Skip to main content

8 iunie: Ghiţă şi Vîntu se bat în declaraţii. Teszari, mai puţin în RCS

 

Publicitate

GHIŢĂ ŞI VÎNTU S-AU ACUZAT ŞI CONTRAZIS, INDIRECT, ÎN FAŢA JUDECĂTORILOR. Sebastian Ghiţă a declarat ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat ca martor în procesul de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, că s-a simţit ameninţat de omul de afaceri şi că acesta i-a cerut 200.000 de euro pe lună spunând că altfel îl va decredibiliza în mediul de afaceri, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, Sorin Ovidiu Vîntu a spus în faţa judecătorilor că datorită contractului de management încheiat cu acesta, nu era nevoie să-l şantajeze şi putea să-i ceară oricât, mai scrie Mediafax.


Sebastian Ghiţă, patronul România TV:
"Sorin Ovidiu Vântu mi-a spus personal că trebuie să-i plătesc 200.000 de euro pe lună, că altfel rupe contractul (de manageriat al postului Realitatea TV - n.r.), că mă va decredibiliza în mediul de afaceri, că voi pierde bani, că mă va da afară. Întrucât situaţia se degrada continuu, m-am hotărât să fac o plângere la Parchet."

"Am încercat să aplanez neînţelegerile, având în vedere că investisem aproximativ şase milioane de euro (în trustul Realitatea - n.r.) şi nu puteam să las lucrurile aşa şi să plec de acolo”, a mai povestit Ghiţă întâmplarea din benzinăria de pe DN1.

Sorin Ovidiu Vîntu:
"Puteam să-i cer două milioane pe lună. Aveam posibilitatea legală, nu trebuia să-l şantajez sau să-l sperii. Puteam cere oricând renegocierea contractului de management (pentru postul Realitatea TV - n.r.)", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.
Vîntu a spus că Sebastian Ghiţă e "o unealtă" de care se folosesc personaje din structurile de informaţii sau Parchet.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai afirmat că Sebastian Ghiţă i-a luat televiziunea (Realitatea TV, din care s-a desprins ulterior România TV - n.r.) în lunile în care el a fost arestat. "A funcţionat acolo pe echipamentele mele, iar prin arestarea mea i s-a înlesnit acestui ins acapararea unei investiţii de peste 25 de milioane de euro, mă refer aici la echipamente şi spaţii", a declarat Vîntu.
Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Cezar au cerut ieri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, achitarea acestora pentru acuzaţiile care li se aduc.


ZOLTAN TESZARI, MAI PUŢINE ACŢIUNI LA RCS&RDS. Zoltan Teszari, cel care controlează RCS&RDS, şi-a redus participaţia directă la compania de telecomunicaţii, de la 2,02%, la 1,76%, în timp ce Ovidiu Ghiman, care în 2009 a plecat de la RCS&RDS la Romtelecom, şi Valentin Popoviciu nu mai apar în acţionariatul comunicat de firmă la CNA, scrie Mediafax.
Înainte de modificarea acţionariatului, Teszari Zoltan avea 2,028447% din acţiuni, Popoviciu Valentin şi Ghiman Marius Ovidiu - fiecare - 0,399904% din pachetul de acţiuni.
În prezent, potrivit documentului depus la CNA, acţionarii RCS&RDS SA sunt: Cable Communications Systems N.V. (Olanda) - 88,540427%, RCS&RDS SA - 7,829878%, Teszari Zoltan - 1,768108%, 14 asociaţi persoane fizice (nenominalizate nici în documentul depus la CNA, nici la Registrul Comerţului, n.r.) - 1,861539% şi doi asociaţi persoane juridice - 0,000048%.
Zoltan Teszari şi-a redus participaţia la RCS&RDS; Ghiman şi Popoviciu nu mai apar în acţionariat


TREI JURNALIŞTI DIN ARDEAL, AMENINŢAŢI DIN CAUZA UNOR ARTICOLE. ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei solicită sprijinul autorităţilor pentru protejarea jurnaliştilor maramureşeni Ioan Romeo Roşiianu şi Claudiu Florescu, la adresa cărora există indicii serioase că au fost proferate grave ameninţări, ca urmare a unor articole scrise de către aceştia despre returnările ilegale de TVA, scrie Adevărul, care citează un comunicat al orgaizaţiei.
Integritatea fizică a celor doi jurnalişti ar putea fi în pericol, potrivit înregistrării unei discuţii dintre un al treilea jurnalist (căruia, din motive de securitate, îi vom proteja identitatea) şi omul de afaceri maramureşean Dan Bucată, afirmă ActiveWatch.
În cadrul acestei discuţii, Dan Bucată a recunoscut că l-a ameninţat prin interpuşi pe jurnalistul Ioan Romeo Roşiianu.

Dan Bucată i-a spus interlocutorului său că le va face rău jurnalistului Romeo Roşiianu şi familiei sale şi că îl va abuza sexual pe jurnalistul Claudiu Florescu, mai spune organizaţia.
Cei doi jurnalişti au depus plângeri la Poliţie. Dezvăluirile lor cu privire la returnările ilegale de TVA, publicate începând cu anul 2008, au făcut ca 16 persoane să fie arestate şi 29 de persoane să fie judecate în stare de libertate.
Jurnalişti maramureşeni, ameninţaţi


DIGI 24 IAŞI ÎNCEPE EMISIA LUNI. Digi 24, televiziune ce aparţine reţelei RCS& RDS, începe pe 11 iunie, de la ora 19.00, emisia primei sale staţii de ştiri locale, cea de la Iaşi, scrie Evenimentul zilei. În grila de programe se regăsesc, de luni până vineri, şapte jurnale de ştiri, un talk-show dedicat subiectului zilei şi o emisiune cu informaţii despre dinamica pieţei muncii. Alte două emisiuni săptămânale – una sportivă şi alta gen “Reportaj” – vin să întregească oferta DIGI24 Iaşi.

Proiectul Digi 24 Statii locale este un proiect amplu prin postul îşi propune să deschidă alte şapte staţii locale în următorul an: Timişoara, Oradea, Constanţa, Braşov, Craiova, Cluj Napoca si Galati.
DIGI24 Iaşi debutează cu ştiri şi emisiuni despre piaţa muncii


ULTIMA EMISIUNE ELECTORALĂ DE LA DIGI24 SE ÎNCHEIE ÎN ELICOPTER. La final de campanie electorală, Cosmin Prelipceanu încheie, în această seară, "din elicopter" emisiunea electorală "Alege la Digi 24", de la postul de ştiri al RCS&RDS, scrie HotNews.

Emisiunea începe la ora 20.00 şi, potrivit unei informări de presă, Prelipceanu "îi va avea invitaţi, într-o transmisiune efectuată de la înălţime, de deasupra Bucureştiului, pe analiştii politici Alex Radu, Sabina Fati, Răzvan Ionescu şi Vasile Dâncu". Transmisiunea va fi făcută din elicopter şi de pe clădirea magazinului Cocor. Pe parcursul a trei săptămâni, emisiunea "Alege la Digi 24" a inclus transmisiuni din 13 oraşe.
Pe scurt: "Alege la Digi 24" - final în elicopter


APROPO MEDIA A LANSAT SITE-UL UNVINPEZI.RO. Apropo Media, divizia de e-commerce a Mediafax Group, a lansat ieri site-ul de comerţ online Unvinpezi.ro, dedicat descoperirii vinului de calitate, cu oferte de produse premium la preţuri cu discount şi livrare la domiciliu oriunde în România, scrie Ziarul Financiar.

Pentru prima dată în România, pasionaţii de vinuri alese, cu vârsta de peste 18 ani, pot achiziţiona prin intermediul Unvinpezi.ro un număr limitat de sticle de vin de calitate, oferite la un preţ preferenţial, doar pentru o zi şi în limita stocului disponibil.

Conceptul este simplu: în fiecare zi, Unvinpezi.ro oferă un alt sortiment de vin, produs în România sau importat din oricare alt colţ al lumii, alături de explicaţii care îi ajută pe cei nou-veniţi în lumea acestei pasiuni să descopere ce se ascunde în spatele numelor şi etichetelor.
Unvinpezi.ro, un site de comerţ online dedicat descoperirii vinului de calitate, a fost lansat joi

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus