Skip to main content

Andreea Marin, ambasador în lupta împotriva violenţei în familie

 

Publicitate

Andreea Marin Banică a fost numită Ambasador Naţional pentru Campania Respectului  pentru implicarea sa de până acum în lupta împotriva violenţei domestice.

Andreea Marin Banică: „La fiecare 30 de secunde, o româncă e victima violenţei în familie. Doar în primele 3 luni ale acestui an au fost înregistrate 1400 de cazuri de violenţă domestică şi 27 de persoane au murit, dar nu uitaţi: doar 25% dintre cazurile de violenţă domestică sunt mărturisite. În Campania Respectului, ne propunem un lucru concret: să strângem bani pentru 1.000 de paturi destinate adăposturilor pentru mame şi copii din România, adică dublarea numărului de locuri existent.”

În Romania, există 53 de adăposturi, mult prea puţine pentru nevoia existentă, pentru victimele violenţei domestice.

O poveste tragică:

Povestea cutremurătoare a Ramonei: a fost violată de soţ de faţă cu copiii sai, acesta i-a deschis operaţia făcută în urma cancerului de col uterin să le arate că nu are nimic, şi a fost bătută cu capul de perete în prezenţa lor, astfel încât copiii au ajuns să creadă că aşa e normal şi le-au spus la un moment dat asistenţilor de la Centrul Tranzit să nu cheme salvarea, să o lovească cu capul de perete, că astfel îi trece.

Aşa l-au văzut pe tatăl lor făcând şi aşa au înţeles că e firesc să se întâmple. Dupa toate astea, Ramona, care până la cei 30 de ani ai săi a trăit durerea cât alţii într-o viaţă, şi-a luat inima-n dinţi şi a părăsit domiciliul conjugal şi a ajuns la Centrul Tranzit din Baia Mare, unde a primit adăpost şi sprijin spre a începe o nouă viaţă. În emisiunea Trezeşte România de vineri, 22 iunie, a primit doua veşti: Fundaţia Preţuieşte Viaţa îi va plăti chiria unui apartament până la toamnă, când primarul din Baia Mare a promis că cei trei vor avea propria lor locuinţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jokoo jokoo
    nu ar vrea tanti sa fie si imaginea campaniei pentru protejarea romanilor de vedete ratate si sacaitoare ? eu as fi primul care ar sustine aceasta campanie. De le ce mai resusciteaza oameni buni ? Le fac si lor un rau pentru ca le cuprinde depresia cand vad audientele (dar parca era si imaginea unei campanii cu depresia asa ca se descurca) si noua, pentru ca tin ocupate cate 2-3 ore ale unui canal de stiri cu tot felul de lucruri deja prezentate (intr-adevar cu un ton mai putin miorlait) de alte posturi/ziare etc.
  • Catalin Catalin
    Foarte buna emisiune, se pare ca in Romania mai exista calitate unde pitipoancele analfabete si cocalari nespalati nu murdaresc cristalele lichide ale tv-ului. BRAVO ANDREEA SI REALITATEA TV!!!

Trimite un comentariu

sus