii (nu există scene de nuditate)".
Serialele coreene au încă un public fidel


GOOGLE A RECLAMAT MICROSOFT LA COMISIA EUROPEANĂ. Google a reclamat Microsoft şi Nokia la Comisia Europeană (CE), acuzând companiile că ar conspira pentru utilizarea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală şi brevetelor pe care le deţin împotriva rivalilor din industria smartphone, notează Mediafax.

Google susţine că Microsoft şi Nokia au transferat 1.200 de brevete către compania canadiană MOSAID, ale cărei afaceri vizează dobândirea şi valorificarea agresivă drepturilor de proprietate intelectuală, în principal prin litigii.
Microsoft şi Nokia cooperează strâns în arena smartphone, dezvoltând în parteneriat telefoane cu sistem de operare Windows Phone, în încercarea de a prinde din urmă Apple şi Google.
Google a reclamat Microsoft şi Nokia la Comisia Europeană pentru practici anticoncurenţiale


NEWS INTERNATIONAL AR PUTEA PRIMI 500 DE PLÂNGERI CIVILE. News International, compania lui Rupert Murdoch care edita „News of The World“ s-ar putea confrunta cu un mare val de plângeri din cauza interceptărilor telefonice ilegale, scrie Adevărul. Mai mult de 500 de plângeri de natură civilă au fost depuse în Marea Britanie de către victimele interceptărilor ilegale realizate de tabloidul „News of The World“.

În prezent, 49 de oameni au dat în judecată compania, iar printre ei se află Cherie Blair, tatăl lui David Beckham sau fotbalistul Wayne Rooney.
Compania lui Murdoch s-ar putea confrunta cu peste 500 de plângeri civile


EUROPENII STAU 15 ORE PE SĂPTĂMÂNĂ PE INTERNET. 65% dintre Europeni au acces la Internet şi petrec, în medie, aproape 15 ore pe săptămână online, arată ultima ediţie a studiului Mediascope Europe referitor la obiceiurile de consum media ale europenilor, prezentat în cadrul Congresului Interact, organizat de IAB Europe la Barcelona, relatează HotNews.ro. Studiul arată între altele că mediul online devine mediul cu a doua cea mai mare rată de pentrare în Europa, după televiziune, că peste 90% dintre europeni citesc ştiri online, că 51 milioane de europeni folosesc tablete pentru a accesa Internetul, iar timpul petrecut online se apropie de cel pe care europenii îl petrec în faţă televizorului.
€‹VIDEO Studiu Mediascope despre consumul media în Europa: 427 de milioane de europeni sunt online şi petrec în medie 15 ore pe săptămână pe Internet


CEL CARE A FINANŢAT CREAREA FACEBOOK ARE ORIGINI ROMÂNE. Eduardo Saverin (30 de ani), cel care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg să dezvolte reţeaua de socializare Facebook, spune că bunicul său, Eugenio Saverin, este un evreu de origine română, scrie Wall-Street.ro, care citează Forbes.

Eugenio Saverin a părăsit România înainte de al Doilea Război Mondial şi s-a stabilit în Brazilia. De altfel şi bunicul cofondatorului Facebook a fost antreprenor, el fondând în 1952 lanţul de haine pentru copii Tip Top.
Eduardo Saverin, cel care a finanţat crearea Facebook, are origini române


THE INDUSTRY CAUTĂ ABONAŢI PRINTR-UN CONCURS DE SLOGANURI. TVR anunţă lansarea versiunii de mobil a site-ului TVR Info. Publicaţia de media a trustului Intact, The Industry, încearcă să atragă noi abonaţi printr-un concurs în care câstigatorii merg la festivalul internaţional de publicitate Cannes Lions.

The Industry, încearcă să atragă noi abonaţi printr-un concurs în care abonaţii sunt invitaţi să propună un slogan pentru această revistă, câstigatorii urmând să fie trimişi la festivalul internaţional de publicitate Cannes Lions. Concursul se desfăşoară în perioada 1 iunie-8 iunie.
Pe scurt: TVR lansează versiunea de mobil a TVRinfo.ro. The Industry caută abonaţi printr-un concurs Cannes Lions

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus