Skip to main content

EXCLUSIV. Cosmin Cernat: "nu există niciun argument pentru suspendarea mea"

 

Publicitate

POZIŢIE. “Nu există niciun argument pentru suspendarea mea”, spune Cosmin Cernat, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro. Directorul departamentului sport din TVR a remis o poziţie în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, cu titlul “Suspendare cu valoare …zero”.

CONTEXT. Poziţia lui Cosmin Cernat vine în contextul în care Sorin Burtea, membru în consiliul de administraţie al TVR a vorbit despre posibila suspendare a lui Cernat din funcţia de Director al departamentului sport, după cum a scris GSP.

Ce spune Cernat despre contractele TVR:

  • "Despre mult mediatizatul contract cu Romtelecom as vrea sa le reamintesc tuturor oamenilor, ca el este in derulare. Mai mult, Departamentul economic al TVR nu poate sa emită factura, dacă un contract nu este aprobat de Comitetul Director sau de Consiliul de administraţie al SRTv! Contractul a reprezentat in egala masura o garantie importanta pentru alte angajamente financiare, iar salariile celor 3000 de angajati au putut fi platite in continuare."
  • "Am reuşit 2 reesalonari ale datoriei uriaşe, de peste 20 de miloane de euro, reprezentând plati către UEFA Champions League, fără dobânzi si penalitati."
  • În poziţia remisă în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, Cosmin Cernat trece în spune că meciurile din liga campionilor vor fi luate de TVR cu “un preţ mai mic cu 80%” faţă de vechiul contract (adică aproximativ 7,5 milioane de euro).

În continuare, integral, punctual de vedere al lui Cosmin Cernat, Directorul Departamentului Sport din TVR, trimis în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

Suspendare cu valoare...zero

Din respect pentru milioanele de oamenii care m-au privit vreme de aproape 2 decenii la televizor, din respect pentru milioanele de romani care plătesc taxa tv, din respect pentru cei trei copii si familia mea si, nu in ultimul rând, pentru persoanele din top managementul companiilor cu care am purtat discuţii vreme de 1 si jumatate, îmi doresc sa fac publice următoarele:

1. Din momentul preluarii functiei de director al departamentului sport am economisit, fata de anii precedenti, peste 1 milion de euro la nivelul cheltuielilor tehnice si operationale.

2. Am reuşit 2 reesalonari ale datoriei uriaşe, de peste 20 de milioane de euro, reprezentând plati către UEFA Champions League, fără dobânzi si penalitati! Ultima din ele este întinsa pana in Decembrie 2014.

3. Am reuşit sa păstrăm meciuri din UEFA Champions League, pentru voi cei ce plătiţi taxa, cu un preţ mai mic cu, atenţie, 80 de procente!!!! Va las Dvs placerea calculului. Exista aprobare a Consiliului de administraţie in acest sens!

4. Am achiziţionat meciurile din deplasare ale echipei naţionale a Romaniei, cu aproape 30 de procente mai jos, fata de contractele precedente. Si aici exista aprobarea Consiliului de administraţie!

5. Am readus competiţii care au fost "pierdute" de TVR in anii trecuţi, spre exemplu Campionatele Mondiale de gimnastica. Si aici exista aprobare a consiliului de administraţie!

As vrea sa adaug aici inca o performata editorială exceptionala realizată in acest an: interviurile realizate de fostul capitan al Barcelonei, Gica Popescu, la microfonul televiziunii romane, cu Pep Guardiola, dar si studioul de la finala UCL de la Londra, de pe Wembley, unde invitaţi au fost Hagi si Popescu.

Emisiunea Replay a trecut pe TVR 1, iar Marius Mitran a venit in redacţia Sport, din birourile vetuste situate pe la subsolurile TVR-ului.

Sunt doar cateva exemple, pilonii importanti ai unui management privat, intr-o companie de stat.

Despre mult mediatizatul contract cu Romtelecom as vrea sa le reamintesc tuturor oamenilor, ca el este in derulare. Mai mult, Departamentul economic al TVR nu poate sa emită factura, dacă un contract nu este aprobat de Comitetul Director sau de Consiliul de administraţie al SRTv! Contractul a reprezentat in egala masura o garantie importanta pentru alte angajamente financiare, iar salariile celor 3000 de angajati au putut fi platite in continuare, inclusiv cel al domnului Burtea.

Pornind de la aceste argumente, o sa-l rog public pe domnul Sorin Burtea, ale carui emisiuni au audiente aproape de zero, sa inceteze cu atacurile sa îşi argumenteze declaraţiile, dar si afirmatia din ziarele de azi prin care va propune suspendarea mea. Pentru restul atacurilor lansate de domnia sa îl anunţ public ca ne vom întâlni in instante.

Pentru voi, colegii mei din TVR am un singur mesaj, continuand ideea lansată de amicul Moise Guran: nu va lăsaţi calcati in picioare si, spuneti tot adevarul!

Aparati-va pentru ca probabil, nu o sa o facă altcineva in locul vostru.
Ridicati privirea din pământ către turnul televiziunii, sub care s-a închinat înainte sa inchida ochii domnul Iosif Sava si veţi simti exact ce am vrut sa va spun.

Va multumesc,

Cosmin Cernat

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Reporter Reporter
    Cosmine, textul tau e plin de greseli de punctuatie. Esti jenant, de-a dreptul jenant cand te iei de audientele lui Burtea, care n-au nicio legatura cu fondul problemei, cu furaciunea pe care ai facut-o cu Dolce. Tu n-ai raspuns la intrebari esentiale. Una ar fi daca nu cumva casa de avocatura care a "asistat" acest contract fraudulos nu are cumva legatura (prin nevsasta, cumnati, fini etc) cu Horatiu Nicolau, traditionalul tovaras de combinatii al lui Enachescu?!
  • livia pila livia pila
    Totusi, Cernat, baiatule, incearca sa dai dovada de putina demnitate. S-a facut public modul fraudulos in care ai luat concursul de director in dauna lui Andi Vilara, sunt limpezi masinatiunile tale incorecte facute impreuna cu colonelul Lazescu, ai fost prins mergind la cumparaturi cu masina de seerviciu. Demisia, baiatule!!!! Demisia!
  • mihai mihai
    Tupeul lui Cernat nu are margini. Dupa ce s-a dovedit cu acte, desi contractul il facuse disparut pana sa vina autoritatile sa-l solicite, ca a dat meciuri sub pretul minim impus si a mai plusat cu doua pentru finul sau Enachescu, acum ce face tot el e victima? Este incredibil ca inca mai este in functie pe BANII NOSTRI, adica 97 de milioane de lei vechi pe luna. Daca in TVR se vrea schimbarea si revenirea pe plus ar trebui sa scape foarte curand de aceste capuse. Una dintre ele este Cosmin Cernat care traieste foarte bine din "PREMIERILE" de la Dolce. Rusine TVR pentru ca il mentii in functie pe un om care a negociat contracte impotriva intereselor TVR care ar trebui sa fie de fapt interesele noastre ale celor care dam banii...
  • Othello Othello
    Cosmine,

    N-ai lamurit nimic, baiatule!
    1. Pe Mitran l-ai adus fara concurs, desi omul e bun la palavrageala, e mai subtire cu munca;
    2. Povesteste-ne cum de ai promovat-o pe dna Enachescu, nasa ta din Sardinia, pe post de "interimar permanent" la transmisiuni. De ce tocmai ea?
    3. Ce aprobari ale CA au avut contractele cu Dolce, cand doar Lazescu le-a semnat?
    4. Nu ti se par nesimtit de mici sumele pe care ai vandut meciurile?
  • Andrei Andrei
    la brutarie, cu jefuitorii din tvr la brutarie!
  • ics ics
    Sa spunem adevarul, stimabile ? Sigur vrei asta ? Pai poate vrei sa spunem ca nevasta lu' domnu' Dolce, fatuca lu madam Hura, are un Mercedes nou nout, si un ditamai "gipanu", toate luate din salariu, evident ! Asta in timp ce restul angajatilor, exceptie TVR Info si smecherii, au salarii de toata mizeria.
    Cat priveste alaturarea ta fata de nume MARI ale TVR si ale culturii, cat si faptul ca sportul "are audienta" nu e in niciun caz vina ta, insa e o mare dovada de tupeu, pentru ca, se stie, intotdeuna poporului i-a placut "circul" si painea; Iar tu, ai vrut sa le furi pana si "circul" !
  • Paul Paul
    Amice, tu nu meriti suspendare.
    Tu meriti PARNAIE !
  • Horea Horea
    Citez:
    "Aparati-va pentru ca probabil, nu o sa o facă altcineva in locul vostru.
    Ridicati privirea din pământ către turnul televiziunii ..."

    Vorbe dle. Cernat. Daca n-ai pe cineva acolo sus in "turn", nu obtii nimic!
    "Pilitura" le rezolva insa pe toate! daca n-o ai ...
  • aidan aidan
    aoleu, cat de deplasata e alaturarea unui monstru sacru, a unei enciclopedii ambulante, l-am numit pe iosif sava, de numele unui terchea-berchea care are un dragut de dosar penal de curand!tot ce stiu despre cernat e ca numai la tvr a prins osanza, in privat n-a facut purici si nu s-a batut nimeni pe el! noroc cu rodica culcer ca altfel nu mai vedea tvr-ul din postura de sef! nu mai vedea tvr-ul DELOC! nimeni nu-l inghite, a venit cu pile si mereu a facut dume financiare.care milioane de romani care-l privesc? nici pe raduleasca n-o privesc atati romani si aia barem arata traznet!ca doar nu o crede cernat ca e vreun meci de fotbal international?

Trimite un comentariu

sus