Skip to main content

Preşedintele Radioului Public îşi dă demisia

 

András István Demeter, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), şi-a depus astăzi demisia demisia, scrie TVRinfo.ro.

Publicitate

În explicaţia oficială, preşedintele Radioului Public spune că motivul este "blocajul financiar existent".

Acest blocaj ar fi fost cauzat de nerespectarea de către autorităţile competente ale statului a dispoziţiilor Legii de funcţionare a SRR, periclitând astfel difuzarea programelor posturilor publice de radio.

András István Demeter în solicitarea depusă la Parlament:

"În calitate de ordonator principal de credite pentru fondurile alocate de la bugetul de stat, am epuizat toate posibilităţile legale de a soluţiona blocajul financiar existent.

Mai mult, conform previziunilor comunicate recent de ministerul de resort, situaţia va persista, în formă agravată, chiar şi pe viitor."

Ce a cauzat această criză financiară despre care vorbeşte preşedintele Radio România?

"Retragerea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune a radioascultătorilor nemulţumiţi de scăderea calităţii recepţiei sau de micşorarea ariei de acoperire cu semnal radio", a mai precizat Demeter.

În ciuda crizei financiare fără ieşire despre care vorbeşte preşedintele radioului public, raportul de activitate pe 2011 au fost adoptate de Parlament. În plus, anul trecut, SRR a fost pe profit, în creştere chiar faţă de 2010. datele din rapoartele de activitate, în continuare:

Potrivit raportului de activitate pe 2011, SRR a avut anul trecut venituri în cuantum de 405.314.961 de lei (faţă de 400.555.177 de lei în 2010) şi cheltuieli de 400.477.389 de lei (faţă de 398.890.537 de lei în 2010).

În 2011, Radioul Public a înregistrat un profit brut de 4.837.572 de lei (4.209.533 de lei - profit net), în creştere faţă de 2010, când profitul brut a fost de 1.664.640 de lei (334.454 de lei - profit net).

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, pe 26 iunie, rapoartele de activitate şi execuţia bugetară a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru anii 2009, 2010 şi 2011.

Societatea Română de Radiodifuziune deţine în prezent posturile: Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale, Radio Chişinău, postul online pentru copii Kids Radio şi agenţia de presă Rador.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    “Retragerea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune a radioascultătorilor nemulţumiţi de scăderea calităţii recepţiei sau de micşorarea ariei de acoperire cu semnal radio”

    Poftim ? de cand a inceput sa scada acoperirea RRA sau RRC ?
    RRA, RRC si RRM consuma curentul degeaba. Posturile astea 3 + cele regionale insumeaza sute de emitatoare FM toate ce emit 24/24 cu puteri de ordinul zecilor de KW.
    RRA si RRC acopera intreaga tara!

    Mai grav e ca un post de radio cu acoperire nationala ca RRC, cu 44 frecvente FM toate de mare putere, aduna mai putini ascultatori decat filialele locale care au 1, maxim 2 frecvente:
    Radio România Cultural 193.900 (!!!)
    Radio România Oltenia Craiova 421.200
    Radio România Iaşi 514.200
    Radio România Timişoara 199.600
  • Panama Panama
    SRR se implică activ în desfăşurarea activităţilor de impresariat pentru propriile formaţii artistice, organizarea concertelor, a festivalurilor şi spectacolelor cu publicul. Realizează activităţi publicitare pentru emisiunile şi publicaţiile proprii, pentru beneficiari din ţară şi din străinătate. Efectuează activităţi de cercetare şi proiectare, precum şi lucrări specifice tehnicii audio, pentru nevoile proprii sau ale altor beneficiari din ţară sau din străinătate, urmăreşte rezultatele cercetării ştiinţifice şi valorificarea acestora în condiţiile legii, promovează progresul tehnic şi ştiintific în activitatea sa. În domeniul extern, SRR colaborează cu partenerii externi în domeniul unor programe radiofonice; realizează schimburi de filme şi programe de radiodifuziune. Reprezintă România în relaţiile cu organismele internaţionale de profil şi stabileşte relaţii de colaborare cu organizaţiile de radiodifuziune şi televiziune din alte ţări. Radio România emite pe trei posturi naţionale: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural şi Antena Satelor. De asemenea, emite Radio România Internaţional 1 (în limba română) şi Radio România Internaţional 2 (în 10 limbi străine). La nivel regional, difuzează pe 9 canale, un canal fiind dedicat exclusiv muzicii clasice - Radio România Muzical. Mai există două posturi pe internet: Radio3Net şi Radio România Junior (pentru copii şi tineret). IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Societatea Română de Radiodifuziune au semnat un acord de colaborare prin care urmează să-şi asigure sprijin reciproc de asistenţă informaţională, precum şi schimb de experienţă în domeniul studiilor de audienţă şi ale relaţiilor cu ascultătorii.
  • je je
    corect, CA actual al SRR a fost cel mai plimbaret din istoria radioului, andrash facea orice la srr, doar radio nu. un gunoi!
  • florin florin
    Demeter Istvan a fost cel mai incompetent si infantil sef la SRR din ultimii 50 de ani. A sfidat salariatii, si-a ales consilieri pupincuristi si obsedati sexual ( Diaconescu Zorin), absolventi de limba rusa, dati afara pana acum de doua ori din SRR, Pe bani publici a fost cu tot alaiul, (Consiliul de Administratie) la Cluj Napoca dar nu pentru a cunoaste problemele din teritoriu si a se intalni cu salariatii ci doar pentru chefuri. De doua ori a fost cazata conducerea SRR la Casa Tineretului in frunte cu Demeter. Desi stia ca la Radio Cluj incompetentul Zaharescu,( cumnatul lui Gavra si ginerele securistului tortionar Mateuta de la Securitatea Oradea,) gestioneaza in mod fraudulos institutia a refuzat sa dea ochii cu salariatii multumindu-se cu excursiile de grup la Salina Turda si vizitele la birturi. Sa-ti fie rusine Demeter. Ne bucuram foarte mult de plecarea ta. Nu-ti vom duce dorul.
  • ileana lucaciu ileana lucaciu
    Demnă de apreciat demisia sa morală în situația în care o "dictatură" guvernamentală acționeazâ în forță politică. Nu am colaborat cu Radioul, dar apreciez ca ascultător programele sale.

Trimite un comentariu

sus