Skip to main content

VIDEO. Protagonista reclamei RMGC contestă spotul cu Maia Morgenstern

 

Publicitate

Sanda Lungu, protagonista reclamei Roşia Montana Gold Corporation, s-a prezentat astăzi în faţa Consiliului Român al Publicităţii (RAC)  pentru a contesta spotul difuzat pe TV pentru Salvaţi Roşia Montana cu Maia Morgenstern.

Sanda Lungu a precizat în faţa membrilor RAC că spotul a fost filmat la Roşia Poieni şi nu la Roşia Montană, că are imagini violente ce nu trebuie văzute de copii şi că realizatorii spotului nu cunosc cu adevărat situaţia locuitorilor din Roşia Montana.

În faţa RAC a mai venit şi un reprezentant al sindicatului Viitorul Mineritului.

În urma dezbaterilor, RAC a decis că spotul nu încalcă codul de bune practici al publicităţii.

Reclama Salvaţi Roşia Montană

[pgvideo youtube|22O9J8PRK-Y|2012/06/reclama-salvati-rosia-montana.jpg|

Reclama Salvaţi Roşia Montană /]

Spotul RMGC cu Sanda Lungu

[pgvideo youtube|82FdV_0KofE|2012/06/Spotul-RMGC-cu-Sanda-Lungu.jpg|

Spotul RMGC cu Sanda Lungu /]

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afla Adevarul Afla Adevarul
    http://www.criserb.com/blog/doamna-care-ne-facea-sa-varsam-o-lacrima-in-reclama-tv-pentru-rosia-montana-este-cu-totul-alta-in-realitate.html
  • jeery jeery
    Doua adevaruri de la Ceausescu https://www.youtube.com/watch?v=1v0FixZP8P4 cu plopul chiar 3 .
  • Alexandru A. Alexandru A.
    sunt un roman liber din Iasi si ma opun expoatarii unor resurselor naturale de catre multinationale care au facut ravagii in Canada, Mexic si alte zone ale globului, oamenii locului nu vor avea de castigat intrucat multinationala va avea grija sa nu le lase mai mult decat firmituri de paine, cianuri si ape toxice cu miile de tone si un aer greu de respirat. tehnica ce se vrea folosita este inca una toxica, generatiile urmatoare au dreptul sa mosteneasca aceste resurse, iar randamentul este pur financiar pentru cei ce "investesc" fara a tine cont de impactul pe termen lung. Aceasta este o opinie personala si nu cer nimanui decat sa se documenteze mai bine din carti inainte de a incerca sa ma contrazica; *rog creierele spalate, care sunt platite de inversitori sau afiliati ai acestora din media, sa se abtina sa imi dea un replay;)
  • paul S paul S
    Nu isi doresc oamenii aia sa munceasca.
    Gold Corporation doreste sa jefuiasca aurul Romaniei, fara razboi.
    Dar nu comunica "vrem sa jefuim aurul Romaniei".
    Nu investesc bani in armament pentru a ataca Romania.
    Ar fi mult mai scump.
    Exista metode mai ieftine de a prada aurul de acolo.
    Platesc niste javre precum Calin sa faca postaceala otravitoare.
    Platesc niste amarati, gunoaie fara constiinta sa latre "vrem sa muncim".
    Platesc alte gunoaie-politicieni fara constiinta (Basescu Traian, Ungureanu Razvan) sa le "cedeze", in numele Romaniei, aurul.
    Caline, daca n-ai fi ascuns in spatele monitorului, nu te-as jigni.
    Ti-ar fi mult mai rau.
  • Calin Calin
    aidan, un sfat. inainte sa te apuci sa infierezi pe aici, macar informeaza-te. E chiar foarte simplu. Redeventa in tara noastra e una din cele mai mari din Europa. Adica, Finlanda, cel mai mare producator de aur din Europa, are redeventa de 0%. Adica nu are. Iar Suedia are redeventa de 2%. DAR noi, pe langa redeventa, de pe proiectul asta de la Rosia Montana, mai primim si 20% din profituri prin dividende. si si taxe si impozite. Asa ca, cred eu, sunt doua variante. 1. Nu te mai lasa manipulat si informeaza-te, e chiar foarte usor sa faci asta, trebuie doar sa vrei. 2. Nu mai manipula si nu mai dezinforma. E foarte usor de descoperit ca minti.
  • Calin Calin
    deci ti se pare elegant sa fiu insultat doar pentru ca am alta parere decat a ta? mie nu. Si mai am o intrebare, cei care locuiesc in Rosia Montana, au dreptul sa isi doreasca minerit? Nu de alta dar am vazut ca cu foarte multa "eleganta" sunt insultati oamenii din localitate pentru ca au alta parere decat cei care se opun proiectului astuia din alte localitati.
  • aidan aidan
    @caline- iti doresc o casa mare in desert pe o movila de aur. o meriti! noi astia care nu vrem, o sa locuim in romania langa un munte si-un izvor.si nu mai folosi minciuni ca ceea ce este scris ramane.se poate verifica.nimeni nu te-a atacat, sau nu cunosti sensul notiunii de "atacat"? lumea celor care se opun proiectului este majoritar eleganta.mi-e rusine cu tine pentru ca presupun ca esti roman. vai de tara care este ucisa chiar de locuitorii ei!
  • Calin Calin
    1. segmentele pe care le-ati pus cu caps-lock (vai, companie PRIVATA) sunt in trendul de urlete frenetice de infierare. irelevant.
    2. m-ati atacat pe mine. de ce? pentru ca mi-am exprimat opinia.
    3. acel procent de 20% reprezinta participatia statului la RMGC. si cum am spus si mai sus, e o participatie gratuita si aduce si dividende de 20% din profit. acei 4% pe care ii mentionati sunt redeventa, care se aplica pe venituri. Astea se aduna. ca primim si dividende, primim si redevente. si pe langa asta, pentru ca totul se petrece in Romania, primim si taxe si impozite.
    4. In Finlanda se exploateaza cu cianuri de mult. in Suedia la fel. In Finlanda, cea mai mare exploatare a lor e chiar langa cea mai mare statiune de ski. in fine, ecologizarea la Rosia Montana se face inca din timpul proiectului (pt mizeria lasata de stat acolo) si se si depune o garantie financiara de mediu. Si in proiect sunt prevazuti cativa ani exclusiv pentru reecologizare. lucrurile astea sunt prevazute si de normele europene, adica de legi. Si nu stiu de ce ecologizari vorbiti la Rosia Poieni dar e exploatare de stat, la Rosia Montana nu statul va reecologiza (la fel cum nu a facut-o pana acum), ci vor reecologiza cei de la RMGC.
  • Vlad Iacomi Vlad Iacomi
    Stimate Domn Calin - legat de ultimul tau comentariu, tin sa precizez cateva lucruri.
    1. "treci dincolo de urletele frenetice “noi nu ne vindem tara” - nu urla nimeni frenetic nimic. Daca tu ai inteles asta, inseamna ca ai o problema cu aparatul receptor. N-am inteles de ce-ai pus in ghilimele expresia aia, eu nu am folosit-o. Daca ai adus-o in discutie, ai adus-o doar pentru a te folosi tu de ea intr-un mod marsav.
    2. "vad ca daca nu ai nimic de zis, ataci si injuri si arunci cu acuzatii." - nu am atacat nici nu am injurat pe nimeni. Te rog sa mai citesti o data ce-am scris, poate ai incurcat posturile. Ca te-am persiflat usor, DA, este adevarat, dar in nici un caz nu am injurat sau atacat pe nimeni. Iarasi te folosesti de niste mijloace de exprimare ce tradeaza intentia ta ascunsa de a ne invalui pe toti cei care nu suntem de acord cu acest proiect intr-o aura de nebunie paroxista.
    3. Statul roman e partener RMGC in aceeasi masura in care tu esti frate cu americanu`. Taci si inghiti tot ce-ti dicteaza el. Despre procentele aduse de tine in discutie, nu stiu de unde ai luat acel 20% prin dividente. Este adevarat ca si statul roman detine 19% din actiuni, dar asta nu inseamna automat, ca raportul va fi direct proportional. Din ce stiu eu, statului roman ar urma sa-i revina un procent de 4% si cam atat.
    5. Daca tot esti mare fan al expertilor de mediu din cadrul Comisiei Europene, unde este dovada care sa vina in sustinerea celor spuse de ei si de tine totodata? O dovada concreta, ceva palpabil, arata-mi undeva unde s-a minat aur cu ajutorul lacurilor de cianuri si unde flora, fauna si intreg ecosistemul de acolo si-a continuat existenta in conditii normale dupa finalizarea proiectelor. Vad ca nu ai pomenit nimic de filmuletul care-l lasasem eu spre vizionare...probabil contravine grav ideilor tale. Ce-i adevarat, se vede clar acolo ecologizarea si finetea si grija pentru mediu cu care au lucrat baietii aia. Sa fim bine intelesi, nu as avea nimic impotriva acestui proiect, daca modul de exploatare al acelei zone ar fi altul, nu unul cu adevarat nociv pentru intreaga tara (sa nu mai vorbim de valoarea istorica a zonei respective). Iarasi, vorbesti mai sus undeva despre ecologizare, ce ecologizare crezi tu ca va face Gold Corp dupa toata tarasenia asta? Sa inteleg ca aceeasi ecologizare care au facut-o si la Rosia Poieni. Sau mai rau, "ecologizarea" care s-a facut la Calani. Tu vorbesti despre niste procente, treburi, ecologizari, avantaje, de parca noi romanii am fi niste idioti care nu vedem cu ochiul liber ce fac marile corporatii pe intreaga suprafata a globului. Probabil esti unul dintre cei care cred ca razboaiele din orient au fost duse pentru "extirparea" terorismului.
    Sper ca de data aceasta nu te vei mai simti "injurat", "atacat", s.a.m.d. cum de altfel, poate nici in tonul meu nu vei mai intrezari tu urme de "urlete frenetice". Singurul lucru care ti-l voi adresa tie in mod direct este acela ca, nu esti singurul, sunt multi ca tine, care incearca sa plaseze fel de fel de idei marete, promisiuni despre bine, frumos, pufos etc. De parca restul romanilor sunt niste retardati carora le curge scuipatul din gura si nu suntem capabili sa ne conturam propriile noastre idei pe baza a ceea ce vedem. In realitate nu esti decat un lobby-st probabil, sau vre-unul care se plictiseste grav in fatza calculatorului si ai constatat brusc ca ai descoperit apa calda si ce interesant esti. Nu te mai obosi sa-mi raspunzi, pentru ca nu ma intereseaza ce mai ai de spus.
    Iti urez o vara racoroasa si numai bine.
  • Calin Calin
    avem 20% din profituri prin dividende, ca statul roman e partener in RMGC. Iar participatia asta pe care o avem e o participatie gratuita, adica nu trebuie sa scoatem niciun leu din buzunar pentru investitie ca o acopera canadienii pe toata. si va fi cea mai mare investitie privata din tara noastra de pana acum. In plus avem 4% din venituri prin redeventa, iar asta e una din cele mai mari redevente din Europa daca ai curiozitatea sa treci dincolo de urletele frenetice "noi nu ne vindem tara" si sa te interesezi. Finlanda, cel mai mare producator de aur din Europa, NU are redeventa, Suedia are 2%. In plus ne mai intra in buget taxe si impozite de pe proiectul asta, iar daca le aduni iti da peste 50% din profituri. asta fara sa scoatem niciun leu de la buget. Iar asta cu "cea mai buna si mai sigura metoda disponibila" au zis-o expertii de la Comisia Europeana. Experti, specialisti in mediu de la Directoratul de Mediu al Comisiei Europene. si ziceau asta legat de Europa, de UE, ca aici sunt cele mai stricte norme din lume. De ce ignori lucrurile astea? nu inteleg. sau ti se pare ca e propaganda? Uita-te mai bine, e lege. Dar vad ca daca nu ai nimic de zis, ataci si injuri si arunci cu acuzatii. Macar fa-ti tie un bine si informeaza-te inainte sa mai arunci cu acuzatii de doi bani!
  • Calin Calin
    se folosesc in circuit inchis si se neutralizeaza cianurile, intelegi lucrul asta? nu va fi otravit nimic, e o prostie, sincer, sa spui chestia asta, imi arata ca ori te-ai lasat prada manipularilor ongiste, ori faci parte din cei care manipuleaza. care este?
  • Calin Calin
    iar ii dai inainte cu "dat, facut cadou", etc... dar vad ca ignori complet ce am zis si mai sus, ca luam mai bine de jumatate din profituri la buget, fara sa scoatem niciun leu din buget. Castigam mai mult decat ei, iar ei acopera toata investitia! Cum e asta facut cadou? Legat de riscurile ecologice, expertii de la Comisia Europeana au spus de nenumarate ori ca nu sunt motive pentru interzicerea exploatarilor miniere cu cianuri in Europa, pana si finlandezii si suedezii folosesc metoda asta TOCMAI pentru ca riscurile pentru mediu sunt foarte mici. Sau tara noastra trebuie sa ramana mereu saraca, chiar daca alte tari isi scot aurul si progreseaza?
  • Calin Calin
    @aidan statul roman nu e obligat sa dea canadienilor aurul, e absurd sa spui asta. la fel e absurd sa pui problema astfel. Adica, e vorba de un parteneriat public-privat, din care statul ia mai bine de jumatate din profituri la buget, asta fara sa scoatem niciun leu de la buget. cum poti sa spui ca se "da", cand de fapt e vorba de un parteneriat?
  • Vlad Iacomi Vlad Iacomi
    Pentru toti care vorbesc in necunostinta de cauza, gen Calin si altii. Unde mama naibii ati auzit voi ca statul roman ar beneficia de 50% din valoarea aurului de la Rosia Montana, si ca metoda de minerit cu ajutorul cianurilor este "cea mai sigura din lume"? Pentru ca eu de aici deduc ca voi fie sunteti niste propagandisti platiti sa dezinformati populatia cu privire la acest ODIOS PROIECT, ori sunteti cu un mare gol in cap, si vorbiti doar ca sa va aflati in treaba. Compania asta Gold Corp. este o corporatie multi-nationala "PRIVATA"de fapt si de drept, care, la fel ca orice companie de acest gen, nu urmareste nimic altceva decat "MAXIM DE PROFIT LA COSTURI CAT MAI MICI". Eu inteleg "grija" unora pentru bietii locuitori din Rosia Montana, chiar inteleg, si eu empatizez cu situatia lor, dar, nu va lasati pacaliti de aparente. Nu poti vinde "INIMA TARII" unor afaceristi pentru acea mana de oameni. As putea vorbi aici pe tema asta cateva ore bune, insa nu am s`o fac. In schimb, va invit pe toti acesti "iubitori de oameni", care simpatizati cu cei de la Gold Corp, si implicit pe Calin, care spunea mai sus ca mineritul cu cianuri este cel mai sigur shi ecologic posibil, sa vizionati acest scurt documentar cu privire la mineritul cu cianuri. http://www.youtube.com/watch?v=PhV9IgZT4qg
    Ce veti vedea in urmatorul filmulet (si sunt multe de genul acesta, am dat doar unul ca exemplu), s-a intamplat in Honduras, unde tot Gold Corp a obtinut contractul. Urmariti imaginile si trageti concluziile dupa. Calin - atentie, contine imagini dure, care pe tine te`ar putea pune intr`o lumina foarte proasta.
    O vorba inteleapta spune ca "Cine nu învaţă din greşelile trecutului îşi merită soarta", eu as spune ca "Cine nu învaţă din greşelile trecutului este sortit pieirii".

    Rosia Montana este a romanilor, si asa trebuie sa si ramana.

    Uitasem sa las si linkul. Cu scuzele de rigoare.
  • aidan aidan
    @mama- am citit si dau un citat din ce-am citit:

    "O padure din punct de vedere financiar valoreaza cat 1 kg de aur, dar daca va intreb unde ati dori sa locuiti, intr-o casa in desert cu un morman de aur alaturi, sau intr-o casa in padure langa un rau cu apa pura, probabil ati alege varianta a doua, chiar daca pentru unii aurul este frumos, nu se poate compara cu frumusetea unei paduri si a unui rau cu apa curata". nu mai e nimic de comentat.

Trimite un comentariu

sus