Skip to main content

PRESA DE AZI: Cazul acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta

 

Acuzaţia de plagiat adusă premierului Victor Ponta domină ca subiect pe prima pagină a celor mai multor ziare centrale. Excepţie fac ziarele de sport şi tabloidele.

Publicitate

Un alt subiect tratat de ziare pe prima pagină este scandalul privind trecerea Institutului Cultural Român în subordinea Parlamentului.

Săptămânalele de satiră se bat în titluri şi caricaturi dintre cele mai hilare. Astfel, Kamikaze a întocmit o Listă neagră a lui Victor Ponta în care se află Copiatorul Xerox, cu explicaţia: Pentru că a copiat mai multe lucrări de doctorat decât el. Şi mai bine.  şi Bear Grylls - Pentru că părea că poate supravieţui mai mult decât Iliescu. 

Caţavencii titrează pe prima pagină: "Ţărani, puneţi mâna pe boierii minţii", iar în josul paginii stă întrebarea: "Ne întoarcem oare pe vremea lui Nea Nero? Intelectuali creştini şi democraţi de la ICR sunt martirizaţi în arena publică de nişte brute fioroase, antrenate în luptele de plagiatori".

Iar Academia Caţavencu deschide ediţia din această săptămână cu titlul "Eu când vreau să fuhrer, fuhrer!", iar pe trei sferturi din pagină stă o poză trucată cu Victor Ponta - în haine şi cu o tunsoare asemănătoare lui Hitler.

Adevărul anunţă acelaşi subiect pe prima pagină cu titlul "Cel mai cinstit guvern". "Victor Ponta - Plagiator; Mircea Diaconu - Incompatibil".

Evenimentul zilei titrează pe prima pagină: "Marţea neagră pentru USL", amintind aici scandalul de plagiat în care este implicat premierul.

România liberă a stat de vorbă cu patru profesori de drept, care i-au desfiinţat apărarea lui Victor Ponta. Iar ziarul Puterea deschide ediţia de astăzi cu titlul "Premier plagiator, ministru lacom".

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor de azi, în rubrica Presa de azi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus