Skip to main content

DOCUMENT. Avocata care a cumpărat Click reprezintă agenţia lui Patriciu şi cere ieşirea Odyssey din insolvenţă

 

Emilia Ciucan, avocata care a cumpărat marca Click! la licitaţie, reprezintă Odyssey Communication, agenţia de publicitate aflată în insolvenţă şi deţinută de Dinu Patriciu.

Publicitate

Paginademedia.ro a intrat în posesia documentului prin care Ciucan & Associates, în numele Odyssey, cere instanţei ieşirea din insolvenţă a agenţiei de publicitate. Ieri, 13 iunie, a fost termenul de judecată. Acţiunea a fost introdusă în aprilie.

CONTEXT. Licitaţia pentru vânzarea Click! a fost făcută, săptămâna trecută, în contul unei datorii de 3,5 milioane de euro a Adevărul Holding (deţinută de Patriciu), către Odyssey (firmă în insolvenţă, tot a lui Patriciu). Dinu Patriciu nu avea dreptul să participe, nici direct, nici prin interpuşi.

PROCES. Ce solicită instanţei Ciucan şi Asociaţii, în numele Odyssey:

  • Măsura închiderii insolvenţei faţă de subscrisă, ca efect al renunţării creditorului introductive la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.
  • Într-un limbaj mai accesibil, Ciucan, în numele Odyssey, cere ieşire din insolvenţă pentru că firma care a introdus cererea de insolvenţă anul trecut, New Age Advertising, şi-a recuperat banii.
  • Din informaţiile Paginademedia.ro, după deschiderea insolvenţei, au apărut şi alţi creditori, pe lângă New Age, motiv pentru care insolvenţa şi-a urmat cursul.

Argumentele Ciucan & Associates, conform documentului intrat în posesia Paginademedia.ro:

  • În momentul deschiderii insolvenţei, Odyssey era solvabilă.
  • Când New Age a formulat cererea de renunţare la judecată, nu mai erau alţi creditori participanţi la proces. “Judecătorul sindic, cu nesocotirea gravă a normelor procedurale şi a principiului disponibilităţii, a continuat judecata şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, contrar voinţei persoanei care a investit instanţa – creditorul executiv”, susţine Ciucan & Associates.
  • Instanţa a continuat procedura insolvenţei, ignorând cererea de renunţare a creditoarei la judecată.

Deschiderea procedurii insolvenţei este nelegală, susţine Emilia Ciucan în document.

Emilia Ciucan, avocat şi pentru alte filme ale lui Dinu Patriciu

Ciucan & Asociaţii a reprezentat în instanţă în ultimul an companiile Minimax Discount şi Bet Cafe Arena, deţinute de Dinu Patriciu.

Relaţii mai vechi:

  • Inainte de a fi partener la Ciucan & Associates, Emilia Ciucan a fost aproape sapte ani consultant juridic independent pentru Grupul Rompetrol, ca avocat pentru companiile din grup si Corporate Secretary, potrivit avocatura.com.
  • A coordonat toate proiectele Rompetrol de finantare, piete de capital si fuziuni si achizitii. Are in portofoliu si coordonarea tuturor activitatilor corporate ale companiilor din Grupul Rompetrol.
  • Potrivit EVZ.ro, în urmă cu doi, S.C. DP Holding S.A.  (n.r. D.P. Dinu Patriciu) a împuternicit-o cu mai multe atribuţii în administrarea reaturantului Heritage. Împuternicirea apare în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3950 din 16 septembrie 2010. Potrivit Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SC Heritage Restaurant SA, ea a fost împuternicită de acţionarul majoritar S.C. DP Holding S.A. cu mai multe atribuţii în activitatea societăţii.

“Pentru a acţiona, individual şi nu împreună, în calitate de împuterniciţi ai Societăţii, cu puteri depline şi autoritate necesară în scopul reprezentării Societăţii în faţa oricărei autorităţi din România (cum ar fi Oficiul Registrul Comerţului, autorităţi fiscale, banei comerciale, notari publici etc.) sau în relaţie cu terţe persoane, în orice chestiune legată de înregistrarea hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inclusiv, dar fără a se limita la semnarea Actului Constitutiv actualizat al Societăţii, oricărei declaraţii, formular, plata oricăror taxe etc. cu posibilitatea să delege terţelor persoane pe care le consideră necesare unele/toate puterile cu care au fost investiţi.”

Săptămâna trecută, mai multe mărci aparţinând lui Dinu Patriciu au fost scoase la licitaţie după ce agenţia Odyssey a executat silit Adevărul Holding pentru datorii de peste 15 milioane de lei (3,5 milioane de euro), după cum paginademedia.ro a anunţat, în premieră, aici.

  • Emilia Ciucan a cumpărat marca Click! (pentru 2,5 milioane de euro), dar şi alte două mărci Click FM licitate. Emiliei Ciucan i s-a atras atenţia că poate fi un interpus al lui Dinu Patriciu, dar a declarat că participă în nume propriu.

  • Anca Constantinescu (autoarea expresiei Ciocu' Mic), care a câştigat două dintre mărcile Click! - Bucuresti 106,2 Click FM doar radio şi Clic, a refuzat să plătească achiziţiile în valoarea de aproape 13.000 de euro. Ea a depus plângere penală pentru înşelăciune, în cazul licitaţiei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

  • Încă din timpul licitaţiei, avocata Ancăi Constantinescu a atras atenţia că unul dintre avocaţii Adevărul Holding lucrează, în calitate de colaborator, la cabinetul Emiliei Ciucan.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus