Skip to main content

M.Ap.N confirmă: Robert Turcescu e locotenent-colonel în rezervă. Turcescu: E o eroare regretabilă

 

Publicitate

Ministerul Apărării Naţionale (M.Ap.N.) a confirmat, la solicitatea postului Antena3, gradul de locotenent colonel al jurnalistului de la B1 TV Robert Turcescu.

De cealaltă parte, Robert Turcescu a spus într-o scrisoare adresată M.Ap.N şi postată pe Facebook că pentru el acest lucru reprezintă o "regretabilă eroare" şi solicită de urgenţă "îndreptarea acestei situaţii prin revenirea la starea de fapt: cetăţean român care nu şi-a satisfăcut stagiul militar şi, prin urmare, nu poate aparţine corpului ofiţeresc al Armatei Române".

În plus, jurnalistul de la B1TV a mai spus că în situaţia în care nu i se va anula gradul primit "în mod accidental" îşi rezervă dreptul de a "acţiona în judecată MAPN pentru prejudicii grave de imagine şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de acest lucru".

Răspunsul de la Ministerul Apărării primit de Antena3

În emisiunea Sinteza zilei, de ieri seară de la Antena3, Mihai Gâdea a prezentat răspunsul primit de la Ministerul Apărării Naţionale cu privire la gradul militar primit de Robert Turcescu în 2010.

În documentul care poartă antetul Ministerului Apărării se spun următoarele:"Domnul Turcescu Robert figurează în evidenţele M.Ap.N ca ofiţer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010."

Scrisoare adresată de Robert Turcescu Ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în continuare:

"Domnule Ministru,

Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!). Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.
Intrucit aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse.
In caz contrar, in acord cu legile statului roman, imi rezerv dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru.
Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, Sector 1, strada......

Cu speranta unei rezolvari urgente,
Robert Turcescu
Jurnalist"


Autoironia lui Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu a deschis ediţia de ieri a emisiunii "Sub semnul întrebării", difuzată de B1 TV, cu un număr ironic la adresa celor care au spus despre el că ar fi colonel în Armata Română şi membru PDL.

Astfel, jurnalistul a venit în emisiune îmbrăcat cu o mantie portocalie şi având o pălărie army, simbol pentru basca de colonel.

"Da, trebuie să fac mărturisiri complete şi am zis că nu mai este cazul să mă ascund. Lucrurile sunt evidente, clare. Mi-am luat efectivele din garderobă, mi-am luat pălăria de colonel şi m-am îmbrăcat în portocaliu. Mi-am luat şi pistoletul, mai ales că este perioada în care se poartă armele", a spus Turcescu în emisiune.

Contactat ieri de Paginademedia.ro, Robert Turcescu a spus că el nu cunoaşte această situaţie şi că dacă s-a întâmplat să-i fie oferit gradul de colonel ar fi trebuit să fie înştiinţat şi, eventual, să semneze o hârtie în acest sens. Jurnalistul a prezentat ieri mai multe argumente împotriva declaraţiilor făcute de cei de la Antena3, cum că ar fi colonel în armata română. Vezi argumentele lui Turcescu aici.

În lista prezentată de Antena3 cu colonei în rezervă, ridicaţi în grad de fostul Ministru al Apărării, figurează şi Alexandru Lăzescu, fostul preşedinte director-general al TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hash Hash
    Stimata doctor Amy, ai un vocabular de doi lei, o exprimare asijderea, o sintetizare penibila a ideilor si o amestecatura de sentimente pe care nu le poti traduce in cuvinte.
    Mai direct, esti varza si singurul lucru care te anima e doar placinta oranj ce te hraneste. Este de inteles patima ce o pui in a o prea-slavi, dar am o vest proasta - doctorii de genul tau n-au loc in societatea uselista, iar PDL nu va mai conduce prea curand, dupa toate semnele.
    EMIGREAZA ! Numai asa vei supravietui !
  • profesor profesor
    Cine are timp si dispozitie sa priveasca manipularile ordinare ale lui Gadea, "colonelul" in solda armatei lui Voiculescu? Desi nu cred ineptiile raspopitului ... prefer un colonel in armata romana ... decat un "colonel" in armata voiculesciana! Restu' e cancan!
  • Marian Petran Marian Petran
    Amy Neagoe, bati campii, tata.
  • Amy Neagoe Amy Neagoe
    Scuzaţi-mă că numai acum şi azi, îmi pierd timpul pe internet, dar aşa după cum voi sunteţi ca restul comentatorilor pe net, aşa sunt şi membrii acestei societăţi de..nedreptăţite şi nedreptăţiţi, cum ziceţi voi.
    În termeni strict academici, dar şi statistici-internaţionali şi naţionali-este o naţiune de analfabeţi. Ca voi..aceşti USLişti care vă daţi nedreptăţiţi însă aţi excelat întotdeauna, în plagiere şi în copiat şi în hoţie şi analfabetism, iar ceea ce fac Antenele mai ales, e ceva de nedescris. Terorism şi făţărnicie şi prostie şi hoţie şi jucat teatru non-stop, în mass-media şi în terorismul de zi după zi. Ca să rezum, mie mi-a trebuit un master în politici internaţionale şi resurse de studiu în limbi străine, luat pe bune şi nu prin copiat şi pile, ca majoritatea, dar şi documentaţie secretă de la MApN şi de la Ministerul Justiţiei-fostul, numai- ca să îmi dau seama că numai şi numai o persoană care are 1.educaţie şi 2.experienţă în securitate şi apărare-inclus diplomaţie, înţelege cu adevărat ceea ce însemnează politica unei ţări. Şi, într-adevăr, Colonelul Turcescu e unul dintre cei mai deştepţi şi realişti jurnalişti. Dar ştiţi de ce? Simplu: fiindcă în armată NU ai voie să plagiezi..eşti pedepsită şi pedepsit imediat. Năstase şi Ponta, or fi auzit ce e aia Armată şi nu orice grad militar, mai ales? Îmi e aşa de silă de USL şi partidele care îl compun..Punct.
  • aidan aidan
    numarul mare de civili facuti colonei si generali peste capul adevaratilor oameni de cariera este foarte umilitor pentru armata! chiar, cati colonei si generali fara o zi de armata avem si cu cat sunt remunerati? credeam ca suntem o tara de civili dar vad ca ne coplesesc generalii in rezerva!lazescu are dosar penal din 2006, cum poti face un cercetat penal colonel, cum poti face un acuzat de furt, presedintele tvr?? in ce lume traim? am cazut cumva in gaura iepurelui din alice in tara minunilor si nu ne-am prins?
  • nicanor nicanor
    Turcescu a fost facut direct LT.COL in 15.04.2010 si colonel in 2011 de oprea
  • kiko kiko
    da pe oprea ala nu il da nimeni in judecata pentru mizeriile astea? cum adica sa faci ofiteri superiori simpli cetateni care nici macar nu au facut armata? chiar ministrul apararii poate face orice cu armata romana???? mi se pare oricum greu de crezut ca turcescu nu stia de faptul ca era locotenent-colonel... nu e chiar o chestie de genul: vecine, te-am pus pe lista cu 5 lei la fondul de rulment... si oricum, daca tot vrea sa dea gradul inapoi, sa dea si vila pe care a primit-o prin anl, desi era destinata tinerilor militari din mapn. sau stai... o fi fost activat ofiter mapn tocmai ca sa primeasca vila aia din spatele casei presei, construita pe terenul armatei? obae, ia verifica, te rog...
  • Lu Ka Lu Ka
    Multi dintre acesti colonei si ce-or mai fi ei,sunt absolventi al unei curs Colegiul National de Aparare.Toti cantaretii,actorii,jurnalistii mai bagaciosi si chiar fosti securisti l-au absolvit.Cu aceasta patalama ies ei in intampinarea intrebarilor.Eu nu as da mare importanta acestui cerc sau curs.Jumatate din cantaretii anilor 80 l-au fregventat si terminat.
  • Mioara romaneasca Mioara romaneasca
    Cel mai important in acest moment este sa se stie cati sunt in functii si ce EFORTURI FINANCIARE se fac pentru a le plati drepturile financiare/salariale.Colonei cu miile sunt facuti in ultimii 5-10 ani,ganditi-va cate se puteau plati cu acesti bani aruncati pe pupincuristii partidelor!
  • Hash Hash
    Cu ocazia unui chiolhan cu tar fe si manele dat de don Oprea si de donshuara AnaxTase, intr-un zbor de incercare cu elicopteru' intre doua sedinte PDL, aflate din intamplare pe traseu.
    Te luminasi ?
    Zi m ca da !

    PS - Base imi zice sa-ti trimit bezele. Cica stii tu ce-nseamna.
  • pontanacu pontanacu
    Era bine daca MApN ne spunea cu ce ocazie a fost avansat Robert Turcescu, chiar si in rezerva.
  • Hash Hash
    Domnule ministru, daca tot m-ati prins si pentru ca vreau sa trec in ochii fraierilor drept ziarist independent, va rog sa mascati apartenenta mea la PDL si sa ascundeti de ochii publicului gradul meu de ofiter, nu usor cumparat, ca numa' io stiu cate patesc si patimesc pentru asta.
    De aceea, si pentru ca vreau sa fiu folosit si in urmatoarea campanie PDL unde sa trec, din nou, drept un ziarist vertical si impartial, va rog domnule ministru sa ascundeti tot ceea ce ma leaga de PDL pentru ca, nu ? o fac in slujba patriei, ca asa ii spun eu contului meu din banca.
  • Mioara romaneasca Mioara romaneasca
    Ar trebui ca organele in drept sa i-a masurile necesare pentru a repara aceste greseli prin facutul la apelul bocancilor ofiteri superiori.Sunt foarte multi facuti asa peste noapte.Organele in drept trebuie sa aplice legea si sa ia masurile care se impun.Si eu cunosc un astfel de colonel facut peste noapte si culmea culmilor este integrat in sistem.Dupa umila mea parere, este o secatuire voita a resurselor MAPN-ului si implicit a tarii.Asteptam cu interes si alte descoperiri de acest gen.Turcescu este unul din cei multi,nu este caz izolat!
  • Geo Geo
    Cam tot ce se asociaza cu PDL,cu Basescu si cu toata clica asta,merge pe jecmaneala societatii si pacaleala oamenilor seriosi si simpli.Turcescu a mers pe premiza ca daca se prinde cineva renunta daca nu ramane asa.Ce mai conteaza cu unul in plus sau in minus.Atata timp cat il sustine pe actualul presedinde si doctrina partidului portocaliu cu orice pret,merita si el un premiu,asa ca-ntre smecheri.Ideea este ca nimeni nu crede in acest turcesc si de aceea nu-i pot spune acum ceea ce as putea sa-i spun unui om normal:RUSINE!

Trimite un comentariu

sus