Skip to main content

Canon EOS, 25 de ani

 
Canon EOS, 25 de ani

Publicitate

Canon a marcat astăzi 25 de ani de cînd a introdus tehnologia EOS, printr-un eveniment informativ presărat cu momente artistice. În cadrul evenimentului aniversar EOS 25 de ani, Canon a prezentat în premieră în România modelul EOS 650D.

Sistemul Canon EOS a apărut în martie 1987, odată cu lansarea camerei modelului EOS 650 SLR şi a trei lentile EF interschimbabile, printre care şi modelul EF 35-70mm f/3.5-4.5. Din 1987, EOS a ajuns să fie cea mai extinsă gamă de camere foto DSLR, obiective interschimbabile şi accesorii din lume.

Abreviere de la “Electro Optical System” (dar şi numele zeiţei zorilor, fiica lui Hyperion, în mitologia greacă), seria EOS a fost primul sistem complet electronic montat pe un obiectiv, reprezentând o nouă generaţie de camere AF SLR. Principala inovaţie adusă de sistemul EOS a fost conectarea complet electronică a obiectivului cu corpul aparatului, ceea ce a marcat apariţia unei noi generaţii de camere Autofocus SLR.

În cadrul evenimentului aniversar de astăzi, Alex Gâlmeanu a vorbit despre aparatele Canon şi fotografie în general.

Fotografia a fost încă de la început o revoluţie, a spus Gâlmeanu.

Directorul de imagine Petru Păunescu a prezentat, în premieră, un scurt metraj cu buget mic, filmat integral cu aparatul C300 şi realizat într-o zi. Iată filmul, înregistrat la eveniment:

După jucarea unei scenete bazate pe ideea că "fotografia fură sufletele oamenilor", i-a fost înmînat lui Dragoş Mihai Bardac un aparat Canon EOS 5D Mark III, ca premiu la concursul online organizat de companie.

Foto: Îmidoresc.ro

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus