Skip to main content

Cum sunt împărţite meciurile europenelor si Olimpiada intre TVR si Dolce

 

Publicitate

Campionatul European de fotbal va fi transmis în România de TVR şi Dolce Sport. Postul public detaliază câte şi ce partide de fotbal vor putea fi urmărite la Dolce Sport şi câte pe canalele Televiziunii Române.

Şi Jocurile Olimpice de la Londra vor fi împărţite între TVR şi Dolce. TVR estimează


o reducere a cheltuielilor de jumătate de milion de euro din parteneriatul cu Dolce.

În baza parteneriatului încheiat cu Dolce Sport, TVR estimează o economie importantă pentru cheltuielile tehnice, de peste jumătate de milion de euro.

Cum sunt împărţite europenele la TV în România şi cum va fi transmisă Olimpiada în continuare:

TVR difuzează, în perioada 8 iunie-1 iulie, toate cele 31 de meciuri din cadrul Campionatul European de Fotbal EURO 2012 din Polonia şi Ucraina, dar şi rezumate, ştiri şi talk-show-uri dedicate acestui eveniment.

Partidele vor fi difuzate în direct sau înregistrat, pe TVR 1, TVR 2, TVR HD, dar şi de Dolce Sport, în urma parteneriatului încheiat de televiziunea publică şi postul deţinut de Romtelecom, la finalul anului trecut.

  • Toate cele 31 de meciuri din cadrul EURO 2012 vor fi transmise live pe site-ul TvrInfo.ro, realizat special de TVR pentru această competiţie.
  • La TVR 1 şi TVR HD telespectatorii pot urmări meciuri în direct, de la orele 19.00 şi 21.45.
  • TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrările partidelor din faza grupelor, transmise în direct de Dolce Sport, imediat dupa încheierea acestora, de la ora 00.00.
  • Din faza sferturilor, toate partidele vor fi transmise în direct de TVR, simultan cu Dolce Sport.

Dolce Sport va difuza şi o parte dintre competiţiile de la Jocurile Olimpice de Vară (Londra, Marea Britanie).

  • Telespectorii TVR vor putea urmări transmisiunile de atletism, gimnastică, canotaj, caiac-canoe, nataţie, scrimă, dar şi meciurile echipei naţionale de polo, singura calificată la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Sublicenţierea drepturilor de transmisie a unor competiţii sportive este un demers legal şi necesar în contextul financiar actual al televiziunii publice. O soluţie care a îmbinat dorinţa de a oferi fotbal telespectatorilor TVR cu importanţa reducerii costurilor de transmisie.

Ce presupune acest parteneriat?

În baza bunei colaborari, cele două televiziuni au realizat în ultimele luni schimburi de conţinut pentru ştirile sportive.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cecelea cecelea
    Mihai, probabil ca esti strungar la TVR, sau tapitzer, ceva. Sigur nu esti de pe la marketing sau programe. Dolce isi masoara audienta si nu e zero. Digi Sport, aia pe care i-ai pomenit, nu si-o masoara.
  • geo geo
    fii mai incisiva, Carmen Maria...adica TVR da 9 mil euro ptr tot turneul si revinde ptr 1,5 mil euro jumatate din meciuri, unele f interesante si in exclusivitate live la tv. daca TVR isi urmarea interesul scoatea la licitatie pachetul de meciuri si, poate, scotea mai multi bani. dar e un bun obicei, TVR cumpara la greu si f scump competitii sportive, a se citi CLeague, si le revinde la pret de nimic "pretenilor" de la Dolce. si ce inseamna "schimburi de conţinut pentru ştirile sportive", ca toata lumea are dreptul sa preia la stiri, cu mentionarea sursei, citeva secunde dintr-o transmisiune a concurentei. de exemplu, la stirile tvr am vazut golurile meciurilor transmise in direct de Digisport si nu cred ca a existat vreo intelegere de "schimburi de conţinut pentru ştirile sportive"...DolceSport e o capusa pe spinarea televiziunii publice.
  • mihai mihai
    Am vazut ca articolul este scris laudativ la adresa TVR si la modul cum a facut o afacere din cedarea unor meciuri la Dolce Sport. Nu s-a facut nicio afacere pentru TVR ci pentru Cosmin Cernat si Vlad Enachescu care sunt fini. Exista o oferta dubla de la Digi Sport pentru Euro 2012 si Jocurile Olimpice, dar ce sa vezi drepturile le-a castigat Dolce, fara nicio licitatie. Daca le-ar fi luat Digi TVR ar fi fost mult mai castigata, dar paraindaratul si comisioanele sunt mari. Este rusinos ca meciuri precum Anglia - Franta sau Germania - Portugalia sa fie la Dolce la care nu se uita nimeni. De ce credeti ca Dolce nu vrea sa i se masoare audienta? Ati ghicit este zero. Daca s-ar fi masurat si in cazul lor probabil ca unii ar fi zburat demult de acolo. Rusine TVR, rusine Cosmin Cernat.
  • cornel cornel
    Vedeti ca linkul catre tvrinfo nu merge. E pusa o virgula in plus.

Trimite un comentariu

sus